Voimauttavat kysymykset -kortit

Vinkkejä Voimauttavat kysymykset -korttien käyttöön

Usein ulkopuolinen maailmamme vaatii ja odottaa niin paljon, että päädymme vastaamaan vain sen tarpeisiin. Omat tuntemukset ja ajatukset jäävät kiireessä toissijaiseksi. Jossain kohtaa saattaa tuntua siltä, että ei ole enää kosketusta itseen, omaan elämän suuntaan ja toiveisiin. Voimauttavat kysymykset -kortit auttavat käymään keskustelua itsen kanssa ja palautumaan takaisin omaan voimaan.

Voimauttavat kysymykset -korttipakka sisältää 52 värillistä kysymyskorttia. Voit käyttää kortteja mietiskelyyn, kirjoittamiseen tai muuhun voimauttavaan prosessiin. Korttien avulla voit tutkailla sisintäsi, vapauttaa sisäistä voimaasi ja lisätä energiaa elämääsi.

Tapa 1: MIETISKELY

Voit käyttää kortteja mietiskelyyn ja fokusointiin: ota yksi kortti kerran päivässä – tai silloin, kun tuntuu siltä. Sekoita kortit ja valitse kysymyksesi. Mietiskelyn aikana voit laittaa silmät kiinni, ja kysyä itseltäsi kysymystä mielessäsi aina uudelleen ja uudelleen. Kun suuntaat huomiosi sisäänpäin, alat saada vastauksia ja oman maailman rajat alkavat hahmottua paremmin.

Voi olla, että aluksi tulee olo, että “en kyllä osaa vastata tähän”. Silloin anna itsellesi aikaa. Anna vastausten nousta.

Tapa 2: KIRJOITTAMINEN

Kirjoittamalla voi löytää lisää syvyyttä pohdintaan. Ota esiin paperia/vihko/päiväkirja ja kynä. Voit luoda itsellesi rauhallisen kirjoitustilan, laittaa kynttilöitä, ihanaa musiikkia ja vaikka ottaa teekupposen viereen. Voit hyödyntää kirjoittamisessa Flow-kirjoittamisen peruspilareita:

Flow-kirjoittamisen peruspilarit

 • Unohda kaikki, mitä olet kirjoittamisesta oppinut. Unohda pilkkusäännöt, kielioppi, tarinallisuus, ymmärrettävyys – ihan kaikki. Tämä teksti ei tule valmiiksi, se ei ole suoritus.
 • Kuvaile asioita ja tunteitasi mahdollisimman tarkasti, ikään kuin katsoisit suurennuslasilla pieniä yksityiskohtia. Kuvaile asioita niin tarkasti kuin pystyt.
 • Kirjoitat vain itsellesi, joten voit lomauttaa sisäisen kriitikkosi kirjoituksen ajaksi. Kaikki on oikein, hyvin ja täydellistä.
 • Suuntaa huomiosi sisäänpäin. Älä pakota vastauksia, anna niiden tulla ja pidä kynä valppaana odottamassa ja kirjaamassa asioita ylös.
 • Kirjoita käsin (ja varmista, että kirjassasi on riittävästi tilaa). Ota rento ote kirjoittamiseen, anna käsialan olla vapaata, lennokastakin. Kynä toimii ikään kuin alitajuntasi jatkeena. Välillä jopa saattaa tulla sellainen olo, että “mistä tämä tulee”. Tuo fiilis on flow-tila, tietoisuuden tila, jossa tieto tulee syvältä sisimmästäsi.

Tapa 3: SOSIAALINEN POHDISKELU

Kortteja voi käyttää luottamuksellisessa ryhmässä yhteiseen pohdiskeluun. Tulemalla kysymysten äärelle eri näkökulmista voi saada uusia oivalluksia myös itsestä ja omasta elämästä. Kortit avaavat myös uusia reittejä parisuhteessa ja ystävien kesken – vaikka teekupposen äärellä tai lenkillä!

ERILAISIA PROSESSEJA

 • Vuoden prosessi, 52 viikkoa: Valitse joka viikko yksi kortti mietiskelyyn tai kirjoitettavaksi. Vuoden aikana saat korttien avulla syväluotaavan katsauksen itseesi.
 • Kortti päivässä: Valitse yksi kortti päivässä fokusoitavaksi. Anna vastausten nousta päivän aikana ja kirjaa illalla huomioitasi, ajatuksiasi ja tunteitasi ylös.
 • Kun tuntuu siltä: Ota kortti, kun sinusta tuntuu, että ulkopuolinen maailma on vienyt suurimman osan energiastasi ja huomiostasi.
 • Päiväkirja: Osta itsellesi kirja, johon alat kirjata vastauksia. Saatat huomata, että samakin kysymys saa uusia ulottuvuuksia, kun sen äärelle palaa useampana päivänä.
 • Osana kotia/työtilaa: Ripusta tai kiinnitä kortteja kotiisi tai työtilaasi muistuttamaan elämän olennaisista kysymyksistä – ja vastauksista. Elämä on kysymysten, vastausten ja värien iloinen tilkkutäkki!
 • Anna yksitellen: Anna kortteja yksitellen ystävillesi. Yksikin oikea kysymys voi olla juuri se merkittävä, joka avaa jotain uutta ja kaunista.

Kortit on julkaistu ensimmäisen kerran suomeksi 2015. Kuvien taustat on värikkäitä ovia Tallinnasta – kysymykset ovat kuin avautuvia ovia, ne antavat oivallukselle mahdollisuuden astua sisään.

Voimauttavia hetkiä!

<3 Sanna

Jos sinulla ei vielä ole kortteja, voit hankkia ne täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image