Viihdy omassa arjessasi

Lämpimästi tervetuloa Viihdy omassa arjessasi -kirjan videoharjoitusten pariin!

Tältä sivulta löydät videoidut ohjeet kirjan kundaliinijooga-, meditaatio- ja hengitysharjoitusten tekemiseen. Videot on tarkoitettu erityisesti äänikirjan tueksi, mutta niistä on iloa myös perinteisen paperikirjan ja e-kirjan lukijoille.

Videot eivät ole valmiita kundaliinijoogaharjoituksia, vaan voit koota niiden pohjalta oman kotijoogaharjoituksesi.

Jos kundaliinijooga ei ole sinulle entuudestaan tuttu harjoitus, kurkkaa ensin introvideo.


Oman harjoituksen kokoaminen
Päätä ensin, kauanko haluat käyttää harjoitukseesi aikaa. On parempi aloittaa pienestä kuin yrittää sitoutua saman tien puolentoista tunnin päivittäiseen harjoitteluun. Jo kolmen minuutin meditaatioharjoittelulla on vaikutusta.

Aloita harjoituksen kokoaminen valitsemalla kiinnostavan meditaatioharjoitus. Täydennä meditaatioharjoitusta ajankäytön ja tarpeen mukaan lämmittelyliikkeillä, hengitysharjoituksilla tai liikesarjalla ja rentoutuksella.

Vartin harjoitus

 • Virittäydy Ong Namo -mantralla
 • Lämmittele esim. kolmella lämmittelyliikkeellä (1–3 min kutakin)
 • Meditoi valitsemasi harjoituksen tavalla
 • Rentoudu muutama minuutti
 • Sulje harjoitus Sat Naam -mantralla

Puolen tunnin harjoitus

 • Virittäydy Ong Namo -mantralla
 • Lämmittele muutamalla lämmittelyliikkeellä (1–3 min kutakin) ja/tai valitsemallasi hengitysharjoituksella ja/tai tee lyhyt liikesarja
 • Rentoudu 5–10 minuuttia
 • Meditoi valitsemasi harjoituksen tavalla
 • Sulje harjoitus Sat Naam -mantralla

Pidempi harjoitus (40–90 minuuttia)

 • Virittäydy Ong Namo -mantralla
 • Lämmittele muutamalla lämmittelyliikkeellä (1–3 min kutakin)
 • Tee valitsemasi hengitysharjoitus
 • Jatka valitsemallasi liikesarjalla
 • Rentoudu 10 minuuttia
 • Meditoi valitsemasi harjoituksen tavalla
 • Sulje harjoitus Sat Naam -mantralla

Lämmittelyliikkeet
Ennen meditaatioharjoitusta on hyvä valmistaa kehoa harjoitteluun. Tämä tapahtuu liikuttamalla kehoa, jotta veri kiertää ja energia virtaa. Eli lämmitä ensin keho ja meditoi sitten. Jos sinulla on enemmän aikaa, tee lämmittelyliikkeiden lisäksi hengitysharjoitus, liikesarja ja vasta lopuksi meditaatio.


Hengitysharjoitukset eli pranayamat
Hengitysharjoitukset eli pranayamat vaikuttavat suoraan mieleen ja ovat näennäisestä helppoudestaan huolimatta hyvin tehokkaista harjoituksia. Videolla kaikki Viihdy omassa arjessasi -kirjan hengitysharjoitukset on esitelty peräkkäin. Valitse niistä sinulle tähän hetkeen sopivin. Hengitysharjoituksia voit kokeilla myös arjen ahtaissa hetkissä. 


Meditaatioharjoitukset
Meditaatioharjoitukset voivat olla hyvin rauhoittavia tai hyvin energisoivia. Tällä videolla on esitelty kaikkia kirjan meditaatioharjoitukset. Valitse niistä sinulle sopivin.


Rentoutuminen
Kundaliinijoogassa rentoudutaan yleensä pieneksi hetkeksi jo liikkeiden välissä ja hieman pidempään liikesarjan lopussa. Rentoutuminen on arvokasta irti päästämisen harjoittelua. Rentoutuksen aikana liikkeen tai liikesarjan vaikutukset myös integroituvat osaksi harjoittelijaa. Liikesarjan lopuksi kannattaa siis aina tehdä edes lyhyt rentoutus. Se auttaa palautumisessa ja tuo elinvoimaa.


Liikesarjat
Kundaliinijoogan liikesarjat voivat olla lyhyitä, vain yhden liikkeen mittaisia tai koostua noin paristakymmenestä liikkeestä. Kirjan liikesarjat löytyvät tästä ladattavana pdf-versiona.

Liikesarjat voit ladata tästä.


Jos sinulla on harjoituksissa epäselvyyksiä, etsi lähistöltäsi koulutettu kundaliinijoogan opettaja. Tietoa suomalaisista kundaliinijoogan opettajista löytyy ainakin Suomen Kundaliinijoogayhdistyksen sivuilta.

Mikäli olet epävarma, soveltuvatko harjoitukset sinulle fyysisen tai henkisen sairauden vuoksi, keskustele ensin lääkärisi kanssa.

Lisätietoa joogaopettaja Noora Lintukankaan tunneista ja kursseista sekä hänen yhteystietonsa löydät kundaliini.fi -sivulta.

Hyviä joogahetkiä, Sat Naam!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image