Hiljaisuuden festivaali 2.-3.9.2023 Helsingin Paavalinkirkossa

Hidasta elämää & Paavalinkirkko kutsuvat:

Syksyn kynnyksellä Paavalinkirkolla vietettävä Hiljaisuuden festivaali on kaksipäiväinen mielenrauhaan, itsetutkiskeluun, myötätuntoon, sielunvapauteen ja tasapainoon, lohdulliseen kaipaukseen ja omien voimavarojen löytämiseen keskittyvä festivaali. Festivaalin järjestävät Suomen suurin hyvinvoinnin media Hidasta elämää ja Paavalinkirkko. Kaikkiin Hiljaisuuden festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tule yksin tai yhdessä, ammenna rauhaa, voimaa ja inspiraatiota monipuolisesta ohjelmastamme. Lämpimästi tervetuloa, juuri sinä!

La 2.9. Myötätunto

12.00 Päikkärit kirkossa
Hiljaisuuden festivaali alkaa lempeästi latautuen päiväunten mailla. Tule levähtämään hetkeksi luvan kanssa kirkkosaliin, oma tyyny tai peitto mukaan!

13.00 Sydänrukous, Tuuli Aitolehti
Sydänrukouksen alkuohjeistus, jonka jälkeen osallistujat ovat valmiita osallistumaan 20 minuutin hiljaiseen rukoukseen. Sydänrukous on amerikkalaisen munkkiveljen Thomas Keatingin kollegoineen kehittämä hiljaisen rukouksen muoto. Sydänrukous on tie, jolla ihmisen koko olemus avautuu Jumalalle, perimmäiselle Mysteerille. Sydänrukouksen harjoittamisen myötä ihmisessä avautuvat syvemmät tietoisuuden kerrokset ja vähitellen mieli puhdistuu ja tyyntyy. Tunnin aikana valitset itsellesi pyhän sanan Tuulin ohjeen mukaan, saat opastuksen rukousasentoon ja myös rukouksen aikana mieleen tulevien ajatusten kanssa toimimiseen. Tunnin aikana ehdimme puhua itsemyötätunnosta (joka kasvaa Sydänrukouksen myötä) ja rukoilla yhdessä 20 minuutin hiljaisen rukouksen. Tarvitset vain mukavat vaatteet, villasukat tai tossut voivat olla mukavat, eivät pakolliset. Voit tulla mukaan ensimmäistä kertaa, tai voit olla jo pidempään Sydänrukousta tai muuta meditatiivista hiljaista rukousta harjoittanut. Tuntia ohjaa Paavalin oma pappi Tuuli Aitolehti.

14.00 Sanna Wikström ja Julle Takanen: Myötätunto-luento & Myötätunto-meditaatio
Hidasta elämää -median perustaja, mindfulness-ohjaaja Sanna Wikström sekä hahmoterapeutti Julle Takanen auttavat ymmärtämään ihmisyyden syvintä ydintä myötätunnon avulla: Kuinka hyväksyä itsessään ja muissa kaikki puolet? Miten voi nähdä ihmisyyden yhtenevät säikeet sen sijaan, että katsoo eroja? Lyhyen aiheeseen perehtyvän puheenvuoron jälkeen, Sanna ja Juha johdattavat kauniille ja valoisalle mielikuvamatkalle rauhoittavassa äänimaisemassa.

15.00 Dj Pequ: Valoa – Meditatiivisen musiikin ja luonnon äänien siivittämä äänimatka
Hidasta elämää -sivuston perustajan Pequ Niemisen suunnittelema äänimaisema johdattaa sinut puhdistavalle, hoitavalle ja voimauttavalle matkalle itseesi. Tervetuloa hetkeksi tai pidemmäksi aikaa nauttimaan musiikista ilman häiriötekijöitä – yksin tai yhdessä.
Kolmen tunnin mittainen äänimatka sisältää luonnon ääniä ja meditatiivista musiikkia. Äänimaisemaa maustavat tarkkaan valitut musiikkikappaleet.
Kokonaisuus on saanut inspiraationsa kansainvälisestä Slow Music -liikkeestä, joka korostaa musiikin terapeuttisia vaikutuksia ja sen kykyä auttaa ihmisiä rentoutumaan, keskittymään ja löytämään sisäistä rauhaa. Tämä DJ Pequn toteuttama äänimatka alkaa Sannan ja Jullen mielikuvamatkasta ja lopuksi virittää kuulijat Mikko Harjun konserttiin, joka alkaa klo 18.

18.00 Mikko Harju: Sinä riität -konsertti
Kaksi Emma-ehdokkuutta saaneella Mikko Harjulla on poikkeuksellinen kyky olla läsnä sekä voimaannuttaa ja koskettaa kuulijoita. Toukokuussa 2018 julkaistu Sinä olet elämä -debyyttialbumi on ylittänyt platinarajan ja siltä löytyvät tuplaplatinaa striimanneiden hittien Mä olen tässä ja Taivas ei oo rajana lisäksi muun muassa platinarajan ylittänyt kappale Sinä riität. Luvassa on herkkää ja läsnäolevaa tunnelmointia: Lauluja, jotka kuljettavat kuulijan matkalle rauhaan, rakkauteen ja mahdollisesti myös vaikeisiin tunteisiin sekä lyhyitä kertomuksia laulujen synnystä ja ajatuksista niiden takaa. Tämä ainutlaatuinen kokonaisuus ja kappaleiden versiot ovat tehty vain tätä päivää varten!

Su 3.9. Kaipaus

10.00 Sydänrukouksen Messu, Tuuli Aitolehti ja Kari Kanala
Paavalinkirkko on hiljaisen rukouksen kirkko. Olet lämpimästi tervetullut messuun, jossa pääosassa on Sydänrukous, hiljaisen meditatiivisen rukouksen muoto, jossa sanomme Kyllä Jumalan läsnäololle meissä ja meidän elämässä. Messussa on lisäksi rauhoittavaa musiikkia, tekstejä Raamatusta ja yhteinen ehtoollinen. Messussa palvelevat Tuuli Aitolehti ja Kari Kanala.

12.00 Päikkärit kirkossa
Keskipäivän suloiset unet puhdistavat ja valmistavat mielen Hiljaisuuden festivaalin toisen päivän ohjelmaan. Tule levähtämään hetkeksi luvan kanssa kirkkosaliin, oma tyyny tai peitto mukaan!

13.00 Miia Moisio: Kaipaus-luento
Tunnelukkoterapeutti, tietokirjailija ja pappi Miia Moisio pohtii sitä, mitä ihmiset usein sanoittavat kaipaavansa: rauhaa, sielunvapautta ja tasapainoa. Luennoitsija pohtii terapiatyönsä ja kirjojensa pohjalta sitä, miten rauhaan, sielunvapauteen ja tasapainoon voi päästä.

14.00 Vox Silentii -konsertti
Tervetuloa Johanna Korhosen ja Hilkka-Liisa Vuoren kanssa laulamaan vokaalimeditaatioita ja gregoriaanisia lauluja. Saa myös levätä kuunnellen, antaen hiljaisuuden laulaa hengityksessä. Vox Silentii.

15.00 Meditatiivista tanssia – Tiina Sara-aho
Meditatiivinen pyhä tanssi on hiljentymistä, mietiskelyä ja rukousta rauhallisen liikkeen myötä. Se on kirkon varhaista perinnettä. Liikumme piirimuodossa kauniin kirkollisen, klassisen ja maailmanmusiikin musiikin säestyksellä. Ohjaaja näyttää askeleet. Pyhä tanssi ei ole esittävää eikä ennakkotaitoja tarvita, vain taito kulkea eteenpäin ja kääntyä. Pukeutum­inen: tavalliset vaatteet ja pehmeäpohjaiset kengät, tossut tai paksut sukat.

16.00 Kristillinen meditaatio – Risto Lehtinen
Ohjattu kristillisen meditaation kokeilu. Meloja ja mystikko Risto Lehtinen esittelee erämaaisien käyttämän hiljaisen rukouksen menetelmän, jonka avulla tutustut syvimpään minääsi ja sisälläsi olevaan Jumalaan. Kehon ja mielen hiljentäminen avaa sinulle yhteyden sisimpääsi. Sinulla on mahdollisuus kuulla hiljainen ääni sisältäsi ohjaamaan elämääsi kohti Jumalaa.

Tapahtuman yhteydessä on Tuulispään eläinsuojelukeskuksen ylläpitämä kahvila la klo 12-18 ja su klo 11-17.

Tapahtumapaikkana Paavalin kirkko Helsingin Vallilassa, os. Sammatinkatu 5. Tapahtuman Facebook-sivut löydät täältä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image