Erohehku-kortit

Marika Rosenborg: Erohehku-kortit – Valoisasti kohti uutta

Erohehku-korttipakka on suunniteltu henkilölle, joka on eron keskellä ja tarvitsee vahvistusta kohti uutta suuntaa. Kortteja voi käyttää myös osana terapiatyöskentelyä tai eroryhmissä. Tämä korttipakka on myös hyvä lahjaidea eronneelle ystävälle. Kortit kannustavat, lohduttavat ja kutsuvat hyväksymään tapahtuneen omaa tahtia kunnioittaen.

Eroprosessi tarvitsee aikaa

Eroaminen on aina vaikeaa, silloinkin kun se on ollut molempien yhteinen päätös. Eroaminen on irrottautumista menneestä, sen hyväksymistä että jokin ajanjakso on päättymässä. Se ei ole helppoa. Ihminen käy eron aikana läpi monenlaisia erilaisia tunteita ja vaiheita.

Vaikka ero on dynaaminen prosessi, ei se kuitenkaan ole lineaarinen. Sille on tyypillistä, että pitkän hyvän vaiheen jälkeen voi tulla hetki, jolloin kipu yllättää. Pikku hiljaa uuden elämän kutsu kuitenkin voittaa. Eron käsittelyyn menee kaikilla vähintään vuosi, monella useampi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että muu elämä jäisi siksi aikaa tauolle. Uudenlainen arki alkaa rakentua sen ohessa. Huomaat vahvistuvasi päivä päivältä.

Korttien teemat

Korteissa on kolme teemaa: Hellitä, Herää ja Hehku. Niitä voi käyttää oman valinnan mukaan joko keskittyen oman elämän kannalta ajankohtaiseen aiheeseen tai tutkimalla korttien aiheita satunnaisessa järjestyksessä. Korttien kysymykset resonoivat eron muuttuvissa vaiheissa eri tavoin. Niinpä niihin kannattaa palata uudelleen aika ajoin. Erohehku-kortit on luotu sinulle, joka haluat tehdä erostasi
kasvukokemuksen.

Aika hoitaa varmasti eronneen mieltä, mutta sillä on merkitystä, kuinka ajan käyttää – nämä kortit on luotu tätä tarkoitusta varten.

Osta kortit TÄÄLTÄ.

Kuinka Erohehku-kortteja käytetään?

Erohehku-korttipakka sisältää 42 kasvukorttia, joiden avulla sinulla on mahdollisuus oivaltaa erostasi, menneistyydestäsi ja itsestäsi enemmän.

1. Omassa seurassa

– Valitse sinulle ajankohtainen teema+kortti ja kirjaa ajatuksiasi ja tunteitasi muistikirjaasi ylös. Palaa aiheen pariin jonkin ajan kuluttua ja pohdi, kuinka olet edistynyt ajastustesi ja tunteidesi prosessoinnissa. Voit vaikka käsitellä tiettyä teemaa viikon ajan ja siirtyä sitten seuraavaan.

– Nosta sattumanvaraisesti kortti ja pohdi sen kysymystä. Tee muistiinpanot samoin kuin edellä.

– Levitä kortit pöydälle teemoittain. Lue eri teemojen kuvaus ja pohdi, missä vaiheessa olet juuri tänään menossa – mikä kolahtaa eniten. Nosta sitten kyseisestä teemapakasta itsellesi kortti käsittelyyn, ja toimi kuten edellä.

– Nosta satunnainen kortti tai tee valinta tietoisesti. Sitten voit käsitellä kortin teemaa jollain sinulle sopivalla tavalla: maalaamalla, kirjoittamalla, meditoimalla, tanssimalla tai lenkkeillessä.

Korteissa on kolme teemaa, joilla on oma värinsä. Kortit voi tilata TÄÄLTÄ.

2. Ystävän kanssa

Keskustele ystäväsi kanssa korttien herättämistä kysymyksistä joko teemojen mukaisessa järjestyksessä tai itsellenne parhaat kortit valiten. Voitte liittää työskentelyyn valintanne mukaan vaikkapa musiikkia, maalausta, mindfulnessia tai kehollista ilmaisua.

3. Ryhmässä tai terapiassa

Kortteja voidaan käyttää myös eroryhmien keskustelukortteina silloin, kun ne sopivat illan aiheeseen. Yksilöterapiassa kortit voivat olla virittelyteemoina tapaamisen aiheen äärellä.

4. Lahjaksi eron keskellä olevalle ystävälle

Anna Erohehku-kortit lahjaksi eroa läpikäyvälle ystävällesi. Kylkeen voit hankkia muistikirjan, johon voi tallentaa ajatuksia. Voit myös tarjoutua keskustelemaan korttien teemoista ystäväsi kanssa.

 

OSTA KORTIT TÄÄLTÄ

Korttien tekijä: Marika Rosenborg on terapeutti, eroasiantuntija ja tietokirjailija, joka on työskennellyt eronneiden kanssa 20 vuoden ajan. Hän on kirjoittanut esimerkiksi kirjat Sinä selviät kyllä – Erovuoden matkaopas (Otava, 2022) (saatavilla ääni- ja e-kirjana) sekä Te selviätte kyllä – Mahdollisuuksien parisuhde (Otava, 2021).

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image