Miten ihmeessä tunteita oikein koetaan? – Pura tunne helposti ja turvallisesti lempeän harjoituksen avulla

Monissa paikoissa sanotaan, että tunne pitää vain kokea, koska se haluaa tulla nähdyiksi. Mutta miten tunteita oikeastaan koetaan ja puretaan?

Yksi vaihtoehto (on monia tapoja kokea ja purkaa tunteita!) on tämä Rupert Spiran luoma upea harjoitus. Harjoituksen avulla pystyt ottamaan esille nousevan tunteen vastaan hyvin kevyessä tunnelmassa. Harjoitus on erittäin yksinkertainen ja helppo toteuttaa.

Täysin avoin tunteelle -harjoitus

Kun huomaat jonkin tunteen nousevan, pysähdy hetkeksi paikallesi. Hengitä syvään, sillä se rauhoittaa hermostoasi.

Sano itsellesi:

”Olen täysin avoin tälle tunteelle.”

ja anna tunteen nousta. Näin rohkaiset itseäsi kohtaamaan tunteen täysin. Voit tukea itseäsi kokemuksen läpi esimerkiksi näin:”Tältä siis tuntuu täydellinen pelon kokemus. Tällaista siis on kokea itsensä täysin lannistuneeksi.”

Koe tunne ikään kuin kiinnostavana ilmiönä ja tutki kokemustasi uteliaasti ja lempeästi. Läsnäolosi on tuki ja turva, jonka sisällä tunnekokemus saa tapahtua. Älä yritä muuttaa tai vapauttaa tunnetta, vaan anna sen yksinkertaisesti tulla esiin. Älä yritä tulkita, mistä tunne johtuu.

Keskity ainoastaan yhteen asiaan: kokemaan tunnetta, joka sinussa nou­see. Koe tunne kehossasi tai energiana, miten se sinulle sillä hetkellä näyttäytyykään. Hengitä samalla syvään, sillä se helpottaa tunteen ”liikettä”.

Usein tunne vapautuu muutamassa sekunnissa, vaikket pyrikään vapauttamaan sitä. Tunteet haluavat tulla nähdyiksi. Tultuaan nähdyiksi ne voivat vapau­tua. Siinäpä se, helppo juttu. Tunteen todellinen koke­minen saattaa silti tuntua sinusta epämiellyttävältä, työläältä tai pelottavalta, vaikkakin usein vain pienen hetken verran.

Tosiasiassa tunteen tukkiminen on paljon vaikeampaa ja vie myös paljon enemmän aikaasi. Epämiellyttävien tunteiden tukkiminen ei oikeas­ taan koskaan onnistu, sillä tunteet vaivaavat sinua, jos niitä ei kuulla ja pureta.

Tunteen vapauttaminen toimii yleensä suorastaan hämmästyttävään nopeasti. Jos kuitenkin huomaat, että osa sinusta vastustaa tunteen täyttä kokemista, voit käyttää kysymyksiä apunasi: ”Mitä sellaista minus­sa nyt tapahtuu, jota yritän välttää?” tai ”Mitä en halua myöntää itselleni?”

Harjoitus on Mitran ihanan lempeästä Sydämen seksi -kirjasta.


Jos kaipaat lisää tällaista inspiraatiota elämääsi, löydät Sydämen seksi -kirjan tästä!