Vaikkei kesä oikein meinaa tulla millään on kesäherkut mielestäni jo sallittuja! Olen viimeisilläni raskaana, niin jotain raikasta herkkua tekee kokoajan mieli, mutta borrelioosia hillitsevä sokeriton ja maidoton ruokavalio on tuonut siihen pieniä lisähaasteita. Tämä ihana maidoton ja sokeriton mansikkapirtelö onkin ollut minulle ehdottomasti tämän kevään pelastus. Jos tällä ei saa kesäistä mieltä itselleen, niin ei sitten millään. Suosittelen 🙂
Maidoton mansikkapirtelö
150 g kotimaisia pakastemansikoita
½ luomubanaani
3 – 4 dl kasvimaitoa (vesikin käy)
1-2 rkl manteleita
1 dl kookoskermaa tai jokin muu vispautuva kasvikerma (kaura- tai soijakerma)
1 rkl chiasiemeniä tai 1-2 rkl psylliumia sakeutukseen
Halutessasi lisämakeutusta esim. Hunajalla, kookos sokerilla tai stevialla
- Sekoita kaikki ainekset blenderissä huolellisesti kuohkeaksi pirtelöksi.
- Tarkista maku ja makeuta halutessasi hunajalla, kookos sokerilla tai stevialla
- Anna chian/psylliumin reagoida nesteen kanssa hetki jääkaapissa (n., 10 min)
- Nauti