5 + 1 vinkkiä erilaiseen matkaan Lontoossa

Euroopan suurkaupungeista Lontoo on monelle se, joka on hurmannut sydämen ja jonka sykkeeseen haluaa palata uudestaan ja uudestaan. Jos Big Ben, British Museum ja Tower Bridge on jo nähty ja Oxford Street ja Camden Market koluttu, tässä 5 + 1 vinkkiä hieman erilaiseen (ostos)kierrokseen Lontoossa.

Nämä vinkit vievät sinut syrjään tyypillisimmiltä turistireiteiltä fiilistelemään tämän urbaanin metropolin sykettä Hidasta elämää -sivuston hengessä! Kohteiden sijainti on merkitty allaolevaan karttakuvaan. Kuvaa klikkaamalla avautuu Google Maps -kartta, jota voit lähentää ja loitontaa itse.

lontoo-kartta

1. The Third Estate

Osoite: 27 Brecknock Road (karttapiste A)
Trendikäs Camdenin alue on monelle Lontoon kävijälle reissun kohokohta, varsinkin shoppailumielessä. Kestävämmän kulutuksen ystäville löytyy Camdenin varsinaisesta ytimestä Camden Marketista hieman syrjässä (n. 10 minuutin kävelymatka Kentish Townin asemalta) pieni sympaattinen putiikki, jossa myydään eettistä ja ekologista muotia naisille ja miehille: vaatteita, vegaanisia kenkiä ja laukkuja sekä mm. huiveja ja hattuja.

lontoo-vinkit-third-estate

2. Whole Foods Kensington

Osoite: 63–97 Kensingston High Street (karttapiste B)
Terveystuotteiden, luonnonkosmetiikan ja luomuruoan ystäville löytyy Lontoosta useampikin Whole Foods -myymälä, joista tämä Kensingtonin supermarket on ketjun lippulaiva. Kolmikerroksisen kaupan ylimmässä kerroksessa on ravintolamaailma, jossa voi nauttia herkullisen aterian tai vaikka vain kupillisen kahvia ja hengähtää aulan taidenäyttelyn ääressä.

lontoo-vinkit-wholefoods2

Vaikka kaupasta ei ostaisikaan mitään, pelkkään valikoiman ihmettelyyn ja ihasteluun saa kulumaan aikaa: kaupassa on paljon tuotteita ja tuotemerkkejä, joita Suomessa ei ole saatavilla. Monipuoliselta elintarvikeosastolta löytyy mm.  luomumausteita irtomyynnissä, paljon erilaisia tuorepuristettuja mehuja ja esimerkiksi kookosmaidosta tehtyjä jugurttituotteita.

lontoo-vinkit-wholefoods1
Kensingtonin Whole Foods -marketin elintarvikeosastolla on valinnanvaraa.

3. Neal’s Yard Remedies, Covent Garden

Osoite: 15 Neal’s Yard (karttapiste C)
Luonnonkosmetiikan ystävien kannattaa piipahtaa englantilaisen luonnonkosmetiikkapioneerin Neal’s Yard Remediesin myymälään Covent Gardenissa: pieneen putiikkiin astuttaessa tulijaa tervehtii ihana tuoksumaailma, ja hyllyillä hehkuvat brändin tunnusomaiset syvänsiniset lasipurkit. Tarjolla on luomulaatuisia kasvojen, vartalon ja hiustenhoitotuotteita ja meikkejä sekä erilliset tuotelinjat myös odottaville äideille, vauvoille sekä miehille. Alun perin luonnonapteekkina aloittaneen liikkeen valikoimassa on yrityksen historialle uskollisesti yhä myös mm. luonnollisia lisäravinteita, yrttilääkkeitä, teetä ja superfoodeja. Naapurirakennuksessa voit käydä rentoutumassa erilaisten NYR:in tuotteilla tehtävien hoitojen ja hierontojen parissa.

lontoo-vinkit-NYR
Luonnonkosmetiikkamerkki Neal’s Yard Remediesin myymälä sympaattisella sisäpihalla Covent Gardenissa.

4.Wild Food Cafe

Osoite: 14 Neal’s Yard (karttapiste C)
Suoraan Neal’s Yard Remediesin myymälän yläpuolella sijaitseva pieni ravintola on lounasaikaan tupaten täynnä. Tarjolla on kasvispainotteista (raaka)ruokaa, joka sopii myös vegaaneille. Raaka-aineina käytetään luomun lisäksi usein myös villivihanneksia. Vaihtuvalla ruokalistalla on tarjolla mm. salaatteja, smootheja, raakakakkua, intialaisen perinnelääketieteen ayurvedan mukaisia annoksia sekä myös luomuviinejä, -oluita ja -siideriä. Värikkäästi sisustetun ravintolan ikkunapöydästä voi ihastella sympaattisen Neal’s Yard -sisäpihan näkymiä.

Wild food cafen takaseinää koristaa värikäs maalaus.
Wild food cafen takaseinää koristaa värikäs maalaus.

5. Watkins Books

Osoite: 19–21 Cecil Court (karttapiste D)
lontoo-vinkit-watkinsKirjojen ystävien kannattaa käydä tutustumassa pieneen Watkins Books -kirjakauppaan, jonka hyllyrivit notkuvat erilaisia mm. henkisyyteen, idän uskontoihin ja filosofioihin, astrologiaan ja mystiikkaan liittyviä teoksia. Tästä vuonna 1897 perustetusta, Lontoon vanhimmasta esoteerisesta kirjakaupasta löydät luettavaa mm. zen-buddhalaisuudesta, joogasta, wiccasta, enkeleistä, ennustamisesta, energiasta… Valikoimaa on laidasta laitaan: tuttuja tämän hetken self help -suosikkeja ja myös Suomessa liki tuntemattomia kirjailijoita ja harvinaisia aihepiirejä. Kirjakaupan takaosassa on erillinen pieni osasto, jossa myydään mm. enkeli- ja tarotkortteja, suitsukkeita, CD- ja DVD-levyjä sekä lehtiä.

 

+ 1: Meedio näyteikkunassa

Watkins Books, 19–21 Cecil Court (karttapiste D)
Watkins Books -kirjakaupan ohi sopivalla hetkellä kävelevä saattaa joutua hieraisemaan silmiään, sillä näyteikkunassa saattaa istua ihminen tai kaksi. Tämä esoteerinen kirjakauppa nimittäin tarjoaa asiakkailleen myös mm. tarot-korttien tulkintaa, kämmenestälukua ja kanavointeja. Palveluitaan tarjoaa näyteikkunan vastaanotolla eri päivinä eri meedio.


Jos olet suunnittelemassa matkaa Lontooseen, voit tutustua lento- ja majoitustarjontaan tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image