Lataa aivosi liikkumalla kesken työpäivän

PEKKA_BLOGI

Läikkyykö sinulla työ vapaa-aikaan? Minulla on niin vapaa työ, että se heiluu miten sattuu, joskus ihan tsunamina iltoihin, viikonloppuihin ja joskus myös yöuniin. Tarkemmin sanottuna öihin, yöunien tilalle. Samaan aikaan työn vaativuus kasvaa. Pitää olla läsnä ja herkkänä, asiakkaiden kuuntelu ei suju väsyneillä aivoilla.

Pari linkkiä taustaksi, muutkin taitavat miettiä ja toteuttaa tätä ajatusta:

  • Entäs jos tehtäisiin lyhyempää työaikaa?  ”Usein kuudessa tunnissa saisi aikaan saman mitä 10-12 tunnissa” – Heli Heiskanen
  • Se pärjää joka pitää aivoistaan huolta  ”Kuka tahansa jaksaa paahtaa töitä yhden päivän. Se pärjää, joka on seuraavana päivänä palautunut edellisen päivän urakasta” – Minna Huotilainen
  • Urheile kesken päivän  ”Liikunta on tutkitusti erinomainen tapa katkaista työt ja puhdistaa mieltä. Ja itse asiassa ajatustyötä tekevällä ihmisille niiden yhdistäminenkään ei ole mahdoton ajatus.” – työkirja 925
  •  Sleep your way to the top We can sleep our way to increased productivity and happiness, and smarter decision-making – Arianna Huffington

Olen käynnistänyt vastaiskun. Projektini nimi on 4 1/2. Aion läikyttää jokaisen työviikkoni normaaleihin tunteihin puolikkaan päivän verran aikaa, jolloin teen juuri sitä mitä mieli ja keho sillä hetkellä pyytää.

Yleensä se pyytää liikuntaa, rauhoittumista, meditaatiota, nokosia. Välillä se haluaa juosta tai nostella puntteja, nostaa sykettä. Toisinaan se haluaa kävellä rauhallisesti, joogata tai vaan ravistautua jännitteistä. En halua tehdä tästä yhtä lisäsuoritusta kiireiseen työviikkoon. Olennaista on kuunnella omaa mieltä ja kehoa, ja tehdä juuri sitä mitä sillä hetkellä haluaa. Annan aivoilleni tilaisuuden palautua ja olla parhaimmillaan.

Pidän vuoden mittaisen kokeilun. Mittari: työviikkojen lukumäärä, jolloin kiireestä huolimatta varasin itselleni 1/2 päivän liikunta- ja meditointitauon. Vuodessa on 52 viikkoa, lomat ja juhlapyhät huomioiden työviikkoja on ehkä 45. Olen armollinen itselleni, asetan tavoitteeksi 35 onnistunutta työviikkoa vuoden 2016 aikana.

Tilanne tätä kirjoitettaessa: 5 kokonaista työviikkoa takana, joista 4 viikolla olen pitänyt 1/2 päivän tauon (no, yksi tauko oli 2 tuntia). Toki siellä on myös iltatöitä ja reissupäiviä, mutta olen vallannut sillanpääaseman.

Useimmiten olen liikkunut ja palautellut aivojani toimintakuntoon keskiviikkoaamuisin, kutsun sitä nimellä “keskiviikkokeidas”. Tiistai-ilta tuntuu perjantailta, kun tiedän seuraavan aamun alkavan meditaatiolla ja aamulenkillä.

Tarvitsenko luvan tähän? Työnantajalta? En tarvitse. Asiakkailta? En tarvitse. Itseltäni? Taisin tarvita, mutta olen sen nyt itselleni antanut. Nautin elämästä – myös työelämästä. Hyppään kolmiloikan: ilo-, terveys- ja tuottavuusloikan. Aivot ja asiakkaat kiittää.

– Pexi

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image