Yhden ajatuksen voima ja sen hyöty ja haitta

ILKKA

Oletko tietoinen siitä, miten päädyit lukemaan tätä postia?

Entä onko sinulle käynyt niin, että esimerkiksi olit jo matkalla laittamaan pyykit, mutta huomaatkin jonkun ajan kuluttua olevasi kaukana kotoa ja et välttämättä edes muista, miten et koskaan päätynyt pyykkien luokse.

Tähänkin voi olla miljoona selitystä, mutta keskityn vain yhteen, jota pidän kaiken ytimenä.

Yhden ajatuksen voimaa ei kannata koskaan aliarvioida.

Tarvitaan oikeasti vain yksi ajatus, joka johtaa sinut siihen tekemiseen, mihin haluat tai siitä pois. Vain yksi ajatus eli käytännössä jotain mitä sanot itsellesi tai jotain mitä näet mielessäsi.

Jos siis haluat saada jotain aikaan, niin sinun tulee varmistaa, että ajattelet sitä asiaa JA että keskityt siihen myös siitä huolimatta, että jokin muu ajatuksesi ohjaisi sinua tekemään jotain muuta.

Ajatuksia on todella paljon joka päivä. Tarkoitus ei ole, että olisit niistä kaikista tietoinen. Itseasiassa koen erittäin tärkeäksi sen, että osaat olla huomioimatta ajatuksiasi.

Ärsytys, epäonnistuminen ja itsensä sättiminen yleisesti johtuu siitä, että valitsee tietyn ajatuksen, jota alkaa toistamaan päässään. Mitä tahansa ajatusta toistatkaan päässäsi, niin se vahvistuu.

Esimerkiksi pari päivää sitten minulle tuli hyvin rakkaaseen ihmiseen liittyen ajatus, mitä en haluaisi ikinä ajatella läheisestä ihmisestä. Tuon ajatuksen ajatteleminen nosti syyllisyyden tunteen siitä, että miten saatoin ajatella niin rakkaasta ihmisestä.

Nyt kuitenkin sellainen ajatus tuli. – Mitä sitten?

Niin kuin sanoin, ajatuksia on aivan valtavasti ja siksi on opittava valitsemaan tarkemmin ne ajatukset, mihin kannattaa kiinnittää huomio, ja minkä kannattaa vain antaa olla.

Esimerkissäni annoin ajatuksen tulla ja mennä. Hyväksyin, että minulla oli sellainen ajatus ja päätin keskittyä muihin ajatuksiin. Silti ajatus palasi muutaman kerran, jolloin keskityin aina hyviin ajatuksiini siitä ihmisestä.

Hidasta elamaa kaikki ajatuksesi ovat sallittuja
Sinulle siis saa tulla mieleesi ihan millaisia ajatuksia tahansa.

Ratkaisevinta on se, että mihin ajatuksiin kiinnityt. Salli itsellesi sekä negatiiviset että positiiviset ajatukset. Salli pelottavat ja ankarat ajatukset. Salli kaikki ajatukset ja valitse, mihin niistä sinun oikeasti kannattaa keskittyä.Yhdessä ajatuksessa on huikea voima. Muista se, kun haluat tehdä jotain tai kantaa vähemmän asioita mielessäsi.


Tassä jotain, mitä itse teen ja mitä sinä voit tehdä
:

– Jos haluat tehdä jotain: Palauta ajatus kyseisestä asiasta mieleesi uudestaan ja uudestaan. Yksi tapa on puhua siitä muille.

– Jos sinulle tulee negatiivisia ajatuksia tai ajatuksia, jotka häiritsevät sinua: Hyväksy ajatus sanomalla OK (mielessäsi tai ääneen). Jos ajatus intuitiivisesti tuntuu tärkeältä ja sellaiselta, mitä sinun kuuluisi tutkia, niin tutki ajatusta ja sen merkitystä paremmin.

Jos ajatus ei tunnu tärkeältä, niin ota kerran happea sisään ja kun puhallat ulos, niin anna ajatuksen mennä pois. Jos ajatus tulee takaisin, niin toista sama uudestaan. Jos ajatus pyrkii takaisin ja haluat sen pois, niin siirry tekemään jotain aivan muuta – silloin ajatuksesi ja keskittymisesi siirtyy muualle.

Aiheeseen liittyen suosittelen:
Asenne-kirja
Aleksi Litovaaran ainutlaatuinen Mindfulness-kurssi

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image