9 helppoa tapaa parantaa ruuansulatusta

Hyvä ja toimiva ruuansulatus on tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jos ruuansulatus ei kuitenkaan toimi ihan niin kuin pitäisi, saattaa kaikennäköistä vaivaa ilmentyä. Ruuansulatusvaivojen yhteydessä voi esiintyä suolen ärtymystä, ilmavaivoja, ummetusta, närästystä ja turvotusta. Myös ruoka-aine allergioita, painonnousua, ekseemaa, väsymystä ja astmaa voi mahdollisesti esiintyä ruuansulatusvaivojen yhteydessä. Alla olevat vinkit auttavat kehoasi saavuttamaan suoliston tasapainon.

1. Pureskele ruokasi
Hyvä ruuansulatus alkaa jo suusta. Kun pureskelet huolellisesti ruokasi, kehosi ei tarvitse käyttää niin paljon energiaa ruuansulatukseen.

2. Syö kunnon ruokaa
Vältä prosessoituja ruokia ja roskaruokaa, joissa yleensä on tyypillisesti paljon suolaa, sokeria ja pitkälle jalostettuja öljyjä. Prosessoitujen ruokien huonot puolet eivät ole pelkästään heikkoja ravinto-arvoiltaan, vaan kehosi on myös vaikea sulattaa niitä.

3. Suosi käymällä valmistettuja ruokia
Esimerkiksi hapankaali tekee hyvää vatsallesi.

4. Ole armollinen maksallesi
Voit edistää maksan toimintaa syömällä punajuuria, porkkanoita ja vihreää salaattia. Vältä liiallista alkoholin käyttöä. Kun maksasi toimii oikein, ruuansulatusvaivat saattavat vähentyä.

5. Muista nesteytys!
Useimmat ihmiset unohtavat juoda tarpeeksi vettä. Kylmällä säällä ei välttämättä muista kiinnittää veden riittävään saantiin huomiota. Piparminttu, fenkoli ja sarviapila ovat tunnettuja ruuansulatusvaivoja parantavista vaikutuksistaan, sekä myös erinomaisia mausteita teehen.

6. Hallitse stressisi
Stressi voi tutkitusti aiheuttaa ruuansulatusvaivoja.

7. Tue kehosi toimintaa lisäämällä glutamiinin saantia
Glutamiini on luontainen aminohappo, jota tarvitaan kehon normaalin toiminnnan ylläpitämiseen. Glutamiini auttaa kehoa toipumaan tulehduksista ja näyttelee tärkeää roolia ruuansulatuksen virheettömässä toiminnassa. Glutamiinia saa lihasta, kalasta, maitotuotteista, juureksista, pavuista, pinaatista, persiljasta ja tuoreista vihannesmehuista.

8. Syö probiootteja
Hyvät bakteerit ovat tärkeitä suolistosi toiminnalle.

9. Kuuntele kehoasi
Jokaisen keho on erityinen ja yksilöllinen. Kaikki ruokavaliotrendit eivät sovi kaikille. Kuulostele kehoasi ja sen tuntemuksia. Kun opit tuntemaan oman kehosi, sinulla on avaimet parempaan ruuansulatukseen – ja mikä tärkeintä, parempaan oloon.

Lähde: www.mindbodygreen.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image