Jäikö hukattu mahdollisuus hampaankoloon? – 4 syytä, jotka estävät sinua yrittämästä

sannankynästä

Jos joskus olet jättänyt jonkun itsellesi tärkeän asian tekemättä, ja harmitellut sitä myöhemmin, ehkä syynä on ollut jokin näistä neljästä.

1. Jätit aidosti tsäänssin käyttämättä

Joskus saattaa käydä niin, että asiat elämässä menevät niin, että oman elämän palapelissa ei ole mahdollisuutta tarttua kaikkiin tilanteisiin, jotka elämän virrassa tulevat vastaan. Esimerkiksi perheelliset joutuvat usein punnitsemaan perhe-elämän ja muun elämän yhteensovittamista, ja tekemään valintoja kahden ihanan asian välillä.

2. “Kunpa onnistuja olisin ollut minä”

Joskus saattaa harmittaa, että joku muu on tehnyt jotain siistiä, jotain, mitä olisi ehkä itse halunnut tehdä. Jos ei koe toisten onnistumista elävinä todisteina siitä, että onnistuminen on mahdollista, saattaa lamaantua ja jättää asioita tekemättä. Mielessä saattaa pyöriä motivaatiota alentava ”mutku minä olisin halunnut tehdä tuon”. Lausetta voi kuitenkin jatkaa: ”Ja niin aion tehdäkin jotain yhtä hienoa!”

avain

3. “Tuohon minäkin olisin pystynyt”

Kaksi ystävääni kävelivät Helsingin keskustassa ja näkivät katutaideteoksen. Toinen ystävistä totesi, että ”kyllä minäkin olisin tuohon pystynyt”. Toinen ystävistäni oli tokaissut spontaanisti: ”No mikset sitten tee?” Saatamme joissakin tilanteissa vähätellä ja arvostella toisten tekemisiä (“mutku toi on ihan helppo juttu”), ja todeta, että itse olisimme pystyneet samaan tai paljon parempaan. Mutta pointti ei ole pystymisessä vaan tekemisessä, siinä, että oikeasti ryhtyy, tekee ja kantaa vastuun lopputuloksesta. Eiku siis toteuttamaan mutkuttelun sijaan!

4. “Olen liian vanha”

Olen liian vanha vaihtamaan ammattia, toteuttamaan unelmaani… Tällä hetkellä vertaat itseäsi nuorempaan sinääsi, ehkä harmittelet, ettet tehnyt jotain, kun olit vielä nuori tai nuorempi. Jos hetkeksi siirrät itsesi vanhemman sinäsi näkökulmaan (jos nyt olet 50, voit kuvitella olevasi 70; ja jos nyt olet 70, voit kuvitella olevasi 90). Kun tutkailet tämänhetkistä elämääsi vanhemman sinäsi silmin, näytät tässä hetkessä nuorelta ja kykeneväiseltä sekä saatat huomata, että vanhempi sinäsi kannustaa nuorempaa sinääsi tarttumaan toimeen nyt, kun vielä voit!

Listauksen kolme ensimmäistä kohtaa on mainittu kirjassa Elämän säännöt (Richard Templar, Otava 2008)

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image