6 arkista konstia stressinhallintaan

Kirjassa Joustava mieli – Vapaudu stressin, uupumuksen ja masennuksen yliotteesta (Duodecim 2010) listataan kuusi pientä tietoisuusharjoitusta arjen askareisiin, jotka helpottavat stressinhallinnassa.

1. Panosta tietoisesti omaan terveyteesi. Ajattele, mitä syöt. Onko se hyväksi sinulle? Voitko valita jotakin muuta? Mitä tahansa syöt, älä tee muuta samalla. Kokeile, voitko hidastaa tahtia ja syödä keskittyneemmin?

2. Ole läsnä kun tapaat ihmisiä, ja ole tietoinen tavastasi kommunikoida.

3. Kiinnitä huomiota pieniin mahdollisuuksiin keskittyä nykyhetkeen. Voit vaikkapa kiinnittää huomiosi hengitykseesi seisoessasi liikennevalossa tai odottaessasi vuoroasi.

4. Kun menet vuoteeseen tai kun heräät, hengitä muutama kerta sisään ja ulos. Havainnoi, miten hengityksesi vaikuttaa palleaasi.

5. Valitse jokin asia, jonka teet yleensä kärsimättömästi ja kiireellä; tee sama asia hieman hitaammin, keskittyneesti ja tietoisemmin.

6. Katso, missä olet juuri nyt; mitä sinulla on ympärilläsi? Mitä värejä voit havaita? Millainen valaistus on huoneessa? Mitä ääniä voit kuulla?

LÄHDE:

Arto Pietikäinen: Joustava mieli – Vapaudu stressin, uupumuksen ja masennuksen yliotteesta, Duodecim 2010

🌞 Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! ⭐️ Voimassa 31.7. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image