Eikö jooga meinaa onnistua? – 4 helppoa niksiä

Eikö mieli meinaa hiljentyä joogamatolla? Näillä ohjeilla rauhoitat mielesi, ja antaudut rentouttavalle kehon hiljaisuudelle. Neuvot pätevät myös pilates- ja syvävenyttelytunneille, sekä meditaatioon.

1) Sulje silmäsi. Avoinna olevat silmät ahmivat ympäriltään ärsykkeitä, jotka saavat mielen laukkaamaan. Sulkiessasi silmäsi on kuin sulkisit korvasi: hiljennyt nykyhetkeen ja kuuntelemaan kehosi ääntä. Tämän vuoksi esimerkiksi kundaliinijoogaa harjoitetaan aina silmät kiinni.

2) Kohdista katse kolmanteen silmään. Kun pelkkä silmien sulkeminen ei tunnu riittävän, kohdista sisäinen katseesi kulmakarvojen väliin, hieman kulmakarvojen yläpuolelle, kolmanteen silmään. Mielesi rauhoittuu ja keskittyy hetkeen.

3) Keskity hengitykseen. Älä ole välinpitämätön hengitystäsi kohtaan, joka on kaiken elämääsi liittyvän edellytys. Hengitä syvään, aina varpaista asti palleaan ja päälakeen. Helppo meditaatiokeino, jota voi harjoittaa myös joogassa, on ajatella hengittävänsä sydämen kautta: koe, kuinka sisäänhengitys läpäisee sydämen ja puhdistaa sitä. Visualisoi, kuinka uloshengitys laskee sydämen energian ympärillesi.

4) Tahdita joogaliikkeet hengitykselläsi. Pääset entistä syvemmälle harjoitukseen: liikkeen ja hengityksen yhdistämiseen keskittyessä et edes ehdi ajatella mitään muuta ja mieli saa ansaitun tauon päivän ajatusmyllerryksestä.

Kuva Nina Vuori

Sinä ihana ❤ Tasan 2 kuukautta jouluaattoon.  Saat ilmaisen toimituksen  (arvo 5,90€) verkkopuodin ostoksesta kun lisäät ostoskoriin  Lempeiden sanojen joulukalenterin . Etu aktivoituu koodilla JOULU24 ja on voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka.
Lempeiden sanojen joulukalenteri!
close-image
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image