Eikö jooga meinaa onnistua? – 4 helppoa niksiä

Eikö mieli meinaa hiljentyä joogamatolla? Näillä ohjeilla rauhoitat mielesi, ja antaudut rentouttavalle kehon hiljaisuudelle. Neuvot pätevät myös pilates- ja syvävenyttelytunneille, sekä meditaatioon.

1) Sulje silmäsi. Avoinna olevat silmät ahmivat ympäriltään ärsykkeitä, jotka saavat mielen laukkaamaan. Sulkiessasi silmäsi on kuin sulkisit korvasi: hiljennyt nykyhetkeen ja kuuntelemaan kehosi ääntä. Tämän vuoksi esimerkiksi kundaliinijoogaa harjoitetaan aina silmät kiinni.

2) Kohdista katse kolmanteen silmään. Kun pelkkä silmien sulkeminen ei tunnu riittävän, kohdista sisäinen katseesi kulmakarvojen väliin, hieman kulmakarvojen yläpuolelle, kolmanteen silmään. Mielesi rauhoittuu ja keskittyy hetkeen.

3) Keskity hengitykseen. Älä ole välinpitämätön hengitystäsi kohtaan, joka on kaiken elämääsi liittyvän edellytys. Hengitä syvään, aina varpaista asti palleaan ja päälakeen. Helppo meditaatiokeino, jota voi harjoittaa myös joogassa, on ajatella hengittävänsä sydämen kautta: koe, kuinka sisäänhengitys läpäisee sydämen ja puhdistaa sitä. Visualisoi, kuinka uloshengitys laskee sydämen energian ympärillesi.

4) Tahdita joogaliikkeet hengitykselläsi. Pääset entistä syvemmälle harjoitukseen: liikkeen ja hengityksen yhdistämiseen keskittyessä et edes ehdi ajatella mitään muuta ja mieli saa ansaitun tauon päivän ajatusmyllerryksestä.

Kuva Nina Vuori

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image