Huopatossut villapaidasta

Kun vanhalle villapaidalle ei ole enää käyttöä, sen voi heittää pesukoneeseen “liian kuumalle” huovuttumaan. Kun villa on huovuttunut, sitä on helppo käsitellä ja leikata.

Omasta vanhasta harmaasta tunikamittaisesta villapaidasta päätin tehdä huopatossut. Tossuissa on kolme osaa: 1) pohja, 2) päällysosa ja 3) varsi.

1) Pohja

Aloita kaavan piirtäminen pohjasta: piirrä jalkapohjan kuva paperille. Lisää sekä varpaan kärkeen että kantapäähän muutama sentti lisää (koossa 39/40 pituus noin 28cm). Muokkaa jalkapohjankuvasta “laihan kananmunan” muotoinen (koossa 39/40 ympärysmitta noin 70cm).

2) Päällysosa

Puolet (yläosa) päällysosan kaavasta on vastaava kuin pohjassa. Toiseen puoleen piirretään siivekkeet kuvan mittojen mukaan.

3) Varsi

Varren voi tehdä paidan ala- tai hiharesorista. Varren leveys on maksimissaan alakaaren leveys, eli koossa 39/40 28cm. Jos varresta haluaa napakan, kannattaa vähentää muutama sentti.

Tarvitset kaikkia osia kaksi kappaletta.

Ompele näin:

1. Ompele ensin päällysosan (2) siivekkeet toisiinsa kiinni oikeat puolet vastakkain.

2. Kiinnitä sitten pohja (1) päällysosaan (oikeat puolet vastakkain).

3. Käännä työ oikeinpäin.

4. Käännä varsi (3) kaksin kerroin ja laita varsi tossun reiästä sisään niin, että varren leikatut reunat tulevat reiästä ylöspäin (ja taitettu osa jää tossun sisään). Ompele varsi reiän suuaukkoon kiinni. Tossut ovat valmiit!

Koristele tossut fiiliksen mukaan!

Tästä idea lähti:

Eva-Marie Wilken: Lahjoja rakkaudella – Anna itse tekemäsi lahja, WSOY 2009

Lahjoja rakkaudella -kirjassa on paljon helppoja paperista ja kankaasta tehtäviä lahjapaketteja, kortteja, koristeita ja muuta pientä kivaa.

Kirjasta löytyy myös suurempi töisemmät Siperialaiset talvisaappaat: ihanat pitkävartiset huopasaappaat, joissa on nahkapohjat. Saappaiden teko ei vie kirjan mukaan paljon aikaa, mutta materiaaleja ei ainakaan omasta kaapistani löytynyt. Suurin työ lieneekin kankaiden etsimisessä. Mutta siperialaiset talvisaappaat saivat pikkusiskonsa: huopatossut villapaidasta.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image