Selätä migreeni – 10 + 1 luomuvinkkiä

Mistä apua migreeniin? Pahasta migreenistä eroon päässyt Hidasta elämää -lukija jakoi 10 + 1 parasta vinkkiään migreenin selättämiseen:

 1. Kuuma suihku. Anna lämpimän veden hieroa päätä ja niskaa.
 2. Kylmä suihku. Kylmä auttaa laannuttamaan migreenikohtauksen aikana sykkiviä verisuonia.
 3. Jyväpussi. Lämmitä uunissa tai mikrossa ja aseta niskaan rentouttamaan.
 4. Piparminttuöljy. Hiero niskaan, ohimoille ja pään korkeimpaan kohtaan heti, kun alat tuntea säryn ensioireita.
 5. Carmolis-yrttitipat. Yrttitipat vilkastuttavat pintaverenkiertoa sekä rentouttavat lihaksia. Hiero niskaan, ohimoille ja pään korkeimpaan kohtaan heti, kun alat tuntea säryn ensioireita.
 6. Magnesium. Magnesium vaikuttaa verisuoniin, hermosysteemiin ja lihaksistoon, joten sen vähäinen saanti voi vaikuttaa migreenien syntymiseen ja pahenemiseen.
 7. Kävely. Toisinaan jo pelkkä ulkoilmaan pääsy ja rauhallinen kävely, mieluiten luonnon läheisyydessä, auttaa. Jos olet valolle arka, vähennä särkyä leveillä aurinkolaseilla ja käytä pipoa, jotta veto ei pahenna kohtausta.
 8. Nokoset. Jos nukkuminen pahentaa migreeniä, yritä tehdä jotakin muuta rentoa. Sulje kännykkä ja tietokone, uppoudu sohvaan ja katso mielielokuvasi.
 9. Hatha-jooga. Lempeä laji saa lihakset rentoutumaan ja jättää säryn joogamatolle. Samalla opit kuuntelemaan kehoasi ja sen antamia särkyisiä viestejä.
 10. Ruoka. Syö prosessoimatonta ja tuoretta ruokaa. Nauti paljon vihreitä vihanneksia, kuten pinaattia, sekä soijatuotteita, papuja ja kalaa. Välttele suklaata, sokeria ja punaviiniä, jotka voivat laukaista päänsäryn.

+

 1. Hidasta. Migreeni rakastaa täyttä kalenteria ja pää kolmantena jalkana         juoksemista. Hiljennä, pysähdy ja kuuntele kehoasi: mitä se haluaa kertoa sinulle päänsäryllään?

Kiitos Hannalle vinkeistä!

Lisää aiheesta: 7 Natural Cures for Migraines (MSN Healthy Living)

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image