MIELIKUU

Toukokuu on MIELIKUU – lisätään yhdessä mielen hyvinvointitaitoja

USA:ssa Mental Mayta on vietetty vuodesta 1949. Vuonna 2022 Suomen suurin hyvinvointimedia Hidasta elämää haluaa nostaa esiin mielen hyvinvointitaitojen merkityksen ennaltaehkäisevänä toimena. Hyvinvointitaitojen kehittäminen kuuluu kaikkialle, eikä se vaadi elämän haasteita, terapiatarpeista tilannetta tai mielenterveyden ongelmia.

Mikä? 

 • USA:ssa Mental Health Month on lanseerattu 1949, jota vietetään joka toukokuu. Kuukaudesta on käytetty myös nimitystä Mental May. Hidasta elämää halusi tuoda Suomeen vastaavan teemakuukauden.
 • MIELIKUU eli toukokuu on mielen hyvinvoinnin kuukausi Suomessa. Mielikuun liikkeelle panija: Hidasta elämää 2022
 • MIELIKUUn aikana annetaan huomiota mielen hyvinvoinnille ja mielen hyvinvointitaidoille työpaikoilla, koulussa, päiväkodeissa, urheilu- ja harrasteseuroissa ja vapaa-ajalla, jotta mielen hyvinvoinnin taidoista tulisi arkipäivää.

 

Miksi?

 • MIELIKUU painottuu ennaltaehkäiseviin mielen hyvinvointitaitoihin, eli mielen hyvinvoinnin kasvattamiseen, huoltamiseen ja tärkeyteen. 
 • MIELIKUUn tavoitteena on lisätä tietoisuutta siitä, että  ihan jokaisen ihmisen kannattaa parantaa mielen hyvinvointitaitoja. Hyvinvointitaitojen kehittäminen ei vaadi elämän haasteita, terapiatarpeista tilannetta tai mielenterveyden ongelmia. Tarvitaan lisää keskustelua ja mielen hyvinvointia tukevia tekoja ruohonjuuritasolla – jokapäiväiseen elämään. Mielen hyvinvointitaitoja ovat mm. tunnetaidot, itsetuntemustaidot ja rauhoittumis- ja stressinhallintataidot.
 • Suomessa hyvinvointia huomioidaan jo seuraavasti:
  • Tammikuuta pidetään yleisesti hyvinvointikuukautena, mutta sen juuret ovat enemmän fyysisessä hyvinvoinnissa.
  • Maailman mielenterveyspäivää 10.10., jonka avulla pyritään lisäämään tietoisuutta mielenterveysongelmista.
 • USA:ssa Mental Mayn aikana yritykset panostavat mielen hyvinvoinnin teemoihin ja välineisiin. Suomessa toivomme MIELIKUUn saavan aikaan mielen hyvinvoinnin taitojen haltuunottoa erilaisissa ympäristöissä ja yhteisöissä.

Voit osallistua MIELIKUUhun esimerkiksi:

 • Jaa TOUKOKUUSSA oma tai yhteisönne mielen hyvinvointia parantava mielenteko Instagramissa tunnisteilla: #mielenteko #mielikuu @hidasta @mielikuu – Jaamme osan teoista tileillämme ja koostimme 100 parasta mielen hyvinvoinnin tekoa -vinkkilistan kaikkien käyttöön. Voit käyttää IG-kuvana haluamaasi kuvaa, videota tai alla olevasta materiaalipankista itsellesi sopivaa kuvaa.
 • Haasta yhteisösi jäsenet pohtimaan uutta mielentekoa, joka voisi parantaa hyvinvointitaitoja ja mielen hyvinvointia.
  • Esimerkiksi työyhteisössä: Otetaan tavaksi kysyä aamulla, mitä kuuluu – ja kuunnella vastaus. Tai haastetaan työyhteisön jäsenet tekemään lounaan jälkeen muutaman minuutin rauhoittumisharjoitus.

Lukijamme ovat antaneet vuoden 2022  MIELIKUUssa 100 mielen hyvinvoinnin vinkkiä, jotka pääset lukemaan TÄSTÄ. Luodaan yhdessä parempaa maailmaa parantamalla mielen taitoja <3

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image