Teksti: Virpi Raipala-Cormier on Frantsilan Luomuyrttitilan perustaja, yrttien ja luontaishoitojen kouluttaja ja Frantsilan tuotekehitysvastaava sekä meditaatio- ja joogaopettaja. Suomen luonnon yrtit tuovat iloa ja terveyttä niin sisäisesti nautittuna kuin ulkoisesti käytettynä. Käytä niitä … Lue lisää
Avainsana: voikukka
Ruoka on rohtomme – luonto tarjoaa ilmaiseksi tärkeät suojaravintoaineet
Teksti: Virpi Raipala-Cormier on Frantsilan Luomuyrttitilan perustaja, yrttien ja luontaishoitojen kouluttaja ja Frantsilan tuotekehitysvastaava sekä meditaatio- ja joogaopettaja. Villivihanneksina käytetyt luonnonkasvit sisältävät jopa useita kymmeniä kertoja enemmän hivenaineita ja vitamiineja kuin tavallinen lehtisalaatti … Lue lisää
Pihan salamatkustaja ja muita luonnon ihmeitä
”Aamun harmaasta nuttusi neulo, auingonkukkien siemenet seulo, kylvä ja varro.” (tuntematon) Luonto on pukeutunut energiseen, heleään vihreään. Kevät on edennyt hitaasti mutta vääjäämättä alkukesään. Sini- ja valkovuokkojen kukinta on jo ohi. Vuorossa … Lue lisää
Ruoki oikein muistiasi
Häärin keittiössä ja klassinen musiikki soi taustalla. Keltaiset kynttilät, tulppaanit ja narsissit tuovat iloa ja valoa räntäsateiseen päivään. Silppuan sipulia ja valkosipulia. Muussaan haarukalla lampaanmaitofetaa. Kaivan pakkasesta viimeisiä nokkosia ja vuohenputkia ja … Lue lisää
Voikukka hellii maksaa ja munuaisia
Voikukka herättää intohimoja. Toiset rakastavat sitä, toiset vihaavat. Viehätys voikukkaan yhdistää kuitenkin kaikkien kansakuntien hortoilijat. Etenkin Ranskassa, Italiassa ja Kreetalla sitä rakastetaan gourmet’na. Voikukka on monipuolinen kasvi. Sen voi syödä kokonaan. Villivihanneskäyttöön … Lue lisää