Kuvituskuva mies Unsplash

Sinkku, jännittääkö aloitteen tekeminen? – 20 tapaa lähestyä kiinnostavaa ihmistä

Oletko sinkkuna kokenut, että aloitteen tekeminen kiinnostavan ihmisen kanssa on vaikeaa tai jännittävää? Tässä blogikirjoituksessani on kiteytettynä – mikä on toiminut / ei toiminut keskustelun avauksessa ja lähestymisessä – some-kyselyiden vastaukset, joiden avulla keräät rohkeutesi ja uskallat tehdä aloitteen.
(Kontekstina julkiset paikat – ei baarit, tms.)

Linkki blogin 1. osaan: Miten kiinnostuneen miehen kannattaa lähestyä naista? – Näin naiset vastasivat

Asiaa kysyttiin kolmessa eri kanavassa:

Hidasta sinkkuelämää (yksityinen ryhmä)

Aleksi Litovaara Coaching (facebook)

Aleksin insta

Kommentteja tuli vajaa 100, joten loppupeleissä pääsin tavallaan alkukesän vastaustavoitteeseeni – hihiii! Sain vahvistusta aiemmissa live-kohtaamisissa esiin nousseille asioille: (lähestymisessä kohteliaisuus, rohkeus ja aitous toimii. Väkisin keskeyttäminen ja liiallinen sinnikkyys ei toimi.) Nämä näkyivät myös some vastauksissa, joista kiteytys tässä (numero kuinka monta mainintaa ja lainausmerkeissä teemaa kiteyttävä kommentti):

Toimii:

 1. Kohteliaisuus 14 ”anteeksi, oletko vapaa”
 2. Silmiin katsominen (ja lempeä katse) 13 ”saa katseellaan naisen tuntemaan itsensä kauniiksi”
 3. Hymy 11
 4. Yhteyden luomisen jälkeen (lyhyt juttelu) suora pyyntö kahville, treffeille tai numeron antamiseen 10
 5. Tavallinen juttelu arkisessa tilanteessa 8
 6. Rohkeus 7
 7. Aitous 6
 8. Tilannesidonnaisuus lähestymisessä, juttelussa ja kommentoinnissa / tilannetaju 6
 9. Huumori 5
 10. Ystävällisyys 4
 11. Sopiva kehuminen 4
 12. ”Joku pätevä kysymys” 3
 13. Kunnioitus 3
 14. Kömpelyys 2
 15. Luontevuus 2
 16. Huomioon ottaminen 2
 17. Pilkettä silmässä 2
 18. Avuliaisuus 2
 19. ”Sulta putos tämä” (oma numero lapussa) 2
 20. Yksittäisiä mainintoja: spontaanius, tekee tai sanoo jotain, mikä saa naisen tuntemaan itsensä ainutlaatuiseksi, silmänisku, läsnäolo, esittelee nimensä, rentous, auttaa lähestymisen aiheuttamasta häkeltymisestä yli, selvinpäin, ”haluan tutustua”, sanoa: ”moi”, iloisuus, hyväntahtoinen flirtti, miettimisaika ennen treffipyyntöä, voinko ojentaa maitopurkin ja pieni kosketus samalla

Halusin säilyttää mahdollisimman hyvin alkuperäisissä vastauksissa käytettyjä sanoja ja sen takia jotkin kohdat ovat hyvin lähellä toisiaan (esim. kohteliaisuus ja ystävällisyys).

Ei toimi:

 1. Päällekäyvyys ja hyökkäys iholle 5 ”keskeyttäminen punttiksella”
 2. Etukäteen harjoitellut repliikit 4
 3. Lipevyys 4 ”imelät kehut”
 4. Ei ymmärrä lopettaa ja lähteä pois 2
 5. Vihjailu 2
 6. Känni 2
 7. Päästä varpaisiin mittailu ”öögailu” 2
 8. Yksittäisiä mainintoja: liika henkilökohtaisuus huumorissa, jäykkyys, miettii liikaa mitä nainen haluaa, suora pyyntö kahville, kaikki naiset eivät halua lähestymisiä, perässä juokseminen ja häirintä, itsesi vähättely, rahoilla rehvastelu, entisistä suhteista puhuminen, seksuaalinen ahdistelu, esittäminen, minä-show

Jälkipyykki

Lähdin alunperin tähän “tutkimushankkeeseen” avoimin ja innostunein mielin. Halusin oppia lisää rohkeutta arjen nopeissa kohtaamistilanteissa ja haastaa itseäni epämukavuusalueelle. Toiveeni oli myös jollain tavalla auttaa sekä helpottaa samassa tilanteessa olevia (sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta) ja löytää yhdessä keinoja, mitkä voisi tukea sekä aloitteen tekevää että vastaanottavaa osapuolta. Tekstissä korostuu mies aloitteen tekijänä ja nainen vastaanottajana, koska tämä on oma kontekstini ja halusin tuoda avoimesti henkilökohtaisen kokemukseni esiin. Toivon, että teksti voi jollain tavalla palvella meitä kaikkia kohtaamaan toinen toisiamme, vaikkei mukana olisi “vetovoiman” elementtiä. Ihan neutraaleja arkisia kohtaamisia!

Toiveeni oli myös jollain tavalla auttaa sekä helpottaa samassa tilanteessa olevia (sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta) ja löytää yhdessä keinoja, mitkä voisi tukea sekä aloitteen tekevää että vastaanottavaa osapuolta.

Olen kiitollinen live-kohtaamisista sekä some-kohtaamisista ja -kommenteista. Nämä ovat kirjoituksen ydin ja auttoivat mua kasvamaan ja ymmärtämään asioita paremmin. Pääsin kokemaan myös loukkaavalta tuntuvaa some-käytöstä, kun kirjoituksen 1. osaa kommentoitiin. Vaikka toiveeni oli auttaa kaikkia sukupuolia ja löytää yhteiseloa helpottavaa ymmärrystä, tekstin tulkinnat vääntyi joissain kommenteissa valitettavasti naista esineellistäväksi, vain ulkoista kauneutta korostavaksi ja massadeittailun-iskurepliikki-pikavinkkioppaaksi. Tämä on tosi surullista.

Voisimmeko jatkossa yhdessä keskittyä kulttuurin luomiseen, missä voisi päästää menneisyyden haitallisista malleista ja epäterveestä vastakkainasettelusta irti sekä rakentaa tilalle uutta ja kaunista?

Haluan loppuun toivottaa meille kaikille Ho’oponoponon sanoin: Anna anteeksi. Olen pahoillani. Rakastan sinua. Kiitos.

Lähestykäämme tosiamme ystävällisyydellä ja rakkaudella,

Aleksi

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image