Silloin kun ideasi saa vastustusta

ILKKA

Onko sinulle tuttu tilanne, jossa ympärilläsi olevat ihmiset vastustavat keksimääsi ideaa tai jotain mitä teet?

Kävin katsomassa pitkään odottamani Joy-elokuvan ja kirjoitan tämän nyt sen inspiroimana ja yhdistän tähän omia kokemuksiani.

Elokuvassa on kohta, jossa oman liikeidean toteuttanut Joy joutuu tilanteeseen, jossa yritys on isoissa vaikeuksissa ja koko hänen perheensä tekee päätöksen hänen puolestaan siitä, miten tilanteen tulisi jatkua. Perheen mielestä yritys pitäisi ajaa alas ja Joy taas olisi halunnut jatkaa toimintaa eteenpäin.

Tilanne on sinänsä erikoinen, varsinkin kun Joyn yrityksen ongelmatilanne johtui isolta osalta perheen muiden henkilöiden aiemmin tekemistä neuvoista ja päätöksistä ja Joy oli ehtinyt jo tehdä melkoisen läpimurron tuotteensa kanssa. Silti perhe oli sitä mieltä, että Joyn täytyy vain myöntää itselleen, että hänestä ei ollut nyt tähän leikkiin ja hänen tulisi laittaa yrityksensä konkurssiin.

Aina kun alat tekemään jotain erilaista tai kun saat aikaan jotain, keräät ympärillesi ihmisiä, jotka haluavat olla mukana, auttaa ja neuvoa, tai sitten näille päinvastaisia asioita.

 

Kun kohtaat vastustusta tai toteutat unelmaasi/ideaasi, muista, että…

 • sinä itse vastaat omasta elämästäsi ja sen suurista sekä pienistä päätöksistä.
 • sinä tiedät aina parhaiten elämäsi ja ideasi. Sinulla on omat visiosi.
  Muut eivät välttämättä koskaan ymmärrä niitä täysin tai ollenkaan ja se on ok.
 • sinulla on lupa ja sinun kuuluukin pyytää apua säännöllisesti lähelläsi olevilta ihmisiltä.
 • kun kysyt neuvoa, sinun tulee muistaa, että muut voivat neuvoa vain omasta maailmastaan käsin ja he eivät koskaan ole sinä. Siksi he voivat vain antaa neuvoja, mutta sinun tulisi itse tehdä varsinaiset päätökset.
 • vain sinä voit toteuttaa sinun visiosi. Monilla voi olla vastaavia, hyvin samanlaisiakin, mutta silti he ja heidän ideansa eivät ole sinä ja sinun ideasi. Muista, että tämä ei tarkoita sitä, että sinun tarvitsee tehdä sitä yksin!

HE - vain sina voit toteuttaa

 • vaatii voimaa ja energiaa olla eri mieltä. Hyväksy se, että niin vain on.
  Se, että muut ovat eri mieltä kanssasi, ei tarkoita sitä, että sinun tarvitsisi olla heidän kanssaan samaa mieltä.
 • muistat tasapainon siinä kuinka paljon pidät kiinni omista ajatuksistasi ja kuinka paljon yhdistät siihen muiden ajatuksia.Tarvitsemme aina muidenkin ajatuksia ja ideoita.
 • yksin toteuttaminen on aina rajallista.
 • onnistumme yhdessä aina paremmin kuin yksin. Voit ottaa muita avuksesi, mutta sinulla on vastuu omasta ideastasi ja sen eteenpäin viemisestä, vaikka antaisitkin siitä vastuun jollekin toiselle.
 • kun jatkat oman visiosi toteuttamista yksin tai jonkun kanssa, se menee eteenpäin, vaikka muut eivät siihen uskoisikaan.
 • hyvät ideat käyvät aina läpi kolme vaihetta: Vastustus, hyväksyminen ja itsestään selvyys.
 • vain sinulla on varmuudella sydän ja tahto omaan asiaasi, koska se on sinun asiasi.
 • kaikki nämä asiat huomioon ottaen, voit aina kysyä mielipiteitä ja neuvoja keneltä tahansa. Tee kuitenkin viimeiset päätökset itse. Älä anna muiden päättää sinulle tärkeiden asioiden kohtaloa.

Joy ei muuten luovuttanut ja hänen yrityksestään tuli menestys. Mikä parasta, se ei ole vain tarinaa, vaan perustuu aitoon onnistumistarinaan Joy Manganosta

Suosittelen tätä elokuvaa inspiraatioksi ja tsempiksi unelmien toteuttamiseen. Elokuvan trailerista et välttämättä saa kiinni, millainen elokuva on, mutta jos haluat saada luottamusta omaan ideaasi, niin tämän leffan katsominen kannattaa.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image