4 tapaa löytää arjesta seikkailuja – menemättä mihinkään

Seikkailu on ihanaa. Oli se sitten päivä Linnanmäellä, pitkä ulkomaanmatka tai vain Tukholman-risteily, jokainen meistä etsii välillä kunnon seikkailua. Olosuhteiden muuttaminen voi avata mielemme. Jos emme ruoki seikkailunhaluamme, se pienenee ja häviää.

Seikkailu auttaa meitä ymmärtämään enemmän itsestämme, maailmasta ja toisista ihmisistä. Vaikkei taskunpohjalla olisi yhtään rahaa, seikkailla voi silti omassa kaupungissaan. Seikkailemisesta voi tehdä elämäntavan käymättä koskaan ulkomailla.

Tässä neljä tapaa edistää seikkailumentaliteettia:

1) Poistu mukavuusvyöhykkeeltä

Meillä kaikilla on mukavuusvyöhyke – se sama kahvila, sama kauppa, sama kampaaja. Mutta mitä tapahtuu, jos yritämme lähteä tältä vyöhykkeeltä? Nähdä erilaisia tapoja määritellä normaali? Kun käymme joskus eri kahvilassa, kaupassa tai kampaajalla, perspektiivimme muuttuu. Mukavuusvyöhykkeeltä lähteminen voi muuttaa meitä ihmisinä parempaan suuntaan. Kun palaat sinne, saatat huomata asioita, joita pidit ennen itsestäänselvyyksinä.

2) Muista, että hallinta ei ole todellista

Jos olet jossain kaukana lomalla (esim. Etelä-Amerikassa), ja paluulento peruuntuu, et oikeastaan ihmettele ollenkaan. Palaat hotelliisi ja varaat uuden lennon. Mutta jos Helsingistä lähtevä lento peruuntuu, nousee siitä kamala haloo.

Tämä johtuu siitä, että Seutulassa olemme mukavuusvyöhykkeellä. Suomalaiset lentoyhtiöt toimivat, eivätkä ne saa olla myöhässä. Kriisi.

Seikkailumieliala taivuttelee meitä päästämään irti kriiseistä ja näkemään ne mahdollisuutena. Mahdollisuudet näyttävät meille myös osan todellisesta itsestämme; mihin todella pystymme, kun haluamme. Siksi kriisit kannattaa ottaa mahdollisuutena murtaa sitä, mitä emme ole, ja tuoda todellinen minämme esille.

3) Anna itsellesi mahdollisuus olla jatkuvasti ihmeissäsi

Uusia paikkoja, esimerkiksi uusia ravintoloita ja niiden ihanuuksia ihmetellään usein. Matkalla vau-efektin voivat aiheuttaa maan kielellä kirjoitetut kyltit, paikallisen arkkitehtuurin ilmentymät ja kiltit, ystävälliset ihmiset. Seikkailumentaliteetti opettaa, että vau-efektiä voi harjoittaa joka päivä. Yritä miettiä, mikä omassa elämässäsi on ihme.

4) Vain matkalla on väliä, ei määränpäällä

Jos jossain on vain rajattu määrä aikaa olla, keksii hyvin nopeasti, mitä siellä haluaa tehdä ja mistä tulee lempipaikkoja. Se, joka uskaltautuu pois mukavuusvyöhykkeeltä, arvostaa pieniä hetkiä, haasteita ja päivittäistä uurastusta. Juuri hetken arvostaminen tekee seikkailijasta seikkailijan.

Lähde: Mindbodygreen.com

-20% tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
3 KORTTIPAKKAA yht. 49€!  
PUOTIIN
close-image