vihreitä ja punaisia linssejä yhteensä noin 4 dl
sipulia
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
1 tl jeeraa eli juustokuminaa*
1 tl garam masalaa
valkopippuria
oliiviöljyä
1 purkki kermaa/kookoskermaa, jos haluaa maidottomana
Päälle kurpitsansiemeniä ja vuonankaalia
Kaikki ainesosat luomuna jos mahdollista
*Jeera eli juustokumina eli roomankumina on vanha mauste, jota kasvatettiin jo ennen ajanlaskumme alkua kaikkialla Välimeren seudulla. Kreikkalaisilla oli pöydässä roomankumina-astia siinä missä nykyisin länsimaissa on ketsuppipullo tai pippurimylly. Mauste on tullut uudelleen muotiin ja nykyään se on tärkeä osa makunautintoa monissa intialaisissa, arabialaisissa ja meksikolaisissa ruokalajeissa.
Kiitos Riikalle herkullisesta reseptistä.