Hidasta elämää I love me -messuilla 20.-22.10.2023

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan hyvän mielen tuotteisiimme, kuulemaan inspiroivia esityksiä ja juttelemaan Hidasta elämää -kirjoittajien ja toimituksen kanssa! Täältä pääset hankkimaan messulippusi.

Messupisteemme on auki koko messujen ajan: perjantaina 20.10. klo 10 – 19 sekä lauantaina 21.10. klo 10-18 ja sunnuntaina 22.10. klo 10-18. Löydät meidät osastonumerolla 7k128.

Tutustu inspiroiviin Hidasta elämää -messuesityksiin tästä:

 

Perjantai 20.10.

 

Tukea erityisherkän hyvinvointiin

Suvi Bowellan ja Johanna Elomaa

Forum -lava klo 13.00 – 13.30

Oletko hyvin herkkä tai onko sinulla herkkä läheinen? Erityisherkkyys on synnynnäinen ominaisuus, mutta sitä ei silti aina tunneta tai ymmärretä kovin hyvin. Moni herkkä saattaa kokea olevansa jotenkin vääränlainen, vaikka herkkyys tuo myös ihania piirteitä ja vahvuuksia elämään. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan, miten herkkä voi panostaa hyvinvointiinsa, jaksaa paremmin ja ymmärtää itseään syvemmin.

Hidasta elämää -kirjailijat Johanna Elomaa ja Suvi Bowellan pohtivat tässä paneelikeskustelussa erityisherkkyyden vaikutuksia elämään. Johannalta on juuri ilmestynyt herkkyyttä käsittelevä lastenkirja (Herkkä Pilvi Perhonen ja pelkonsa voittavat sankarit, Hidasta elämää/Bazar 2023) ja Suvi Bowellan on tunnettu herkkyyteemaisista kirjoistaan (mm. Helpotusta erityisherkän elämään, Hidasta elämää/Otava 2022). Suvilta on myös ilmestynyt Herkän voimakortit, joita herkkä voi käyttää hyvinvointinsa tukena. Haastattelijana Hidasta elämää -hyvinvointimedian tuottaja Maaria Tommila.

Esityksen jälkeen Hidasta elämää -messupisteellä:

Suvi ja Johanna tavattavissa klo 13.45

Suvi nostaa Hidasta elämää -kortteja halukkaille klo 14-15

 

Myötätuntoa itselle -mindfulness -tunti (45min)

Reija Könönen

I love jooga – Sali B klo 13.30 – 14.15

Vaaditko itseltäsi usein vähän liikaa? Oletko rehellinen omille tunteillesi, vaikka ne olisivat hankalia? Oletko itsellesi hyvin ankara, jos epäonnistut? Itsemyötätunto on sitä, että kohtelee itseään kuin ystävää – erityisesti silloin, kun kohtaa vaikeuksia. Se on sitä, että ainaisen kritisoinnin sijaan alamme löytää hellyyttä ja lempeyttä itseämme kohtaan.

Mindfulness-valmentaja, NLP-ohjaaja ja myötätunto-opettaja Reija Könönen vie sinut lempeillä mindfulness-harjoituksilla itsemyötätunnon äärelle. Reijalta on ilmestynyt yhdessä Sanna Laakkion kanssa Rohkeasti rehellinen -uutuuskirja (Hidasta elämää/Bazar, 2023). Lempeästi tervetuloa mukaan!

Huom: Tunnille ilmoittaudutaan etukäteen paikan päällä infopisteellä ja osallistujia mahtuu mukaan rajallinen määrä. Lue lisää ilmoittautumisesta I love me:n sivuilta.

Esityksen jälkeen Hidasta elämää -messupisteellä:

Reija tavattavissa klo 14.30

 

Äitihaava

Katri Syvärinen

Forum -lava klo 14.30 – 15.00

Oletko kärsinyt vaikeasta äitisuhteesta? Et ole yksin. Äitihaava kuvaa äiti-tytärsuhteiden kipukohtia. Ilmiö tuo valoon juurisyyt äitihaavan taustalla ja tarjoaa vertaistukea naisille, jotka kokevat jatkuvaa riittämättömyyttä haastavasta äitisuhteesta johtuen. Kun kohtaat äitihaavasi, voit elää vapaammin ja tutustua itseesi entistä syvemmin.

Tietokirjailija Katri Syvärinen on tuonut Äitihaava-kirjallaan (Hidasta elämää/Bazar, 2023) suuren yleisön tietoisuuteen haastavien äiti-tytärsuhteiden vaikutukset. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan Katrin puheenvuoro äitihaavasta!

Esityksen jälkeen Hidasta elämää -messupisteellä:

Katri tavattavissa klo 15.15

Katri nostaa Hidasta elämää -kortteja halukkaille klo 15.30 – 16.30

 

Lauantai 21.10.

 

Opi taitavaksi riitelijäksi – Näin kesytät arjen konfliktit

Kristiina Komulainen ja Jukka Vänskä

Forum- lava klo 14.00 – 14.30

Ovatko vanhat riidat jääneet kytemään tai päädytkö läheisesi kanssa aina samaan riitelyn kehään? Riidat eivät katoa niitä välttelemällä, mutta joskus riitelyyn saattaa jäädä myös jumiin. Miten päästä riidoista eteenpäin, löytää yhteisymmärrystä ja parantaa ihmissuhteita?

Viestinnän konkari, sovittelija ja poliisiksi valmistunut Kristiina Komulainen sekä vankilapastori ja sovittelija Jukka Vänskä antavat tässä puheenvuorossa vinkkejä, miten arjen ristiriitoja voi lähestyä rakentavasti. Kristiina ja Jukka ovat yhdessä laatineet Riidan ratkaisu -kortit, joiden avulla riitoja voi ratkoa tehokkaammin. Nappaa tästä puheenvuorosta mukaasi käytännönläheiset vinkit, jotka oikeasti toimivat!

Esityksen jälkeen Hidasta elämää -messupisteellä:

Kristiina ja Jukka tavattavissa klo 14.45

Kristiina ja Jukka nostattavat Riidan ratkaisu -kortteja halukkaille klo 15 – 16

 

Lempeyttä keholle -joogahetki (45min)

Emmi Ohraniemi

I love jooga – Sali A klo 14.00 – 14.45

Tässä lempeässä hetkessä pääset laskemaan arjen kierrokset alas ja pysähtymään myötätuntoisesti itsesi ääreen. Luvassa matalan kynnyksen hermostoa rauhoittavia ja kehoon vieviä harjoitteita, jooga-asanoita ja levollista liikettä sympaattisen joogaopettaja Emmi Ohraniemen johdolla. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Huom: Tunnille ilmoittaudutaan etukäteen paikan päällä infopisteellä ja osallistujia mahtuu mukaan rajallinen määrä. Lue lisää ilmoittautumisesta I love me:n sivuilta.

Emmi Ohraniemi on kuvataiteilija, Kotona kehossa -kirjan (Otava/Hidasta elämää 2020) toinen kirjoittaja sekä joogaopettaja. Emmin intohimona on kehoyhteyden vahvistaminen, hoitava liike ja elämän kokeminen kehon kautta. Emmiltä on myös ilmestynyt kehoyhteyttä vahvistavat Lempeyttä keholle -hyvinvointikortit yhdessä runoilija Susanna Jussilan kanssa.

Esityksen jälkeen Hidasta elämää -messupisteellä:

Emmi tavattavissa klo 15

Emmi nostattaa Lempeyttä keholle -kortteja halukkaille klo 15.15 – 16

 

Kohtaa pelkosi, muuta asenteesi

Harri-Pekka Pietikäinen ja Eija Hinkkala

Forum -lava klo 14.30 – 15.00

Meistä jokaista pelottaa joskus, mutta miten rohkaistua elämään omannäköistä elämää peloista huolimatta? Miten oma asenne vaikuttaa siihen, mihin uskomme pystyvämme elämässä? Tule löytämään uusia näkökulmia pelkojen kohtaamiseen, rohkeuden kasvattamiseen ja asenteen muuttamiseen.

Tässä paneelikeskustelusta tietokirjailijat Harri-Pekka Pietikäinen ja Eija Hinkkala pohtivat pelon, rohkeuden ja asenteen merkitystä elämässä. Harri-Pekalta on juuri ilmestynyt Tunne pelkosi, vapaudu elämään -tietokirja (Hidasta elämää/Bazar 2023) ja Eijalta Muuta asenteesi, muuta elämäsi -tietokirja (Hidasta elämää/Bazar 2023). Haastattelijana Hidasta elämää -hyvinvointimedian perustaja Sanna Wikström.

Esityksen jälkeen Hidasta elämää -messupisteellä:

Harri-Pekka ja Eija tavattavissa 15.15

 

Kamala Luonto

Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen

Hidasta elämää -messupiste klo 12-13

Tapaa Kamala Luonto -sarjakuvantekijät Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen! Rakastetut Kamala Luonto -hahmot heräävät henkiin, kun Jarkko piirtää sarjakuvaa livenä messupisteellämme. Tervetuloa seuraamaan livepiirtämistä ja juttelemaan sarjakuvan luojien kanssa!

 

Sunnuntai 22.10.

Hehkuvan naisen voimavuodet

Kirsti Kuosmanen

Forum -lava klo 12.00 – 12.30

Luulitko, että viidenkympin lähestyessä elämä muuttuu harmaaksi ja *pim* – olet vanha? Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja näyttelijä Kirsti Kuosmanen antaa tässä puheenvuorossa menopaussiin liitetyille myyteille kyytiä ja kertoo, miksi menopaussi voi olla transformaatio, jonka aikana nainen löytää elämälleen uuden suunnan, tarkoituksen ja uudenlaisen seksuaalisen kukoistuksen.

Kirsti Kuosmaselta on ilmestynyt uutuuskirja Hehkuvan naisen voimavuodet (Hidasta elämää/Bazar, 2023), jossa hän käy läpi sekä omia että erilaisten naisten inspiroivia kokemuksia menopaussista. Tervetuloa inspiroitumaan kirjan aiheista!

Kirjailijaklubi: Hehkuvan naisen voimavuodet – Keskustele vaihdevuosista

Työpaja -alue 12.30 – 13.30

Kirsti Kuosmanen kutsuu sinut tutkimaan kanssaan vaihdevuosien aikaa henkisenä matkana ja seikkailuna, joka on yksi elämän suurimmista ja syvimmistä muodonmuutoksista.

Lämpimästi tervetuloa työpajaan keskustelemaan voimavuosista inspiroivana elämänvaiheena ja tapaamaan kirjailijaa! Huom: Työpajaan tulee ilmoittautua työpaja-alueella (halli 7) Messukeskuksen henkilökunnalle etukäteen paikan päällä. Osallistujia mahtuu mukaan rajallinen määrä. Lue lisää ilmoittautumisesta I love me:n sivuilta.

Esityksen jälkeen Hidasta elämää -messupisteellä:

Kirsti tavattavissa klo 13.45

 

Valot ja varjot minussa – Hyväksy valot ja varjot itsessäsi (45min)

Julle Takanen ja Sanna Wikström

I love jooga – Sali A klo 13.00 – 13.45

Jokaisessa meissä on sekä valoa että varjoja. Syväsukella eri puoliisi ja opi hyväksymään itsesi tällä elämyksellisellä mindfulness-matkalla, jonka vetävät yhdessä hahmoterapeutti ja Hidasta elämää -bloggaaja Julle Takanen sekä mindfulness-ohjaaja ja Hidasta elämää -hyvinvointimedian toinen perustaja Sanna Wikström. Jullelta on ilmestynyt syksyllä 2023 Valot ja varjot minussa -hyvinvointikortit. Tervetuloa mukaan kokemaan lämminhenkinen itsetuntemusmatka!

Huom: Tunnille ilmoittaudutaan etukäteen paikan päällä infopisteellä ja osallistujia mahtuu mukaan rajallinen määrä. Lue lisää ilmoittautumisesta I love me:n sivuilta.

Esityksen jälkeen Hidasta elämää -messupisteellä:

Julle ja Sanna tavattavissa klo 14

Julle ja Sanna nostavat Hidasta elämää -kortteja halukkaille klo 14.15-15.15

 

Parisuhde paremmaksi

Eevi Vuoristo ja Marika Rosenborg

Klinikka-lava klo 13.00 – 13.30

Mitkä ovat hyvän parisuhteen kulmakiviä ja miten omaa suhdetta voi vaalia ja parantaa? Kuinka selättää parisuhteen haasteet yhdessä yhteyttä menettämättä? Millä tavoin itsetuntemus ja tunnetaidot vaikuttavat parisuhteeseen?

Tässä paneelikeskustelussa parisuhdeterapeutit Eevi Vuoristo ja Marika Rosenborg pohtivat sitä, mistä hyvä parisuhde koostuu ja miten omasta parisuhteesta voi pitää huolta. Heiltä ilmestyy syksyllä 2023 Tunnekarttakirja (Hidasta elämää/Bazar, 2023). Eevi ja Marika ovat tehneet yhteistyössä myös suositut Parisuhteen keskustelukortit. Haastattelijana Hidasta elämää -hyvinvointimedian perustaja Pequ Nieminen.

Esityksen jälkeen Hidasta elämää -messupisteellä:

Eevi ja Marika tavattavissa klo 13.45

Eevi ja Marika nostavat Hidasta elämää -kortteja halukkaille klo 14-15

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image