Miten lakata elämästä päämäärien kautta? – 4 vinkkiä

Nykyhetkestä tulee helposti väline saavuttaa jotain. Itse nykyhetki ei tunnu arvokkaalta, ellei se palvele päämääräämme. Esimerkiksi työelämässä ollaan vahvasti tavoitteiden ja päämäärien armoilla. Onnistumisia ja epäonnistumisia mitataan päämäärien saavuttamisella. Mutta milloin päämäärät loppuvat, jotta voimme olla tyytyväisiä tähän hetkeen? Todellista menestystä ei mitata päämäärillä tai niiden saavuttamisella, vaan tyytyväisyydellä tähän hetkeen. Ja tyytyväisyys syntyy siitä, ettei tälle hetkelle aseteta ehtoja.

Miten sitten lakata elämästä päämäärien kautta? Tässä neljä vinkkiä.

1. Aloita pienesti
Aloitus ei vaadi luopumista samantien kaikista elämäsi päämääristä. Kokeile ensin muutamaa tuntia, joiden elämisellä ei ole ennalta määrättyä suunnitelmaa tai päämäärää. Noiden tuntien aikana seuraa tuntemuksiasi.

2. Päästä irti suunnitelmista
Suunnitelmat ovat melkein sama asia kuin päämäärät. Ne asettavat sinut ennalta määrätylle polulle. On yllättävän vaikeaa luopua suunnitelmallisesta elämästä, jos on huolellinen suunnittelija. Anna siis itsesi suunnitella, kun sinusta koet tarvitsevasi sitä, mutta vähitellen ala vapautua tästä tavasta.

3. Älä välitä virheistä
Jos yrityksestä huolimatta alat asettaa itsellesi päämääriä, se on ok. Tällä tiellä ei nimittäin ole virheitä – se on vain oppimiskokemus.

Jos elät ilman päämääriä ja epäonnistut, kysy itseltäsi, onko se todella epäonnistumista? Epäonnistut vain, jos päämäärä on onnistumisesi mittari. Mutta jos päämäärä ei mittaakaan onnistumistasi, et voi koskaan epäonnistua.

4. Kaikki on yhtä hyviä polkuja
Ei ole väliä millaisen polun löydät, ei ole väliä mihin päädyt, kaikki on yhtä hyviä. Ei ole huonoa polkua eikä huonoa määränpäätä. On vain erilaisia polkuja, ja erilaisuus on ihmeellistä. Älä tuomitse vaan koe!

Lähde: Zen Habits

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image