Kun tuntuu pahalta – Workshop-sarja

Kaikki on periaatteessa hyvin, mutta olo on painava ja kurja. On vaikea saada kiinni siitä, mistä kiikastaa. Miksi ahdistaa? Mitä ololle voi tehdä?

Moni kokee tällä hetkellä epämääräistä ahdistusta, joka tuntuu ahtauden tilana paitsi mielessä mutta myös ahtautena kehokokemuksessa. Paha olo ja ahdistus voivat oireilla esimerkiksi näin:

 • Kehossa on ahdas olo: kurkkua kuristaa, rintaa puristaa, pään ympärillä on vanne, paine tuntuu hengityksessä tai olo on puutunut. Voi olla, että kehossa on vain epämiellyttävä tunne koko ajan: ei mitään erityistä, mutta olo on “jotenkin paineinen”.
 • Mielessä on paljon kaikkea. Niin paljon, että ajatus hyppii paikasta toiseen, mutta ei kykene järjestelmään sitä kaikkea. Mielen huomio kiinnittyy ennen kaikkea tekemättömiin asioihin, mahdollisiin uhkiin ja katastrofeihin. Vaikka ei enää jaksaisi ajatella, asiat vain vyöryvät mieleen. Ja mielessä alkaa olla ahdasta.
 • Tunnemaailma liikkuu tummissa sävyissä. Yhä useammin tuntuu pahalta ja on paha mieli, ja tuntuu, että on vaikea olotilaa omin avuin paranemaan.
 • Kivatkin asiat alkavat tuntua paineisilta ja voi olla vaikea relata kunnolla. Esim. kaikki mahdollinen aika tulee täytettyä puhelimen käytöllä ja telkkarin katsomisella, ja on vaikea “vain olla”.
 • Pienetkin vastoinkäymiset, muutokset ja haasteet kuormittavat valtavasti. Tuntuu, ettei vain ole voimavaroja ratkoa tai käsitellä arjen ruttuja.

Koska terveiden ihmisten ahdistus on lisääntynyt merkittävästi, halusimme Hidasta elämäässä luoda omahoidollisen välineen, workshop-sarjan, jonka avulla epämääräistä pahaa oloa, ahdistusta ja painetta voi hellittää kotikonstein.

Kun tuntuu pahalta -workshop-sarjan tehtävät ja harjoitukset perustuvat paljon tutkitun mindfulnessin teoriaan. Tässä workshop-sarjassa sovelletaan sekä mindfulnessin että NLP:n (neuro-linguistic programming) menetelmiä, jotka on paketoitu toiminnalliseen muotoon. Tässä workshopissa ei tehdä ainoastaan meditaatioharjoituksia vaan pohditaan ja jäsennellään konkreettisesti paperille omaa olotilaa, ajatuksia, tunteita ja myös suhdetta ympäröivään maailmaan.

Workshop-sarjan on koostanut Hidasta elämää -sivuston perustaja, tietokirjailija ja mindfulness-ohjaaja Sanna Wikström (FM), joka on viime aikoina puhunut luennoillaan ja myös TV:ssä tunnetaitojen kehittämisen merkityksestä aikuisten elämässä.

Mitä apua workshop-sarjasta on?

 • Opit tunnistamaan alkavan ahdistuksen ja näkemään, mitä ahdistuksesi taakse kätkeytyy. Pystyt helpottamaan oloasi kestävällä, rakentavalla tavalla sen sijaan, että purat ahdistusta tunnesyömiseen, touhuat pakonomaisesti, ylirasitat itseäsi liian kovalla liikunnalla, pyrit rentoutumaan alkoholin avulla tai yrität helpottaa ahdistusta jollain muulla pikakeinolla, joka antaa nopeasti hetken helpotuksen. Tämän kaltaisissa pikakeinoissa ongelma on, etteivät ne auta sinua aidosti voimaan hyvin, vaan saattavat jopa lisätä ahdistusta.
 • Kun opit tunnistamaan orastavan ahdistuksen tunteen, sinulla on keinot toimia viisaasti ja katkaista kehää kiertävät ahdistusta ruokkivat ajatuskelat alkuunsa rakentavalla tavalla sen sijaan, että kenties hätäännyt ja tempaudut tunteen myllerrykseen.
 • Kun alat löytää syitä ahdistuksen taustalla, voit huomata, että saat voimakasta motivaatiota tehdä elämäsi tai arkesi valintoihin tarvittavia muutoksia. Esimerkiksi ajatus “Pitäis varmaan joskus muistaa levätäkin, mutta kun….” voi kääntyä muotoon “Haluan ehdottomasti ottaa nyt muutaman minuutin lepohetken, koska tiedän, miten hyvä olo siitä tulee ja miten parempi koko loppupäivästäni tulee.”
 • Itsetuntemuksesi lisääntyy ja sen myötä näet selvemmin, mikä on sinulle aidosti hyväksi ja mitkä asiat saavat sinut voimaan huonosti. Oivallukset antavat lisää itsevarmuutta tehdä päätöksiä ja vahvistusta sille, mikä suunta on oikea. Hyvää tekevistä teoista syntyy hyvinvoinnin positiivinen kierre, joka ruokkii itseään. Voidaankin sanoa, että hyvä itsetuntemus on yksi ihmisen tärkeimmistä hyvinvointitaidoista.
 • Tunnetaitosi vahvistuvat: opit tunnistamaan, mitä tunteita ahdistuksen taakse kätkeytyy. Ahdistus on usein epämääräinen tunne ja merkki siitä, että jokin hiertää. Kun tunnistat ahdistuksen takana hiertäviä tunteita, tämä epämääräisyys katoaa. Voit alkaa havainnoida, minkälaiset asiat herättävät vaikeita tunteita, jotka puolestaan herättävät ahdistuksen. Kun pääset nimeämään näitä tunteita, olet lähempänä ymmärrystä.
 • Löydät uudelleen yhteyden kehosi tuntemusten ja tunteiden välille. Monelta tämä yhteys on päässyt katkeamaan, mikä puolestaan johtaa siihen, että emme ymmärrä kehomme viestejä emmekä siksi osaa vastata omiin tarpeisiimme ja pitää itsestämme huolta.
 • Opit suhtautumaan itseesi rennommin, vaatimaan itseltäsi vähän vähemmän ja olemaan parempi ystävä itsellesi. Moni ei edes itse tiedosta, miten ankara, vaativa, syyttelevä ja anteeksiantamaton on itseään kohtaan – vaikka samalla osaa kuitenkin olla mitä parhain ystävä omille ystävilleen: suhtautua heihin lempeästi, antaa anteeksi ja tukea heitä. Saatat yllättyä, kun alat tarkastalla sitä, miten ajatuksissasi puhut itsellesi ja miten tämä sisäinen puhe vaikuttaa tunteisiisi ja ajatuksiisi itsestäsi.
 • Jos olet harkinnut terapiaa, voit käyttää tätä workshop-sarjaa päätöksentekosi tukena: jos workshopit auttavat sinua parantamaan oloasi itse, saatat säästää satoja (tai jopa tuhansia) euroja. Jos itseopiskelu ei tuota tulosta, sinun voi olla helpompi tehdä päätös terapiaan hakeutumisesta ja saat ammattiapua sen sijaan, että jäät sinnittelemään yksin.

Workshop-sarjan hinta 99,90€

Mitä workshop-sarja sisältää?

 • 5 kpl noin kahden tunnin (2h) workshopia, jonka voit tehdä itsenäisesti itsellesi sopivaan ajankohtaan. Jokainen uusi workshop-sisältö julkaistaan viikon välein.
 • Jokainen workshop sisältää alustuksen teemaan (video+teksti), kaksi tehtävää sekä meditaatioharjoituksen.
 • Viikkoteemat:
  • Workshop 1: Miten saada painava tunnevyyhti purettua? – Välineitä jäsennellä omaa epämääräistä tunnemaailmaa
  • Workshop 2: Miten puuttua toistuviin ajatuksiin, jotka tarraavat kiinni ikäviin asioihin? – Välineitä huomata ja erotella erilaisia ajatuksia

  • Workshop 3: Miksi kehossa tuntuu ahtaalta ja ikävältä? – Keinoja kehokokemusten ja -tuntemusten helpottamiseen

  • Workshop 4: Miten suitsia itseen kohdistuvaa pään sisäistä vaatimus- ja negapuhetta, joka ei anna armoa? – Välineitä löytää parempaa puhetta itseä kohtaan

  • Workshop 5: Kuinka selvitä maailmassa, jossa kaikkea on niin paljon, että ei meinaa millään riittää kaikkeen? – Välineitä oppia huomaamaan ja jäsentelemään ulkoisen maailman ärsykkeitä

 • Workshop-sarjaan sisältyy myös ennakkomateriaalit sekä yhteenveto-osuus.
 • Saat yhteensä 10 tehokasta jäsentelytehtävää, jotka auttavat pilkkomaan omaa kokemustasi ja tarkastelemaan sitä jäsentyneemmin.
 • Saat koko workshopin ajaksi 7 meditaatioharjoitusta, joiden avulla “jumppaat” aivojasi eli opetat mieltäsi jäsentämään kokemuksiasi samalla, kun opettelet kykyä rauhoittua.
 • Kun käyt kaikki workshopit, sinulle jää jäsentelemäsi materiaali jatkoa varten: kun olo ja mieli menee ahtaaksi, voit palata merkintöjesi pariin.
 • Kun ostat workshop-sarjan ja kirjaudut kurssialustalle, saat heti ennakkomateriaalit sekä ensimmäisen viikon workshopin tehtäväksi. Jatkossa saat jokaisen uuden workshopin kurssialustalle viikon välein – alkaen ensimmäisestä kirjautumisestasi kurssialustalle (Huom! ei ostohetkestä alkaen). Saat uusista materiaaleista tiedon meilillä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Workshop-sarjan hinta 99,90€

Kenelle workshop-sarja sopii? Kenelle se ei sovi?

Itsenäisesti verkossa tehtävä Kun tuntuu pahalta -workshop-sarja on suunniteltu omahoidoksi terveille ihmisille, joilta ahdistus on alkanut ottaa tilaa mielenmaisemasta. Ehkä koet, että jäät välillä jumiin raskaaseen olotilaan ja omat välineesi eteenpäin pääsemiseksi ovat loppuneet. Tämä workshop-sarja antaa sinulle välineitä ymmärtää ja käsitellä kokemustasi myös jatkossa.

HUOM! Workshop-sarja ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisen hoitoa: Jos sinulla on voimakkaita fyysisiä oireita, sinua huolestuttaa oma olosi tai et ole tuntenut miellyttäviä tunteita noin kuukauteen, suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen avun piiriin.

Miten pääsen mukaan?

 • Workshop-sarjan hinta on 99,90€ (sis. alv. 24%)
 • Voit maksaa workshop-sarjan esim. joko pankki- tai luottokortilla, verkkopankissa, laskulla tai osamaksulla. Kaikki maksutavat löydät maksusivulta.
 • Kun ostat kurssin ja kirjaudut sisään, saat heti ennakkomateriaalin ja ensimmäisen viikon workshopin.
 • Uudet workshopit ilmestyvät kurssialustalle viikon välein – eli toinen workshop ilmestyy 7 päivää kirjautumisestasi, kolmas 14 päivää kirjautumisesta jne. (Huom! Materiaalien ilmestyminen alkaa laskien sisäänkirjautumishetkestä – ei ostohetkestä.)
 • Voit aloittaa ennakkomateriaaleista ja ensimmäisestä workshopista heti, kun kirjaudut kurssialustalle.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image