Tarkentavat kysymykset -bloggari: ”Elämässä on monta hyvää polkua kuljettavaksi”

Tarkentavat kysymykset -blogia kirjoittava kestävän kehityksen tutkija Arto O. Salonen vastaa perinteisiin Hidasta elämää -sivuston kysymyksiin.

Kuka olet, mistä tulet ja mihin olet menossa?

”Identiteettini on suomalainen, mutta muutaman vuoden viettäminen päiväntasaajan Afrikassa on sitä kuitenkin mielestäni hyvään suuntaan avartanut. Pyrin olemaan ihminen, jolla on rohkeutta asettua heikommassa asemassa olevan asemaan.

Haluaisin, että elämän kokemukset ja erilaisten ihmisten asemaan asettumisen tuoma valo jalostuisivat elämässäni viisaudeksi. Mielestäni sirpaleinen hajatieto on uhkaavaa sälää ihmisen hyvinvoinnille ja sille, millaisena huominen meille avautuu. Toivoisin voivani olla kokoamassa sirpaleista sellaista ehjää ja oleellisiin asioihin perustuvaa kirkasta kokonaisuutta, josta tulevat sukupolvet voisivat nostaa peukkua pystyyn.”

Millainen on tavallinen päiväsi?

”Tavallinen päivä alkaa turvallisesti rutiineilla ja sisältää toivottavasti ainakin yhden oivalluksen. Pyrin suhtautumaan arkeen ennakkoluulottomasti ja olemaan valmiudessa rikkomaan tapoja, joilla ei ole perusteita.

Merkitykselliseksi päivän tekevät sellaiset kohtaamiset, joissa voi oppia jotakin uutta. Opittavaa riittää. Ajattelen niin, että jokainen päivä on pienen tai suuren juhlan arvoinen.”

Miten hidastat arjessa?

”Priorisoin asioita. Merkityksellisiä asioita on elämässä vain muutamia. Keskityn siihen, mitä teen ja pyrin saattamaan keskeneräiset tärkeänä pitämäni asiat loppuun. Koen, että kiire ja asioiden aikaansaaminen ovat kaksi eri asiaa.

Luulen, että helsinkiläisessä kiireessä on aika paljon mukana sitä, että menestymisen mitaksi on muodostunut kiireellisen ihmisen statuksen ylläpitäminen. Kiirettä ylläpidetään ja toisaalta se häiritsee. Tuntuu paradoksaaliselta, että puhelimeen pitäisi vastata ’puhutaan nopeasti’ -tyyppisesti, jotta voisi osoittaa olevansa pelikentällä eikä kentän reunalla.”

Mottosi?

”Elämässä on monta hyvää polkua kuljettavaksi.”

Millaisia aiheita saamme blogistasi tulevaisuudessa lukea?

”Lähtökohtanani on maailmankansalaisuus, jota jokainen meistä edustaa nykyajassa halusi tai ei. Yritän sanoittaa arjen ilmiöitä niiden juurille saakka. Isot asiat eivät ole juuri muuttuneet antiikin ajoista.

Haluan auttaa itseäni ja toivottavasti myös muita löytämään enemmän kosketusta elämään tässä ja nyt, sillä tämän hetken ohieläminen on arvokkaan elämän haaskausta. Haluaisin olla teksteilläni rakentamassa sosiaalisesti oikeudenmukaista ja pitkän aikavälin kestävyyttä edistävää maailmaa. Uskon suomalaiseen ketteryyteen ja rehtiyteen.”

Kuva: Tapani Romppainen

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image