Luulin että mokasin, mutta sainkin kehuja – Anna sinäkin elämän yllättää

Joskus se, mitä maailma meiltä haluaa on jotakin aivan muuta kuin se, mitä haluamme maailmalle tarjota. Ylläty iloisesti – tai hämmentyneesti, kuten minulle kävi.

Tein lapseni syntymäpäiville ihania jääsuklaakonvehteja kauniisiin sydänmuotteihin. Ne olivat makoisia, yllättäviä ja aika terveellisiäkin tarjottavia. Leivoin myös mutakakkua uudella vegaanisella reseptillä. Nautin leipomisesta, ja olen siinä yleensä taitava. Tällä kertaa koko kakku meni kuitenkin aivan pieleen. Se oli ylipaistettu, ruma, tumma, ohut ja kaiken lisäksi tarttui vuokaan. Kaiken huipuksi se maistui mielestäni omituiselta.

Mutta mitä kävikään? Melkein jokainen vieras kehui mutakakkuani vuolaasti. Myös lapset söivät sitä mielellään, mikä karkotti kaikki epäilykseni kohteliaisuuksien vilpittömyydestä. Se surkea kakku oli monille vieraille oikea elämys. Konvehteja jäi yli, mutta kakku kaavittiin irti vuoasta viimeistä murua myöten.

Tämä oli minulle yllättävä opetus. Minulla oli selkeä mielikuva siitä, mikä on paras pala siitä kaikesta, mitä tuon maailmaan.

Mieleni on usein aivan varma siitä, miten asiat ovat. Mutta todellisuus on jotakin aivan muuta, jotakin jota en osaa edes kuvitella.

Jos olisin maistanut sitä höpsöä kakkua etukäteen, olisin ajatellut, ettei sitä kehtaa edes tarjota. Mutta jostakin syystä en maistanut. Ja kaikki nauttivat. Paitsi minä – vuolaista kehuista huolimatta en itse saanut syötyä sitä lainkaan.

Tämä pieni tapahtuma sai mieleni hämmentymään, mutta sydämeni inspiroitui. Kuinkahan usein minulle käy näin aivan tietämättäni? Luulen, että jokin tietty tarina on luentoni parasta antia, muttei se puhuttelekaan ketään. Sen sijaan tapani naurahtaa, kun sekoan sanoissani, innostaa ihmisiä rentoutumaan virheidensä edessä. Itse kakku on tietysti sivuseikka. Oletukset, uskomukset (ja varma tunne epäonnistumisesta, vaikka olenkin onnistunut!) valtaavat mielen ja elämän automaattisesti.

Tarvitseeko minun edes tietää, mikä olemisessani tai tekemisessäni on puhuttelevinta toisille ihmisille?

Ei tarvitse.

Maailman tapahtumat ovat lopulta toissijaisia. Mieli kiinnittyy, kiinnostuu, haluaa kontrolloida – melkein kaikkea. Elämästä tulee suoritus nautinnollisen kokemuksen sijaan. Mieli ikävä kyllä vielä näkee usein epäonnistuneensa, vaikka asiat olisivat ihanasti, ja vaikka olisit yrittänyt parhaasi – jopa, vaikka olisit ylittänyt itsesi.

Päästä odotuksistasi irti. Rentoudu ja ylläty. Katso, miten maailma avaa mahdollisuuksia ja kohtaamisia ilman mielesi puuttumista asioihin.


Lisää rauhaa ja rakkautta? Mitran kirjat Sisäisen rauhan käsikirja sekä Seksi ja läsnäolo löydät tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image