Luulin että mokasin, mutta sainkin kehuja – Anna sinäkin elämän yllättää

Joskus se, mitä maailma meiltä haluaa on jotakin aivan muuta kuin se, mitä haluamme maailmalle tarjota. Ylläty iloisesti – tai hämmentyneesti, kuten minulle kävi.

Tein lapseni syntymäpäiville ihania jääsuklaakonvehteja kauniisiin sydänmuotteihin. Ne olivat makoisia, yllättäviä ja aika terveellisiäkin tarjottavia. Leivoin myös mutakakkua uudella vegaanisella reseptillä. Nautin leipomisesta, ja olen siinä yleensä taitava. Tällä kertaa koko kakku meni kuitenkin aivan pieleen. Se oli ylipaistettu, ruma, tumma, ohut ja kaiken lisäksi tarttui vuokaan. Kaiken huipuksi se maistui mielestäni omituiselta.

Mutta mitä kävikään? Melkein jokainen vieras kehui mutakakkuani vuolaasti. Myös lapset söivät sitä mielellään, mikä karkotti kaikki epäilykseni kohteliaisuuksien vilpittömyydestä. Se surkea kakku oli monille vieraille oikea elämys. Konvehteja jäi yli, mutta kakku kaavittiin irti vuoasta viimeistä murua myöten.

Tämä oli minulle yllättävä opetus. Minulla oli selkeä mielikuva siitä, mikä on paras pala siitä kaikesta, mitä tuon maailmaan.

Mieleni on usein aivan varma siitä, miten asiat ovat. Mutta todellisuus on jotakin aivan muuta, jotakin jota en osaa edes kuvitella.

Jos olisin maistanut sitä höpsöä kakkua etukäteen, olisin ajatellut, ettei sitä kehtaa edes tarjota. Mutta jostakin syystä en maistanut. Ja kaikki nauttivat. Paitsi minä – vuolaista kehuista huolimatta en itse saanut syötyä sitä lainkaan.

Tämä pieni tapahtuma sai mieleni hämmentymään, mutta sydämeni inspiroitui. Kuinkahan usein minulle käy näin aivan tietämättäni? Luulen, että jokin tietty tarina on luentoni parasta antia, muttei se puhuttelekaan ketään. Sen sijaan tapani naurahtaa, kun sekoan sanoissani, innostaa ihmisiä rentoutumaan virheidensä edessä. Itse kakku on tietysti sivuseikka. Oletukset, uskomukset (ja varma tunne epäonnistumisesta, vaikka olenkin onnistunut!) valtaavat mielen ja elämän automaattisesti.

Tarvitseeko minun edes tietää, mikä olemisessani tai tekemisessäni on puhuttelevinta toisille ihmisille?

Ei tarvitse.

Maailman tapahtumat ovat lopulta toissijaisia. Mieli kiinnittyy, kiinnostuu, haluaa kontrolloida – melkein kaikkea. Elämästä tulee suoritus nautinnollisen kokemuksen sijaan. Mieli ikävä kyllä vielä näkee usein epäonnistuneensa, vaikka asiat olisivat ihanasti, ja vaikka olisit yrittänyt parhaasi – jopa, vaikka olisit ylittänyt itsesi.

Päästä odotuksistasi irti. Rentoudu ja ylläty. Katso, miten maailma avaa mahdollisuuksia ja kohtaamisia ilman mielesi puuttumista asioihin.


Lisää rauhaa ja rakkautta? Mitran kirjat Sisäisen rauhan käsikirja sekä Seksi ja läsnäolo löydät tästä!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image