Ihanat hiukset ekokampaajan neuvoilla

Jokainen meistä haluaa kauniit ja terveet hiukset. Yhä useammalle hiukset ovat kuitenkin iso ongelma: on hiustenlähtöä ja katkeilua sekä päänahan ongelmia. Mikä avuksi?

Ekokampaamo Peppecon omistaja Opri Karttusen mielestä terveemmät hiukset voi yllättävästi saada hieman vähemmällä hiustenhoidolla. Opri pitää suomalaisten helmasyntinä liian usein toistuvaa ja vääränlaisilla, liian voimakkailla shampoilla tehtyä hiustenpesua.

— Suomalaiset pesevät hiukset päästään. Joka päivä toistuva pesu ja siihen päälle ehkä vielä föönaaminen on hiuksille iso rasite. Mitä useammin hiuksia pesee, sitä nopeammin ne myös rasvoittuvat. Hiuksia kannattaa pestä maksimissaan kaksi kertaa viikossa ja ne kannattaa suojata aina lämmöltä. Eli saunassa pyyhe aina päähän, ja auringonpaahteeseen hattu.

Luomulaatuiset shampoot ovat Oprin mielestä parasta hiuksille. Asiakkaillaan hän käyttää usein I am-sarjan yrttishampoota.

— Arvostan tätä sarjaa kotimaisuuden sekä ympäristöystävällisyyden vuoksi. Tämä ihanan tuoksuinen shampoo on niin hoitava, ettei sen lisäksi tarvita hoitoainetta.

Savi on hiuksille erityisen hoitava aine

Savi rauhoittaa rasvoittumaan taipuvaisia hiuksia tai ärtynyttä päänahkaa sekä poistaa hiuksista muotoilutuotejäämiä ja muita epäpuhtauksia. Sillä on myös hiusten kasvua stimuloiva vaikutus.

Argitalin Vihreä savi-jojoba hiustenhoitoaine on Oprin mielestä hoitoaineiden huippua, sillä se ei veltostuta hiuksia kuten monet muut savihoitoaineet, vaan tuuheuttaa ja pehmentää. Pesuun Opri on löytänyt myös toisen hyvän savituotteen, Cattierin vihreätä savea, vehnäproteiinia ja laventelivettä sisältävän, erityisen hyvin vaahtoava savishampoon.

Moni Oprin ekokampaamon asiakas on jättänyt shampoopesut kokonaan eli siirtynyt ns. no-poo-linjalle. Shampoottomat pesevät hiuksensa joko pelkällä vedellä, soodalla tai kananmunalla.

— Joillekin se sopii, toisille taas ei. Päänahka pysyy kieltämättä hyvässä kunnossa, mutta kaikkien hiukset eivät ikinä, pitkästä sopeutumisjaksosta huolimatta,  näytä näillä pesutyyleillä oikein puhtailta. Ongelmaksi voi tulla myös haju.

Opri Karttunen uskoo ravinnon olevan tärkein hiusten kuntoon vaikuttava tekijä. Hiukset nauttivat hyvistä öljyistä, vihanneksista ja täysjyväviljoista.  Hiustenlähtöön Opri suosittelee lisäravinteista etenkin biotiiniproteiinia, mutta myös piitä, magnesiumia sekä D- ja B-vitamiineja. Joskus hiustenlähtö voi johtua hormonaalisista syistä. Tällöin avun voivat tuoda hormonitoimintaa tasapainottavat tuotteet kuten jättihelokki.

Ekokampaajana Opri suosittelee tietysti vain hennavärjäystä.

— Normaalivärjäyksessä hapete rikkoo ja avaa hiusten pinnan, mikä on hiukselle suuri rasite. Henna taas tarttuu vain hiuksen pintaan. Hennan kanssa ei tarvitse myöskään hermoilla kemiallisten hiusvärien vaaralliseksi todistetuista terveysvaikutuksista. Hennavärjäys on verrattavissa vaikutuksiltaan hoitonaamioon. Punaisella hennalla värjäävälle Opri suosittelee väriä ylläpitävää Logonan punaista shampoota.

Yrttihuuhtelut avuksi

Näin kesäisin Opri tekee omille hiuksilleen helppoja ja ilmaisia yrttihuuhteluja kerran viikossa. Yrtit laitetaan kiehuvaan veteen ja haudutetaan kunnes vesi on haalentunut.

— Tummille hiuksille loistohuuhtelu on esimerkiksi tuoreista nokkosista tehty haude, vaaleille taas kamomillasta, kehäkukasta ja sitruunamehusta tehty. Omenaviinietikkaa kannattaa lorauttaa mukaan.

Onkin vuoden paras aika suunnistaa yrttien poimintaan kedolle. Yrttihuuhtelu suomalaisilla yrteillä on hiustesi paras juhannustaika.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image