Ihanat hiukset ekokampaajan neuvoilla

Jokainen meistä haluaa kauniit ja terveet hiukset. Yhä useammalle hiukset ovat kuitenkin iso ongelma: on hiustenlähtöä ja katkeilua sekä päänahan ongelmia. Mikä avuksi?

Ekokampaamo Peppecon omistaja Opri Karttusen mielestä terveemmät hiukset voi yllättävästi saada hieman vähemmällä hiustenhoidolla. Opri pitää suomalaisten helmasyntinä liian usein toistuvaa ja vääränlaisilla, liian voimakkailla shampoilla tehtyä hiustenpesua.

— Suomalaiset pesevät hiukset päästään. Joka päivä toistuva pesu ja siihen päälle ehkä vielä föönaaminen on hiuksille iso rasite. Mitä useammin hiuksia pesee, sitä nopeammin ne myös rasvoittuvat. Hiuksia kannattaa pestä maksimissaan kaksi kertaa viikossa ja ne kannattaa suojata aina lämmöltä. Eli saunassa pyyhe aina päähän, ja auringonpaahteeseen hattu.

Luomulaatuiset shampoot ovat Oprin mielestä parasta hiuksille. Asiakkaillaan hän käyttää usein I am-sarjan yrttishampoota.

— Arvostan tätä sarjaa kotimaisuuden sekä ympäristöystävällisyyden vuoksi. Tämä ihanan tuoksuinen shampoo on niin hoitava, ettei sen lisäksi tarvita hoitoainetta.

Savi on hiuksille erityisen hoitava aine

Savi rauhoittaa rasvoittumaan taipuvaisia hiuksia tai ärtynyttä päänahkaa sekä poistaa hiuksista muotoilutuotejäämiä ja muita epäpuhtauksia. Sillä on myös hiusten kasvua stimuloiva vaikutus.

Argitalin Vihreä savi-jojoba hiustenhoitoaine on Oprin mielestä hoitoaineiden huippua, sillä se ei veltostuta hiuksia kuten monet muut savihoitoaineet, vaan tuuheuttaa ja pehmentää. Pesuun Opri on löytänyt myös toisen hyvän savituotteen, Cattierin vihreätä savea, vehnäproteiinia ja laventelivettä sisältävän, erityisen hyvin vaahtoava savishampoon.

Moni Oprin ekokampaamon asiakas on jättänyt shampoopesut kokonaan eli siirtynyt ns. no-poo-linjalle. Shampoottomat pesevät hiuksensa joko pelkällä vedellä, soodalla tai kananmunalla.

— Joillekin se sopii, toisille taas ei. Päänahka pysyy kieltämättä hyvässä kunnossa, mutta kaikkien hiukset eivät ikinä, pitkästä sopeutumisjaksosta huolimatta,  näytä näillä pesutyyleillä oikein puhtailta. Ongelmaksi voi tulla myös haju.

Opri Karttunen uskoo ravinnon olevan tärkein hiusten kuntoon vaikuttava tekijä. Hiukset nauttivat hyvistä öljyistä, vihanneksista ja täysjyväviljoista.  Hiustenlähtöön Opri suosittelee lisäravinteista etenkin biotiiniproteiinia, mutta myös piitä, magnesiumia sekä D- ja B-vitamiineja. Joskus hiustenlähtö voi johtua hormonaalisista syistä. Tällöin avun voivat tuoda hormonitoimintaa tasapainottavat tuotteet kuten jättihelokki.

Ekokampaajana Opri suosittelee tietysti vain hennavärjäystä.

— Normaalivärjäyksessä hapete rikkoo ja avaa hiusten pinnan, mikä on hiukselle suuri rasite. Henna taas tarttuu vain hiuksen pintaan. Hennan kanssa ei tarvitse myöskään hermoilla kemiallisten hiusvärien vaaralliseksi todistetuista terveysvaikutuksista. Hennavärjäys on verrattavissa vaikutuksiltaan hoitonaamioon. Punaisella hennalla värjäävälle Opri suosittelee väriä ylläpitävää Logonan punaista shampoota.

Yrttihuuhtelut avuksi

Näin kesäisin Opri tekee omille hiuksilleen helppoja ja ilmaisia yrttihuuhteluja kerran viikossa. Yrtit laitetaan kiehuvaan veteen ja haudutetaan kunnes vesi on haalentunut.

— Tummille hiuksille loistohuuhtelu on esimerkiksi tuoreista nokkosista tehty haude, vaaleille taas kamomillasta, kehäkukasta ja sitruunamehusta tehty. Omenaviinietikkaa kannattaa lorauttaa mukaan.

Onkin vuoden paras aika suunnistaa yrttien poimintaan kedolle. Yrttihuuhtelu suomalaisilla yrteillä on hiustesi paras juhannustaika.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VAIN 24 tunnin AJAN 25.9. klo 10 asti IHANAT UUTUUDET alennuksessa! Etukoodilla JOULU10 Paremman parisuhteen joulukalenteri ja Sielun sopukoita -joulukalenteri 10€ / kpl (norm. 14,90€) 
PUOTIIN
close-image