Univaikeuksia? Näillä vinkeillä nukahdat nopeasti ja heräät virkeämpänä

Artikkeli on toteutettu mainosyhteistyönä Taimi Loven kanssa. Artikkelin lopusta löydät -50% alennuskoodin.

Onko sinulla vaikeuksia saada unta illalla tai pysyä unessa öisin? Et ole yksin, sillä suurimmalla osalla meistä on aika ajoin haasteita unen kanssa. On kuitenkin arvioitu, että jopa joka kymmenes suomalainen kärsii kroonisesta unettomuudesta.

Monet unenlaatua heikentävät tekijät ovat modernin yhteiskuntamme sivuvaikutuksia ja alla listaamme miten voit korjata ne. Kaksi keskeisintä juurisyytä unvaikeuksille ovat häiriöt melatoniinin (hormoni) toiminnassa sekä kroonisesti ylivirittynyt hermosto.

Melatoniini auttaa sinua nukahtamaan ja pitämään sinut unessa. Sen ansiosta pääset syvä uni -tilaan, jossa kehosi palautuu ja korjaantuu fyysisesti. Toisaalta pitkittynyt hermoston ylivirittyneisyys, eli krooninen stressi, saa kehosi uskomaan olevansa jatkuvassa vaaratilanteessa. Tällöin nukahtaminen on hankalaa ja unenlaadusta heikkoa, sillä “uhkaavat” ajatukset pyörivät mielessäsi samalla kun kehossa tuntuu levottomuus tai ahdistuneisuus.

Paranna unenlaatua kestävästi helpoilla rutiineilla

Vältä kofeiinipitoisia juomia iltapäivän jälkeen
Kofeiini aktivoi hermostoa ja estää melatoniinin toimintaa. Usein kofeiinia on syyttäminen, kun et saa unta vaikka oletkin rättiväsynyt. Silloin joko hermosto on ylivirittynyt tai melatoniini ei pääse tekemään työtään. Hyvä suuntaviiva on olla käyttämättä kofeiinipitoisia tuotteita klo 14 jälkeen. Näin kehollasi on riittävästi aikaa poistaa kofeiini kehostasi ennen iltaa.

Minimoi keinovalo iltaisin
Puhelimen, tietokoneen ja TV:n tuottama sininen valo, sekä kirkkaat valaisimet ja lamput ovat myrkkyä melatoniinin tuotannolle. Ne huijaavat kehosi uskomaan, että vielä on päivä ja estävät melatoniinin tuotannon. Kannattaakin jättää näyttöjen katsominen illalla minimiin, himmentää valaistus, sytyttää muutama kynttilä ja pyhittää illat rauhoittumiseen ja seurusteluun.

Minimoi ulkoisen informaation määrä iltaisin
Nykymaailma on täynnä informaatiota. Sitä tulee uutisista, sosiaalisesta mediasta ja enimmäkseen tuo informaatio on hyvin kuormittavaa ja usein hyvin ahdistavaa. On hyvä olla tietoinen oman yhteisön ajankohtaisista asioista, mutta samalla on tärkeä huomioida miten se vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Laadukkaiden yöunien takaamiseksi, suosittelenkin jättämään informaation “syömisen” aamuun ja päivään, ja keskittymään iltaisin rentoutumiseen, olemiseen ja läheisiin.

Tee selvä raja työn ja vapaa-ajan välille
Nykyään on yleistä, että töitä tehdään iltaisin työajan ulkopuolella. Työnteko kuitenkin vaatii aktiivista ja haastavaa aivotyötä, ja ilman riittävää rauhoittumisaikaa mielessäsi pyörivät työasiat, kotiasiat sekä miljoona muut asiaa, eikä nukkumisesta tule mitään. Tee siis selkeä raja työn ja vapaa-ajan välille, ja vältä työntekoa myöhään illalla.

Testaa Taimin Sleep Blendiä illalla

Taimin Sleep Blend on laadukas ja helppokäyttöinen lisäravinne unenlaadun parantamiseksi. Se on suunniteltu kokonaisvaltaisesti tukemaan melatoniinin tuotantoa ja rauhoittamaan hermostoasi, jotta saat nukahdettua iltaisin ja nukut syvempään öisin. Näin heräät aamulla virkeänä valmiina uuteen päivään. Lisäät vain 1-2 annosta iltateen tai kuuman veden joukkoon noin 1-2 tunti ennen nukkumaan menoa ja huomaat kuinka kehosi rentoutuu ja mielesi rauhoittuu. (Poimi alennuskoodi jutun lopusta).

Sleep Blend ja muut tuotteet (Immunity Blend & Focus Blend) ovat nyt alennuksessa Hidasta Elämää -lukijoille. 

Käytä alennuskoodia HE2022 ja saat 50% alennuksen tilauksestasi.

> TILAA TÄSTÄ <

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Oletko Sinkku? 🤍 Tule Sinkkujen iltaan 8.9.
LUE LISÄÄ
close-image