Mikä on seksuaalisen ja vetovoimaisen rakkauden salaisuus?

Vetovoimaiseen, intohimoiseen rakkauteen, jossa erotiikka kukoistaa, liittyy aina mysteeri. Selittämätön voima ja kemia. Alkemia, jossa kahden ihmisen kohtaamisesta syntyy jotain uutta ja ainutlaatuista.

Psykologia

Psykologisen teorian mukaan meitä vetää puoleensa sama kiintymyssuhdemalli, jonka opimme lapsuudessa huoltajiemme kanssa. Ehkä yritämme nykyisessä suhteissa myös kiihkeästi saada rakastetultamme sen, mistä jäimme paitsi lapsuudessa. Mutta koska olemme alitajuisesti valinneet huoltajiemme kaltaisen tyypin, voi olla haastavaa saada tätä korjaavaa kokemusta.

Kun ymmärrämme taustamme, rakkaussuhde on hieno mahdollisuus voimautumiseen ja yhteiseen kasvuun, jossa intohimo voi kukoistaa.

Karma

Jos uskot karmaan, voit ajatella, että olet jo ennen syntymääsi tehnyt sielunsopimuksen kumppanisi kanssa siitä, että tapaatte myös tässä elämässä, jatkatte yhteistä polkua tai saatatte loppuun keskeneräiset asiat välillänne. Vetovoima välillänne on suuri.
Meillä voi olla myös monia muunlaisia sielunkumppaneita: lapsia, vanhempia, sisaruksia, ystäviä.

Kaksoisliekki on sielunkumppani, jonka kanssa eroottinen vetovoima on usein hurja, koska hän on sinulle jollain tapaa polariteetti. Hän myös nostaa pintaan pahimmat varjosi ja haavasi – ja repii ne auki. Te olette tulleet tekemään ison kasvumatkan yhdessä, vaikka tämä ”romanssi” ei ole välttämättä kestävä.

Biologia

Vai onko eroottinen vetovoima ja rakkaus biologiaa? Eläin tai primitiivinen osa meissä haistaa suotuisat geenit toisessa ja aivoissamme tapahtuu joku outo kemiallinen reaktio. Meihin iskee kiihkeä halu, ja rakkaushormonit sekoittavat päämme.

Mitä mieltä olet, biologiaa, karmaa vai psykologiaa tai kenties kaikkea tätä?

Niin tai näin, rakkaus on ikuinen mysteeri. Nautitaan tästä hurmaavasta leikistä!

Kuva: Unsplash/ John Schnobrich


Hehkuvan naisen salaisuuksia -kirja löytyy Hidasta elämää -verkkopuodista! Juuri nyt saat kirjan tarjoushintaan -20%. Tarjous on voimassa 30.9.2021 asti.