Aaro Löf: Toimiva Parisuhde – 7 viikon verkkokurssi, jossa opit ne asiat parisuhteesta, jotka jokaisen olisi hyvä tietää ja osata

Verkkokurssin aikana opit konkreettisesti taitoja, joilla saat parisuhteesi toimimaan. Sen lisäksi saat ymmärrystä niistä perusasioista, joille Toimiva Parisuhde rakentuu. Kurssin sisältö on merkityksellinen jokaiselle parisuhteessa olevalle tai sellaisesta kiinnostuneelle.

Pääset aloittamaan kurssin 30.11 yhdessä muiden kanssa tai myöhemmin sinulle sopivaan aikaan. Kampanja kestää 3 viikkoa. 16.-22.11 hinta on 59€. 23.-29.11 69€ sekä viimeisellä viikolla 30.11 -6.12. 79€. Sen jälkeen kurssi on tarjolla normaalihintaan 139€.

Parissakin ihmissuhteessa olen ollut siinä tilanteessa, että olen muuttunut niin tarvitsevaksi ja toista painostavaksi, etten enää uskaltanut hakeutua edes toisen lähelle kun tiesin, että tilanne vain pahenisi. En vielä silloin ymmärtänyt, että voisin itse tehdä jotain tunteille, jotka ajoivat minut toimimaan, kuten toimin. Vaikka yritin tsempata itseäni, jossain kohtaa voimavarat loppuivat ja tilanne taas romahti. Silloin aloin syyttämään ja kokemaan, että toinen ei vain välitä tai anna sitä, mitä kaipaan.

Luojan kiitos löysin tavan ratkoa asiaa itse.

Oma tarinani – Mitkä ovat olleet minun haasteeni parisuhteessa ja miksi nämä kurssin työkalut ovat niin tärkeitä

Harva asia on ollut niin surullisen tuntuinen juttu kuin se, että näkee toisen ihmisen kasvoilta sen, että hän ei enää halua yhteyteen tai pelkää sitä sen vuoksi, että en ole osannut antaa hänelle turvallista ja hyväksyvää tilaa. Sen sijaan olen päätynyt painostamaan ja syyttämään häntä silloin, kun hän on uskaltautunut jakamaan itsestään.

Tuo kipu on keskeinen syy sille, että halusin oppia luomaan ja ylläpitämään hyväksyvää yhteyttä omissa ihmissuhteissani, ennen kaikkea parisuhteessa, jossa sen ylläpitäminen on ollut minulle vaikeaa.

Muistan erään asiakkaan, jonka kanssa kävin kurssin aiheita läpi.

Heidän tilanteensa oli todella tulehtunut ja naispuolinen asiakkaani koki, että toinen osapuoli ei tule muuttumaan. Me aloitimme siitä, että me ei yritettykään muuttaa toista (toisen muuttamisyritykset ovatkin aina huono lähtökohta). Asiakkaani oli valmis aluksi itsenäiseen työhön ja lopulta hän osasi muodostaa toiseen sen, mitä kutsun tällä kurssilla hyväksyväksi yhteydeksi.

Vajaan vuoden päästä jo viimeisiään vetelevän näköinen avioliitto otti uuden askeleen ja pariskunta muutti lapsineen ulkomaille vuoden kestävän vuorotteluvapaan ajaksi. Se oli turnausvoitto myös minulle.

Arkisuus astuu suhteeseen

Sekin on minulle tuttu tilanne, että työasiat ja arjen rutiinit on vieneet mennessään. Tavallaan kaikki on ihan jees, mutta kaikessa siinä arjen tohinassa on alkanut tuntua siltä, että toinen on aika etäällä. Ollaan vähän niinkuin ystäviä, mutta vältellään jollain tapaa kohtaamista.

Muistan sen katseen välillä omissa silmissä ja välillä toisen, missä näkyy kaipaus yhteyteen. Mutta kun ei oikein tiedä, että miten sinne sitten löydetään. Miten avata jälleen se joku yhteys, joka oli joskus? Vai onko se vaan niin, että kun sen kerran menettää niin sitten sillä mennään loppuun asti?

Hetkittäin sen ikäänkuin hyväksyy ja rehellisyyden nimissä noissa hetkissä alkaa myös pyöriä mielessä suhteen päättäminen. Tai sitten huomiotaan alkaa yhä vain enemmän kiinnittää muualle, jotta ei tarvitsisi nähdä sitä kysymysmerkkiä, joka suhteen yllä leijuu.

Tänä päivänä tiedän, että minulla on työkalut palata siihen yhteyteen. Vaikka me ollaan eri ihmisiä kuin tavatessa, yhteys voidaan löytää aina. Ei aina juuri sillä hetkellä kun kaipaan, mutta kun hetki on sopiva, tiedän mitä voimme tehdä, jotta se avautuu.

Yksi suurimmista haasteista parisuhteessa on mielestäni se, että toisen vastuulle asetetaan liian usein sellaisia asioita, jotka liittyvät pohjimmiltaan itseemme. Esimerkiksi vaikeista tunteista on helposti taipuvainen syyttämään toista.

Yksi toimivan parisuhteen edellytyksistä on ollut se, että osaan muodostaa minun ja toisen välille tilan, jossa voimme molemmat tulla kuulluksi ja saamme käsitellä asioitamme.

– Aaro Löf, Kirjailija ja ihmisyyden ammattilainen

”Kuuntelemisen taitoni on kasvanut ja olen oivaltanut että teot ja ihmisen persoonallisuus on kaksi eri asiaa,Olen oivaltanut että mimä olen minä ja kumppanin on hän, hän on vastuussa omista jutuistaan ja minä omista. En lähde enää selittämään tai tietämään mitä hän ajattelee tai mistä hänen sanomisensa tai olotilansa johtuu.”

”Sain vahvistusta omille ajatuksilleni ja olen alkanut näkemään parisuhteessamme oikeat mittasuhteen ,kurssin aikana konkreettiset tehtävät ja opettelu on auttanut ymmärtämään itseäni ja mksi käyttäydyn joissain tilanteissa niin kun käyttäydyn.”

– Aiemmin kurssille osallistuneiden kommentteja

 

Pääset varaamaan paikkasi kurssilta kampanjahintaan tästä linkistä

Pääset aloittamaan kurssin 30.11 muiden kanssa tai myöhemmin sinulle sopivaan aikaan. Kampanja kestää 3 viikkoa. 16.-22.11 hinta on 59€. 23.-29.11 69€ sekä viimeisellä viikolla 30.11 -6.12. 79€. Sen jälkeen kurssi on tarjolla normaali hintaan 139€.

Kurssi antaa sinulle taidot ja ymmärryksen siitä:

 • mitä tarkoitusta parisuhde palvelee
 • mille 4 peruspilarille toimiva parisuhde rakentuu
 • miten kohdata parisuhteessa esiin tulevat haasteet
 • miten huolehtia parisuhteen hyvinvoinnista
 • millaiset lait on välttämätöntä osata ottaa huomioon, jotta parisuhde voi täyttää tarkoituksensa ja olla paitsi toimiva, myös mielekäs juttu
 • mikä on sinun osuutesi parisuhteen hyvinvoinnista
 • mitä parisuhteelta voi ja ei voi odottaa
 • mikä on kahden aikuisen ihmisen parisuhde

Opit kurssilla seuraavat taidot sekä menetelmät:

 • Kuulluksi tulemisen taito – opit kommunikoimaan tavalla, jolla tulet ymmärretyksi, kuulluksi ja nähdyksi
 • Hyväksyvän kohtaamisen malli – saat käyttöösi mallin, jolla te löydätte yhteyteen ja ymmärrykseen yhä uudelleen ja uudelleen
 • Konfliktien avaamismalli – työkalu, jolla voitte selvittää niitä asioita, jotka muutoin tulevat välillenne
 • Itsekeskustelumenetelmä – löydät aina yhteyden siihen, mitä sinussa oikeastaan kulloinkin tapahtuu
 • Tuoliharjoitus – löydät selkeyttä niihin asioihin, joita sinä tuot suhteeseen mukanasi menneisyydestäsi
 • Läsnäolo

Kenelle tämä kurssi sopii? Jos tunnistat itsesi näistä, kurssi on sinua varten:

 • haluat parantaa omaa ymmärrystäsi parisuhteesta ja varmistaa sen hyvinvoinnin
 • suhteessa on konflikteja, jotka olisi hyvä osata kohdata rakentavalla tavalla
 • sinä tai hän kokee etäisyyttä tunnetasolla
 • suhde tuntuu haalealta eikä välillänne ole enää sitä hyvää jännitettä
 • haluatte tehdä jotain mielekästä ja uutta yhdessä
 • et ole saanut mielestäsi riittäviä ohjeita ja ymmärrystä siihen miten toimiva parisuhde rakentuu

 

Kurssi sisältää seuraavat 16 oppituntia:

Verkkokurssi koostuu 7 viikosta, joiden aikana saat pääsyn seuraaviin oppitunteihin ja niitä koskeviin harjoituksiin, joissa konkreettisesti rakennat itsellesi uutta ymmärrystä ja taitoja.

 • Itseään lähellä oleva ihminen on kykenevä olemaan lähellä toista
 • Vastuu itsestä on avain toimivaan parisuhteeseen
 • Odotukset parisuhteelle. Mikä on realistista ja mikä ei?
 • 4 toimivan parisuhteen peruspilaria. Vetovoima, käytännöllisyys, mukavuus sekä riittävä emootionaalinen kohtaaminen.
 • Miten tulla kohdatuksi ja kohdata toinen?
 • Oikeanlainen kommunikaatio pitää huolta yhteydestä
 • Hyväksyvän kohtaamisen malli – näin luot välillenne tilan, jossa on turvallista ja miellyttävää tulla kohdatuksi
 • Mitä on aikuinen rakkaus ja sen 5 osaa?
 • Miten autat parisuhdetta kasvamaan kestäväksi kumppanuudeksi?
 • Konfliktit parisuhteessa. Miten muuttaa ne ravinnoksi suhteelle?
 • Lapsenomainen käytös ja reaktiivisuus. Näin lähestyt keskenkasvuisuutta itsessä ja toisessa tavalla, joka vahvistaa molempia
 • Vihaisuus, suru ja pelko ovat luonnollisia tunteita. Opi kohtaamaan ne oikein, jotta ne eivät luo kuilua välillenne
 • Miten hyödyntää miehen ja naisen roolia, sekä feminiinistä ja maskuliinista energiaa parisuhteessa
 • 4 tärkeää asemaa suhteessa: antaminen, vastaanottaminen, ottaminen ja antautuminen
 • Parisuhteella täytyy olla suunta, joka syntyy kahden ihmisen omasta suunnasta
 • Mitä parisuhde antaa itsetuntemukselle ja itsetuntemus parisuhteelle?

”On helpottavaa jatkaa eteenpäin itseni kehittämistä, ja samalla hyväksyn toisessa ihmisessä hänen erilaisuutensa, ja annan hänen ottaa vastuun itsestään, ja tunteistaan, enkä ala kantamaan hänen tunteitaan painolastina itselleni vaan taidokkaasti sivuutan ja sysään tunteet hänen omikseen. Omat tunteet pidän myös itselläni merkkinä siitä että tiedän missä meen. Käsittelen, ja paneudun tunteitten tuomien oireitten tunnusteluun meditoimalla, ja rentoudun hyväksyen ne minussa Toimin tarpeen vaatiessa jos huomaan ympäristöni aiheuttavan ristiriitaa minuuteni kanssa.

Siis pyrin kasvamaan minuuttani kohti.”

– Aiemmalle kurssille osallistunut

14 päivän 100% tyytyväisyystakuu

Uskon kurssin hyödyllisyyteen niin paljon, että annan sille 14-päivän 100% rahat takaisin -tyytyväisyystakuun.

Jos et syystä tai toisesta ole kurssin ostettuasi tyytyväinen saamiisi materiaaleihin, voit pyytää rahasi takaisin ja palautan ne täysimittaisena.

Miten kurssi toimii?

Kurssin materiaalien katsomista ja lukemista varten tarvitset tietokoneen, kännykän tai padin ja nettiyhteyden. Harjoitteisiin tarvitset joskus apunasi kahta tuolia.

 1. Tilattuasi kurssin, saat tunnukset sähköpostiisi ja lisäksi sinulle tulee tervetuloviesti sähköpostiisi. Voit kirjautua tunnuksillasi kurssi-alustalle 30.11. alkaen ja alkaa tutustua ensimmäisen moduulin materiaaliin.
 2. 30.11. alkaen saat viikottain viestin uudesta materiaalista ja näin menemme viikko kerrallaan eteenpäin, kunnes kurssi päättyy seitsemän viikon jälkeen.
 3. Voi edetä materiaalin kanssa haluamassasi tahdissa.

Varaa paikkasi kurssilta kampanjahintaan

Pääset varaamaan paikkasi kurssilta kampanjahintaan tästä linkistä

Pääset aloittamaan kurssin 30.11. muiden kanssa tai myöhemmin sinulle sopivaan aikaan. Kampanja kestää 3 viikkoa. 16.–22.11. hinta on 59€. 23.–29.11. 69€ sekä viimeisellä viikolla 30.11.–6.12. 79€. Sen jälkeen kurssi on tarjolla normaali hintaan 139€.