Sinä selviät – verkkokurssi erosta toipumisen tueksi

☘️ Eroaminen on kaikille vaikeaa

Eroaminen on kiintymyssuhteen purkautuminen- joka aktivoi syviä tunteita ja usein myös pelkoja. Et ole yksin ja tunteesi ovat normaaleja. Kurssilla saat työkaluja vaikeiden tunteiden kohtaamiseen.

☘️ Tee erostasi kasvukokemus

Ero on lähes aina jonkinlainen identiteettikriisi. Ero kutsuu katsomaan itseämme ja opittuja reagointimallejamme. Erosta voi todella valita tehdä itselleen kasvukokemuksen.

☘️ Tie uuteen tarkoitukseen

Eron käsitteleminen avaa ajan myötä tilaa uudelle: jopa uudelle tarkoitukselle ja uudenlaiseen suhtautumiseen elämää ja itseäsi kohtaan. Tulee päivä, kun huomaat selvinneesi ja elämä tuntuu merkitykselliseltä.

Kurssi sisältää

✅ 7 x äänitettä jossa Eevi ja Marika avaavat eroon liittyviä teemoja (katso teemat alta)
✅ Äänitteiden kesto n. 45min/kpl.
✅ 7 x itsereflektio tehtäviä
✅ 3 x rentoutusäänite
✅ + muita pieniä bonuksia
✅ Kurssi tarjouksessa 30.9. asti 69 € (norm. 99 €)
✅ Pääset heti kuuntelemaan kurssimateriaalia ja sen voit ladata myös itsellesi talteen

Osallistu kurssille

Kenelle kurssi sopii?

🧡 Sinulle joka harkitset tai olet keskellä eroa
🧡 Sinulle joka haluat käsitellä eron prosessin ja sen sisältämät tunteet tietoisesti ja inhimillisesti
🧡 Sinulle joka kaipaat tukea ja tietoa eroprosessin ymmärtämisen tueksi

Kurssin teemat

Osa 1 – Mitä minulle on tapahtumassa?

Ero on lähes aina jonkinlainen kiintymyssuhteen päättymisen trauma, joka sisältää usein myös fyysisiä oireita ja kipua. Eroprosessin tietoinen läpikäyminen on helpompaa, kun ymmärtää että olemme biologisesti virittyneitä kaipaamaan turvallista suhdetta. Tässä osassa saat syvää ja rohkaisevaa tietoa eroprosessista: Vaikka se ravistelee, siitä selviää. Eron jälkeen voi todellakin vielä kukoistaa.

Osa 2 – Eroprosessi ja tunteet

Ero riisuu meidät usein erilaisista maskeista ja nostaa esiin usein intensiivisesti erilaisia tunteita kuten: Pettymys, Suru, Viha, Mustasukkaisuus, Häpeä ja Syyllisyys. Miten nämä tunteet voisi käsitellä antamatta niiden hallita tai ottaa valtaansa? Ja samalla, ero voi avata myös tilaa yllättävälläkin tavalla positiivisille tunteille kuten toivo, helpotus, kiitollisuus ja ilo. Tunteet eivät ole toisiaan poissulkevia. Miten voit tukea itseäsi tunteiden läpi?

Osa 3 – Katson rehellisesti suhdettamme

Mitä suhteeessamme todella tapahtuu/tapahtui? Minkä alitajuisen roolin olin taipuvainen ottamaan? Minkä roolin kumppanini omaksui ja kuinka nämä toimivat yhteen? Klassisia alitajuisia rooleja ovat esimerkiksi: Ylivastuullinen ja alivastuullinen, Hylkääjä- Hylätty, Syyllinen- Uhri, Välttelevä – Takertuva, yms. Parisuhteessa aktivoituu helposti lapsuudessa opitut selviytymismallit, joista tietoiseksi tuleminen on arvokas mahdollisuus kohti parempaa itsetuntemusta.

Osa 4 – Psykologinen turva – Mikä nyt kannattelee minua?

Mikä nyt kannattelee minua? Se kuinka hyvin olet aiemmin selvinnyt elämäsi haasteista, vaikuttaa todennäköisesti myös siihen, kuinka selviät nyt. Kriiseillä on tapana aktivoida myös aiempia elämässämme kohtaamiamme haastepaikkoja. Meillä on onneksi kuitenkin aina mahdollista oppia elämäntaitoja. Se on mahdollista vaikka taustallasi olisi ollut vaikeita elämänkokemuksia.

Osa 5 – Ero on muutosprosessi- kuka olen nyt?

Ero on aina myös elämäntarkoituksellinen kriisi. Sen keskellä on myrskyisää, mutta kun aika kuluu ja elämäsi alkaa asettua uusiin uomiinsa huomaat, että se mitä kohti elät on todennäköisesti muuttunut. Huomaat todennäköisesti että myös sinä olet muuttunut. Eroaminen tekee usein tilaa puolille sinussa, jotka eivät tulleet suhteen aikana näkyville. Moni sanoo jossain kohti eroprosessia että ”Olen taas oma itseni”- mutta syvemmällä elämänkokemuksella. Mille ero tekee sinussa tilaa?

Osa 6 – Ydintarpeet

Ydintarpeet vastaavat kysymykseen: Mitä tarvitset voidaksesi tuntea onnellisuutta? Ne voivat liittyä parisuhteeseen, mutta myös muihin ihmissuhteisiin. Ydintarpeita voidaan lähestyä myös suhteessa omaan itseen. Eron yhteydessä on tärkeää miettiä, kuinka omat ydintarpeet tulivat täytetyiksi päättyneessä suhteessa?

Osa 7 – Tie uuteen tarkoitukseen

Eron alkumetreillä varsinkin on vaikeaa nähdä tulevaisuutta. Se on siellä kuitenkin. Sinä selviät kyllä. Sinä löydät uuden tarkoituksen. Kun kohtaat tunteesi ja suostut hankalillekin ajatuksille, huomaat, että pääset askel kerrallaan kohti uutta elämääsi. Sekin hetki tulee, kun huomaat, ettet ollut miettinyt koko päivänä eksääsi. Oma uusi elämäsi alkaa kiinnostaa enemmän.

Kurssi tarjouksessa 30.9. asti 69 € (norm. 99 €)

Osallistu kurssille

Kurssin ohjaavat

Marika Rosenborg ja Eevi Minkkinen

Eevi Minkkinen

Eevi on itsekin eronnut, tamperelainen itsetuntemusohajaaja ja kouluttaja- jonka uusin kirja Ymmärrä itseäsi, ymmärrä suhteitasi käsittelee mm. läheisriippuvuudesta toipumista sekä kiintymyssuhde malleja. Eevi pitää suosittua @inhimillinenitsetuntemus instagram tiliä ja kirjoittaa säännöllisesti blogia Hidasta elämää sivustolle.

Marika Rosenborg

Marika Rosenborg on helsinkiläinen skeematerapeutti. Marikan kutsumus on auttaa ihmisiä ymmärtämään itseään ja suhteitaan paremmin. Eroauttamisesta hänellä on 18 vuoden kokemus. Marika pitää vastaanottoa Ihmissuhdeterapiakeskuksessa, jossa myös hänen suositut eroryhmänsä kokoontuvat. Marika bloggaa Suhteellista ja suhteetonta blogissa ja Hidasta elämää -yhteisössä.

☘️ Tukea, tietoa ja syvällistä ymmärrystä erosta toipumisen tueksi

Ilmoittaudu kurssille