Näin käytät ravintolisiä turvallisesti – Jos käytät lääkkeitä, keskustele lääkärisi kanssa

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy.

Ravintolisät itsehoidossa on tarkoitettu ensisijaisesti perusterveille henkilöille. Perusterveellä, tässä yhteydessä, tarkoitan sellaista henkilöä, jolla ei ole säännöllisessä käytössä lääkärin määräämää lääkitystä.

Ravintolisillä voidaan usein tukea kehon ja mielen tasapainoa myös lääkityksen rinnalla, mutta silloin on tärkeää ymmärtää, miten valmisteet toimivat keskenään ja vaikuttavatko ne toistensa toimintaan.

Nykyisin on varsin tavallista, että jos lääkäri määrää antibioottikuurin, niin hän samalla ohjeistaa käyttämään maitohappobakteereita. Tätä ohjetta haluan tarkentaa sen verran, että annetaan sen antibiootin tehdä ensin työnsä rauhassa ja otetaan se maitohappobakteerivalmiste 1–2 tuntia myöhemmin perään varmistamaan, ettei antibiootin työ mennyt hukkaan.

Joillakin vakioiduilla ravintolisillä on havaittu olevan samankaltaisia fysiologisia vaikutuksia kuin lääkkeillä. Tällaisilla valmisteilla, lääkärin valvonnassa, on reseptilääkkeen annosta voitu pienentää tai jopa korvata reseptilääke ravintolisällä, kunhan valittu valmiste on nautittu yhtä säännöllisesti kuin lääke.

Hidasta elämää -ashwagandhauute on vakioitu withanolidi glykosidien (ashwagandhan vaikuttavat aineet) suhteen. Erityisesti kilpirauhas- tai mielialalääkityksellä olevien kuluttajien olisi hyvä keskustella hoitavan lääkärin kanssa, jos he haluavat kokeilla tämän valmisteen vaikutusta omaan vointiinsa ja lääkeannoksen tarpeeseensa.

Ashwagandhalla on tehty kyselytutkimuksia sen vaikutuksesta stressiin ja unen sekä seksuaaliterveyden laatuun. Laboratorioarvoja on seurattu hyvin tuloksin kilpirauhasen vajaatoiminta -diagnoosin saaneilla henkilöillä ennen lääkityksen aloittamista. Mittaustuloksia on todennettu lihasmassan kasvuna ja rasvaprosentin pienenemisenä, sekä siittiöiden määrän ja liikkuvuuden lisääntyminsenä. Tästäkään rohtokasvista ei ole tutkimustietoa raskauden ja imetyksen aikana, siksi sitä ei länsimaissa suositella käytettäväksi näissä elämänvaiheissa.

Loppusuoralla oleva projekti, tilapäinen unettomuus, tenttikausi tai lisää motivaatiota kuntosaliharjoitteluun ovat tilanteita, joissa perusterve henkilö voi niin halutessaan kokeilla, millaiset vaikutukset hän ashwagandha-valmisteella itsessään kokee. Vaikka Intiassa ashwagandhaa käytetään hedelmöittymisen toivossa ja nostamaan maitoa, on siellä taustalla vankka perinnetieto rohdon oikeasta valmistamisesta kyseisiin tarpeisiin.

Muista, että valmistustapa vaikuttaa ratkaisevasti siihen, miten lopputuote toimii, kun valitset itsellesi sopivaa valmistetta. Tästä aiheesta lisää toisessa kirjoituksessani, joka löytyy täältä.

Jos käytät säännöllisesti lääkkeitä, olet raskaana tai imetät, keskustele ravintolisien käytön aloittamisesta sellaisen henkilön kanssa, jolla on koulutusta ja osaamista kokonaistilanteesi arvioimiseen.

Luontaistuotekaupat ovat erikoisliikkeitä tuotevalikoimansa puolesta, mutta myös siksi, että niissä toimii ravintolisiin ja kasvilääkintään koulutettua henkilökuntaa. Heillä on valmiuksia joko arvioida käyttämiesi tuotteiden yhteensopivuutta tai ohjata sinut eteenpäin sellaisen henkilön puheille, joka osaa arvioida tilanteesi vielä paremmin.


Lue lisää Hidasta elämää -ashwagandhasta TÄÄLLÄ.

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image