Sillä on väliä, missä muodossa nautimme ravintoaineita – Näistä syistä erilaisia valmisteita tarvitaan

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy.

Olen lukuisia kertoja törmännyt somessa väitteisiin, että on ihan sama missä muodossa keskustelussa oleva raaka-aine nautitaan. Rohkenen olla eri mieltä, ja yritän tässä vähän valottaa miksi.

Miksi erilaisia valmisteita tarvitaan?

Samasta raaka-aineesta, mutta erilaisilla valmistusmenetelmillä tai yhdistelmillä, valmisteisiin saadaan toisistaan poikkeavia vaikutuksia.

Meillä käyttäjillä on erilaisia tarpeita ja mieltymyksiä. Siinä missä yksi nauttii mehulingon surinasta, toinen ei voi sietää lehtikaalin makua ja haluaa napata sen hyvää tekevät vaikutukset kapselissa, ettei jäisi koko rehu syömättä.

Perinteisen kasvilääkinnän viisi uuttamistapaa ovat tuoremehu, murskattu kasvimassa tai tahna, keittäminen, kuumauutto ja kylmäuutto. Näistä mehustaminen on tuottanut voimakkaimman ja kylmäuutto miedoimman vaikutuksen.

Rohtojen ominaisuuksia on opittu muokkaamaan erilaisilla valmistusmenetelmillä. Riippuen siitä, mitä uuttoaineita ja lämpötiloja käytetään apuna, rohtokasvi luovuttaa itsestään erilaisia tehoaineita. Jotkut aineet ovat vesiliukoisia, toiset rasvaliukoisia ja kolmannet irtoavat kasvimassasta alkoholin avustuksella.

Lääkeaineopin ja lääketeollisuuden kehittyessä näitä uutteita on opittu tutkimaan ja jalostamaan entistä monipuolisemmin. On kehitetty uutta teknologiaa, jolla uutteista saadaan tasalaatuisia, hyvin säilyviä ja elimistössä haluttuun paikkaan kulkeutuvia.

Uutteita vakioidaan

Näin varmistetaan, että erilaisissa kasvuolosuhteissa kasvaneista kasveista, saadaan markkinoille tasalaatuisia valmisteita. Moderni kasvilääkintä tuottaa vakioituja valmisteita. Vakioiminen tarkoittaa, että rohtokasvista on tutkimuksella löydetty vaikuttavaksi määritelty aine ja sen määrä lopputuotteessa on aina sama.

Kasvilääkintä ei kuitenkaan vakioi valmisteita eristämällä, vaan edelleenkin käytetään uuttomenetelmiä, jotka säilyttävät lopputuotteessa rohdon muitakin ominaisuuksia kuin pelkän eristetyn molekyylin.

Uutteita mikrokapseloidaan

Näin päästään vaikuttamaan siihen, missä ruuansulatuskanavan osassa valmisteen tehoaineet pääsevät vapautumaan elimistöön. Tämä on hyödyllistä silloin, kun haluttu tehoaine on esimerkiksi herkkä mahalaukun hapoille ja sille halutaan tarjota turvallinen läpikulku vaarallisessa maastossa.

Hidasta elämää Ashwagandha-uute on vakioitu withanoli glykosidien (joiden ajatellaan olevan ashwagandhan vaikuttavia aineita) suhteen 35% tasolle. Se on suurin nykyteknologialla saavutettu pitoisuus. Uute on pakattu mikrokapseleihin. Tässä yhdistyy siis tiivistetty teho turvalliseen perillepääsyyn.

Siksi yksi pieni kuorilo päivässä riittää.


Lue Hidasta elämää -ashwagandhan monipuolisista vaikutuksista täällä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image