Aaro Löf: Kuulluksi tulemisen taito – 5 viikon verkkokurssi, jossa opit kuinka tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenäsi

Aaro Löf: Kuulluksi tulemisen taito – 5 viikon verkkokurssi, jossa opit kuinka tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenäsi

Verkkokurssin aikana harjoittelet ilmaisemaan omia tarpeitasi terveellä tavalla ja opit sanomaan ei niille asioille, jotka eivät palvele sinua.

Pääset aloittamaan kurssin saman tien muiden kanssa tai myöhemmin sinulle sopivaan aikaan. Kampanja kestää 3 viikkoa. 19.-25.10 hinta on 59€. 26.-1.11 69€ sekä viimeisellä viikolla 2.-8.11. 79€. Sen jälkeen kurssi on tarjolla normaali hintaan 129€.

Minulla on kerrottavana useampi kuin yksi esimerkki siitä, etten osaa tulla kuulluksi. Se, että en osannut sitä taitoa, on rasittanut niin ystävä-, työ- kuin parisuhteitakin. Ennen kaikkea se on heikentänyt minun elämänlaatua. Monesti seurana on ollut epämääräinen tyytymättömyyden tunne, sisäinen turhautuminen ja kokemus yksinäisyydestä. Sisällä on ollut jatkuvasti painava raskaus, joka etsi ulospääsyään.

Kaipuu sille, että joku kuulisi ja näkisi minut.

Esimerkiksi muutama vuosi taaksepäin olin parisuhteessa, joka olisi voinut toimia hyvin. Suhteen perusta oli rakkaudellinen, mutta parin vuoden aikana tarpeeni sille, että hän olisi paikalla minulle ja kuulisi minua, nakersi pikkuhiljaa rakkaudellista pohjaa.

Täyttymättömät tarpeeni, toisen vastuuttaminen niiden tarpeiden täyttämisestä, sekä osaamattomuuden puute siinä miten tulla kuulluksi ja ilmaista itseäni johtivat lopulta siihen, että suhde päättyi.

Muistan eräänkin syntymäpäivän, jolloin kumppanini ystävät olivat järjestäneet hänelle ohjelmaa. Vaikka yritin nauttia päivästä, kaipasin itse niin paljon huomiota häneltä, että päädyin olemaan painostava ja negatiivinen. Lopulta suorastaan syytin häntä siitä, että hän ei halunnut viettää aikaa kanssani. Hänen omana syntymäpäivänään siis.

Kun häneltä viimein pääsi itku, tajusin pilanneeni syntymäpäivän.

Tuon suhteen myötä päätin selvittää miksi minusta tuntui usein siltä, että minua ei kuulla. Nyt muutama vuosi myöhemmin ymmärrän, että kuulluksi tuleminen on taito. Kun sen hallitsee, osaan tulla kuulluksi, asettaa rajat, ilmaista itseäni, sekä olla ihmissuhteissa siten, että ne ravitsevat osapuolia rasittamisen sijaan.

Eikä kenenkään tarvitse uhrata omia tarpeitaan. Ei minun, eikä toisten.

Elämässäni on aiemmin ollut myös pitkiä jaksoja, joissa olen ollut ihmissuhteissani kuuntelijan roolissa. Kuuntelin ja kuuntelin, kokien roolini lopulta niin ahdistavaksi, että päädyin välttelemään ihmisiä ja viettämään enemmän ja enemmän aikaa poissa ihmiskontakteista.

En aiemmin ymmärtänyt sitä, että jäin koko ajan itse paitsi jostain jota kaipasin, koska yritin antaa toisille sen, mitä he kaipaavat. Tunsin vain tulevani pikkuhiljaa turhautuneemmaksi ja torjuvammaksi heitä kohtaan. Enkä edes oikein ymmärtänyt miksi.

Omistin kymmenen vuotta sitten yhtiön, jossa oli töissä monta hyvää tyyppiä. Mitä pidempään yhtiömme toimi, sitä ahdistavammaksi oloni pikkuhiljaa siellä tuli. Päädyin lopulta loppuunpalamiseen, koska en koskaan tullut nähdyksi tai kuulluksi töissä. Sielläkin yritin olla kaikille jotain, jonka koin sopivan yhtiön johtajan rooliin. Kuuntelin, neuvoin, inspiroin ja tein päätöksiä. Mutta en koskaan kertonut mitä minulle kuului.

Kunnes kaikki se purkaantui ulos voimalla ja poltti minut loppuun.

Syynä missään näistä edeltävistä esimerkeistä ei koskaan ollut se, etteikö monia olisi uskoakseni kiinnostanut kuulla kuulumisistani (oli varmasti joitakin joita ei oikeasti kiinnostanut). Suurimman osan ajasta syy oli se, että olin osaamaton sen suhteen, miten jakaa itsestäni.

Kuulluksi tulemisen taito on auttanut minua ratkaisemaan monta ongelmaa elämässäni. Vaikka minulla ei tänä päivänä ole asian suhteen enää suuria ratkaisemattomia kysymyksiä, taito on edelleen jokapäiväisen elämäni keskiössä.

Se, että osaan olla läsnä itselleni ja jakaa itsestäni, eli tulla itseni ja toisten kuulemaksi on toimivan ja onnellisen elämisen perusta. Sanoisin jopa, että minulla ei olisi mitään annettavana, jos en osaisi oikealla tavalla jakaa itseäni.

Siinä on muutamia useista tarinoista, joissa olen asian parissa kipuillut. Kerron kurssilla lisää.

On monta tapaa miten tämä sama osaamattomuus ilmenee elämässämme. Osa meistä on tietämättään alkanut esittää vahvempaa kuin on, koska on oppinut, ettei tule kuitenkaan kuulluksi herkkyytensä kanssa. Tämän tuloksena ympärillä olevat ihmiset eivät osaa ottaa huomioon tunteitamme, koska emme viesti niistä itsekään. Uskomme yhä, ettei sille ole tilaa.

Osa meistä väistää, miellyttää ja odottaa, että se tulee jossain vaiheessa meille takaisin ja ihmiset ottaisivat myös meidät huomioon. Niin ei vain käy.

Osa meistä mukautuu aina tilanteeseen ja esittää toiselle sitä, mitä me oletamme heidän meiltä haluavan ja odottavan. Rooli on päällä aina ja emme koskaan ole täysin rehellisiä ja näkyviä.
Osa meistä on jo täysin luovuttanut asian suhteen.

Asian ei tarvitse olla niin ja siksi loin tämän kurssin. Antaakseni ihmisille ne työkalut, mitkä olisi ideaalitilanteessa oppinut jo lapsena, mutta niin ei vain käynyt syystä tai toisesta.

Ne työkalut mitkä olisin itse halunnut jo paljon aikaisemmin.

– Aaro Löf, verkkokurssin luoja, kirjailija ja henkinen valmentaja.

”Innostus sen kun kohosi matkalla ja positiivinen reaktio, miten hyvä ja kattava kurssin sisältö oli.”

”Yllätyin erittäin positiivisesti, sillä odotin ”vain” lisätietämystä aiemmin oppimalleni. Tämä kurssi muutti ajatusmaailmaani loppuviimein suuresti ja osui täydellisesti elämäntilanteeseeni.”

”Tiedän nyt että paluuta entiseen käyttäytymiseen ei ole / en enää jätä itseäni huomioimatta . Olen elämäni tärkein henkilö”

– Kevään kurssin osallistuneiden kommentteja

Pääset varaamaan paikkasi kurssilta kampanjahintaan tästä linkistä

Pääset aloittamaan kurssin saman tien muiden kanssa tai myöhemmin sinulle sopivaan aikaan. Kampanja kestää 3 viikkoa. 19.-25.10 hinta on 59€. 26.-1.11 69€ sekä viimeisellä viikolla 2.-8.11. 79€. Sen jälkeen kurssi on tarjolla normaali hintaan 129€.

Mitä opit tämän kurssin aikana?

Jos tämä verkkokurssi pitäisi tiivistää kolmeen ydinoppiin, niin ne ovat nämä:

 1. Opit huomaamaan, mitä sinussa tapahtuu
 2. Jotta voit kommunikoida sen mitä sinussa tapahtuu toiselle osapuolelle rehellisellä, tilanteeseen sopivalla ja rakentavalla tavalla. Opit siis avaamaan yhteyden hänen kanssaan.
 3. Opit sanomaan ei niille tilanteille, jossa et vielä pysty toteuttamaan kahta aikaisempaa.

Miten näiden taitojen osaaminen hallitseminen tulee ilmenemään elämässäsi?

 • Tiedät, miten voit ilmaista tarpeesi selkeästi ja syyllistämättä ja kuormittamatta toista osapuolta
 • Tiedät, miten voit pitää rajasi, kieltäytyä rakentavasti ja opit välttämään ylikuormituksen, joka johtuu siitä, että otat liikaa asioita kannettavaksesi
 • Osaat esittää asiasi niin, että tulet kuulluksi (siitäkin huolimatta, että sinusta tuntuu, ettei se ole mahdollista tai ketään ei oikeasti kiinnosta)
 • Opit irtisanoutumaan myrkyllisistä ihmissuhteista (parisuhteet, ystävät, sukulaiset) ja tunnistamaan ei-rakentavat dynamiikat riittävän ajoissa
 • Ihmissuhteidesi laatu paranee (ei tietenkään ilman vaivannäköä, mutta kuitenkin). Ihmissuhteiden laatu vaikuttaa suoraan onnellisuuteemme ja tyytyväisyytemme elämässä. Se vaikuttaa esimerkiksi elinikään merkittävällä tavalla.
 • Arvostat itseäsi enemmän, kun ei enää tarvitse väistää, olla niin epävarma ja vältellä vaikeita tilanteita

Kenelle tämä kurssi sopii? Jos tunnistat itsesi näistä, kurssi on sinua varten:

 • Koet, ettet tule kuulluksi tai nähdyksi.
 • Koet, ettei sinun mielipidettäsi kuunnella.
 • Puolisosi ei ota sinun tunteitasi huomioon.
 • Välillä tuntuu, ettei ystäväpiirisi ota huomioon, kunnioita tai arvosta sinua.
 • Ihmiset automaattisesti olettaa, että et osaa asioita. Tuntuu kuin sinua ei nähdä ihmisenä, jolla on osaamista ja taitoa.
 • Jos olet vanhempi, välillä tuntuu, että et koe yhteyttä lapsiisi tai välit ovat viileät.
 • Tunnet olosi usein merkityksettömäksi.
 • Välillä tuntuu, että sinun ja hänen välillä on jotakin, mutta et ihan tiedä mitä.
 • Välillä tuntuu, että sinun rajojasi poljetaan. Joskus on vain tosi kulunut olo esimerkiksi jonkun ystävän näkemisen jälkeen.
 • Tunnet, että haluat tulla muiden kanssa koko ajan toimeen kuin se olisi joku velvollisuus.
 • Joskus koet olevasi yksinäinen vaikka olet suhteessa ja toinen on samassa huoneessa.
 • Et koe koskaan ”oikeasti” kuuluvasi täysin joukkoon.
 • Otat paljon muita huomioon, mutta sinua ei oteta samassa mittakaavassa.
 • Sinusta tuntuu, että osalle ei ole tärkeää ylläpitää iloista ja positiivista ilmapiiria ja joudut huolehtimaan siitä itse.
 • Joskus tuntuu, että sinun pitää olla kova työpaikalla ja kotona. Lepoa ei ole.

”Kurssi lievästi sanoen räjäytti ajatusmaailmani 🙂 Olin täysin lukossa oleva huolehtiva ja supersuorittava liian kiltti suurperheen äiti, joka oli tottunut pienestä asti sivuuttamaan omat tarpeet. En kurssin alussa edes osannut nimetä YHTÄÄN omaa tarvetta! Se sai minut havahtumaan omaan todellisuuteeni.

Nämä 5 viikkoa on avannut silmäni ja järisyttänyt suuresti elämääni. Ensimmäiset viikot tuntuivat erittäin vaikeilta kun tajusin tilanteeni, mutta nyt tuntuu kuin joku olisi ottanut niskastani pois suuren kiven. Ihanaa!”

– Kevään kurssille osallistunut

Erityisen paljon kurssista on hyötyä sinulle kun

 • Olet kyllästynyt ja väsynyt siihen, että sinut ohitetaan ja et tule kuulluksi.
 • Sinusta tuntuu, että myötätuntoosi ja auttamishaluusi ei vastata samalla mitalla vaan ihmiset käyttävät sitä hyödyksi. Et halua enää jatkaa näin.
 • Haluat, että ihmiset huomioisivat ja arvostaisivat sitä kaikkea, mitä teet heidän eteensä.
 • Haluat löytää eläämääsi enemmän tilaa, jossa voit ilmaista itseäsi niin kuin haluat.
 • Haluat, että lahjasi ja erityisyytesi nähtäisiin ja tunnustettaisiin ääneen.
 • Haluat, että puolisosi ottaisi sinut paremmin huomioon ja näyttäisi sinulle tunteensa sinua kohtaan.
 • Et halua tuntea epävarmuutta siitä, että pitävätkö muut ihmiset sinusta.
 • Et halua jokaisen kohtaamisen jälkeen pohtia yömyöhään, että mitä muut ajattelivat sinusta tai sanoitko jotain ”väärin”.
 • Haluat kokea työssäsi muiden arvostusta ja huomiota niin, että se myös auttaisi sinua etenemään uralla ja työtehtävissä.
 • Haluat kokea sisäistä vahvuutta ja voimaa.

”Eteeni on auennut kokonaan uusi maailma. Minulle tuntui tarpeelliselta hankkia lisälukemista tunteista, opiskelen ”aakkosia” siis myös. Olen myös pystynyt kertomaan kumppanilleni paremmin tarpeistani, ja itsestäni, vielä en tiedä onko suhde pelastettavissa mutta oma olo on paljon parempi. Aion jatkaa harjoitusten tekemistä.”

– Kevään kurssille osallistunut

Mitä tämä verkkokurssi sisältää?

Verkkokurssi koostuu viidestä moduulista, josta jokainen aukeaa viikoittain.

Moduuli 1: Mistä se johtuu että en tule kuulluksi? Mitä voin tehdä asialle?

Moduuli 2: Miksi en tunnista tai osaa ilmaista tarpeitani ja miten voin ryhtyä opettelemaan asiaa?

Moduuli 3: Miten tulla kuulluksi, sekä ilmaista omat halut ja tarpeet parisuhteessa?

Moduuli 4: Miten tulla kuulluksi ja ilmaista omat tarpeet ja ideat selkeästi työpaikalla?

Moduuli 5: Miten tulla kuulluksi ja ilmaista omat tarpeet selkeästi ystävien, perheen tai sukulaisten kesken?

”Kurssi oli erittäin toimiva ja sain ystäväni kanssa paljon keskusteluaihetta lisää kun jutellaan kurssin tuomista aiheista ja saan levittää tätä hyvää sanomaa edelleen toisillekin ihmisille..Kurssilla sain tutustua minuuteeni, tai ainakin konstit miten voin paneutua itseeni. Uskallan kurkistaa nyt mieleni ”kaappeihin” ja katsella ”luurankojani” tuomitsematta itseäni ja hyväksyen ne osana minuttani ja elämääni.

On helpottavaa jatkaa eteenpäin itseni kehittämistä, ja samalla hyväksyn toisessa ihmisessä hänen erilaisuutensa, ja annan hänen ottaa vastuun itsestään, ja tunteistaan, enkä ala kantamaan hänen tunteitaan painolastina itselleni vaan taidokkaasti sivuutan ja sysään tunteet hänen omikseen. Omat tunteet pidän myös itselläni merkkinä siitä että tiedän missä meen. Käsittelen, ja paneudun tunteitten tuomien oireitten tunnusteluun meditoimalla, ja rentoudun hyväksyen ne minussa Toimin tarpeen vaatiessa jos huomaan ympäristöni aiheuttavan ristiriitaa minuuteni kanssa.

Siis pyrin kasvamaan minuuttani kohti.”

– Kevään kurssille osallistunut

14-päivän 100% tyytyväisyystakuu

Uskon kurssin hyödyllisyyteen niin paljon, että annan sille 14-päivän 100% rahat takaisin- tyytyväisyystakuun.

Jos et syystä tai toisesta ole kurssin ostettuasi tyytyväinen saamiisi materiaaleihin, voit pyytää rahasi takaisin ja palautan ne täysimittaisena.

Miten kurssi toimii?

Kurssin materiaalien katsomista ja lukemista varten tarvitset tietokoneen, kännykän tai padin ja nettiyhteyden. Harjoitteisiin tarvitset joskus apunasi kahta tuolia.

 1. Tilattuasi kurssin, saat tunnukset sähköpostiisi ja lisäksi sinulle tulee tervetuloviesti sähköpostiisi. Voit kirjautua tunnuksillasi kurssialustalle heti ja alkaa tutustua ensimmäisen moduulin materiaaliin
 2. Seuraavalla viikolla saat viestin moduulin 2 avautumisesta ja näin menemme viikko kerrallaan eteenpäin, kunnes kurssi päättyy viidennen viikon jälkeen
 3. Voi edetä materiaalin kanssa haluamassasi tahdissa

Varaa paikkasi kurssilta kampanja hintaan

Pääset varaamaan paikkasi kurssilta tästä linkistä

Pääset aloittamaan kurssin saman tien muiden kanssa tai myöhemmin sinulle sopivaan aikaan. Kampanja kestää 3 viikkoa. 19.-25.10 hinta on 59€. 26.-1.11 69€ sekä viimeisellä viikolla 2.-8.11 79€. Sen jälkeen kurssi on tarjolla normaali hintaan 129€.

”Iso KIITOS kurssista <3 räjäytit sitten tietämättäsi mun maailman! Mutta onneksi vain hyvässä mielessä 🙂 en edes tiedä miten ”eksyin” löytämään tämän kurssin, mutta tämä oli juuri se mitä tarvitsin. Tästä on hyvä jatkaa elämää eteenpäin. Odotan mielenkiinnolla miten taidon harjoittaminen tulee vakuttamaan elämääni ja ihmissuhteisiini nyt kun osaan ajatella asioita toisin.

– Kevään kurssille osallistunut

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa: