Arkielämän joogaa – uusi kundaliinijoogan verkkokurssi

Joogamatolla harjoitellaan muun muassa keskittymistä, rentoutumista, oman kehon, mielen ja tunteiden kohtaamista sekä yhteyttä jokaisen sisällä asuvaan viisauteen. Joogaa kuitenkin harjoitellaan tavallista arkea varten, ja suurimmat joogaharjoitukset tapahtuvat arjen tiimellyksessä.

Jos itseään on kohdannut joogamatolla, on tiukkoihin tilanteisiin myös joogamaton ulkopuolella helpompi suhtautua. Ikiaikaisista intialaisista opeista voi siis olla valtavan paljon hyötyä tavallisessa suomalaisessa arjessa.

Harjoituksista voi olla arvaamatonta apua, kun nelivuotias saa kiukkukohtauksen keskellä supermarkettia, bussi on myöhässä juuri tärkeään tapaamiseen kiirehtiessä, pitäisi pitää puhe serkun häissä tai työstressi uuvuttaa.

Joogan hengitysharjoitukset voivat tuoda lisää tilaa elämän ahtaisiin hetkiin. Toisaalta säännöllinen joogamatolla tapahtuva harjoittelu vahvistaa muun muassa hermostoa, keskittymistä, rohkeutta ja tietoisuutta. Ja muuttaa jopa elämänasennetta ja sitä, kuinka hyvin omassa elämässään kokee viihtyvänsä.

Jooga on henkinen harjoitus, mutta monelle meistä portti henkisyyteen ja kehon energioihin kulkee helpoiten fyysisen kehon kautta. Usein ajatellaan, että joogaa harrastaakseen on oltava hirmunotkea, mutta se ei pidä paikkaansa. Riittää, että tutustuu omaan fyysiseen kehoonsa ja ryhtyy käyttämään sitä.

Joogaharjoittelun myötä saatat toki muuttua notkeammaksi (joustava mieli asuu joustavassa kehossa), mutta se ei ole itsetarkoitus. Tarkoituksena on, että opit tuntemaan itsesi paremmin ja löydät oman voimasi.

Minulle kundaliinijoogasta on tullut korvaamaton, jokapäiväinen harjoitus, joka on auttanut minua löytämään henkisen selkärankani, johon voin maailman melskeessä nojata.

Kurssin jaksot ovat täysin uusia, ne on kuvattu kesän 2018 aikana. Aiempien verkkokurssien materiaalia ei siis ole tällä kurssilla käytössä uudelleen.

Kurssin teemat

Arkielämän joogaa -verkkokurssi rakentuu viime vuonna ilmestyneen, Viihdy omassa arjessasi –kirjan harjoitusten pohjalle. Joogaopettaja Noora Lintukangas johdattelee lempeän rauhallisesti mutta reippaan kannustavasti tekemään harjoitukset oikein. Voit osallistua kurssille, vaikket olisi kirjaan tutustunutkaan.

 1. viikko: Mikä intuitio on?
  – kuuntele sielun syvää viisautta ja rentoudu kehoosi
 2. viikko: Onko stressi aina pahasta?
  – opettele rentoutumisen jaloa taitoa ja suuntaa intohimosi viisaasti
 3. viikko: Ihmissuhde on suhde itseen
  – harjoittele ilmaisemaan itseäsi ja näkemään toinen myötätunnon läpi
 4. viikko: Uteliaisuus on elämän moottori
  – nauti elämän vuoristoradasta koko rahalla
 5. viikko: Sitoutuminen mahdollistaa onnen
  – onnellisuus avautuu itseensä tutustumisen kautta

Kirjoista voi oppia teorioita, mutta totuttujen kaavojen muuttaminen omassa elämässä vaatii sitoutumista ja harjoittelua. Siihen tämä kurssi on mainio askel.

 

Arkielämän joogaa -verkkokurssi 17.9. alkaen – jälki-ilmoittautuminen on käynnissä 20.10. saakka

 • Opit kundaliinijoogan perustekniikoita lempeässä ja osaavassa ohjauksessa – tai jos olet jo konkari, saat kotiharjoitteluusi uutta potkua.
 • Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta.
 • Kaikki kurssimateriaalit ovat täysin uusia eli aiemman kurssin materiaalia ei ole tällä kertaa käytössä.
 • Viiden viikon ajan saat joka maanantai sähköpostiisi linkin uuteen tunnin mittaiseen joogasessioon sekä joka torstai lisämateriaalia kyseisen viikon teemaan. Jaksot sisältävät kokonaisen kundaliinijoogatunnin alkuvirittäytymisestä lämmittelyliikkeisiin, liikesarjaan, ohjattuun rentoutukseen ja meditaatioon. Kaikki liikkeet näytetään ja selitetään selkeästi suomeksi, kuin olisit joogatunnilla.
 • Kurssin ennakkomateriaalit saat käyttöösi heti, kun olet maksanut kurssimaksun ja kirjaudut kurssialustalle.
 • Kurssi alkaa 17.9. ja ilmoittautuminen on nyt auki. Kurssille voi jälki-ilmoittautua 21.10. saakka. Koko kurssin materiaali on kurssilaisten käytössä vuoden loppuun saakka eli yhteensä 15 viikkoa.
 • Kurssin hinta on 49 €, jonka voi maksaa joko yhdessä tai kahdessa erässä.

Videojaksojen lisäksi kurssi sisältää

 • kirjalliset ohjeet harjoitusten tekemiseen
 • kunkin jakson aiheeseen liittyviä tehtäviä ja lisämateriaalia,
 • ohjeita joogaharjoittelun soveltamiseen tavallisessa arjessa,
 • rentoutusharjoitukset ladattavina ääniteinä,
 • ohjeita itsenäisen kotiharjoittelun jatkamiseen kurssin päätyttyä sekä
 • kysely- ja keskustelumahdollisuuden verkkokurssialustalla.

Joogalajeja on useita. Mitä kundaliinijooga on ja miksi minun kannattaisi kokeilla juuri sitä?
Oman joogalajinsa voi löytää vain kokeilemalla. Kundaliinijooga on tehokas joogamuoto, jonka vaikutuksia huomaa usein jo ensimmäisen tunnin jälkeen. Kokeile, niin tiedät!

Kundaliinijoogaa kutsutaan tietoisuuden joogaksi. Joogamuoto on samaan aikaan dynaaminen ja meditatiivinen, koko harjoitus on yksi pitkä liikemeditaatio. Harjoittelussa liikutetaan kehoa monipuolisesti, erityisesti selkärangan liikkuvuuteen kiinnitetään huomiota. Myös gurmukhinkieliset mantrat, musiikki, sormien asennot eli mudrat, silmien asennot eli dhristit sekä lukot eli bandhat kuuluvat harjoitteluun. Liikesarjoja ja meditaatioita on satoja erilaisia eli kundaliinijoogassa ei toisteta ja hiota samaa sarjaa täydellisyyksiin.

Verkkokurssi sopii

 • aloittelijoille, jotka haluaisivat tehdä kirjan harjoituksia, mutta alkuun pääsy tuntuu hankalalle,
 • mutta myös kundaliinijoogaa harrastaville, jotka haluavat saada tukea kotiharjoitteluunsa.

Tervetuloa sukeltamaan kundaliinijoogan maailmaan!

Kurssille mukaan?

 • Tästä pääset ilmoittautumaan ja maksamaan kurssin verkkopankissa. Kurssin hinta on 49 €.

 • Mikäli haluat maksaa luottokortilla, voit maksaa kurssin luotolla yhdessä erässä TÄSTÄ. Tai luotolla kahdessa erässä (á 24,50€) TÄSTÄ.
 • Maksun jälkeen saat heti kirjautumisohjeet sähköpostiisi. (Huom! Jos käytät gmail-osoitetta, tarkista Sosiaaliset verkostot ja Tarjoukset -osiot, meilit saattavat mennä sinne!)

Lämpimästi tervetuloa mukaan! ❤️