Kuka varasti ajan! Vinkkejä kiireenhallintaan

Aika, tuo näkymätön ulottuvuus, kulkee vauhdikkaasti eteenpäin. Sen syke on selvästi nopeutunut! Kaikki tapahtuu yhtäaikaa ja mihinkään ei meinaa keretä kunnolla keskittyä. Olo on kuin jonglöörillä, jolla on kymmenen keilaa ilmassa yhtä aikaa, eikä mitään käsitystä mihin käteen ja missä järjestyksessä ne putoavat. Asiat tuntuvat olevan pienoisessa kaaoksessa, jossa kuitenkin näyttää olevan täydellinen järjestys. Upeita kokonaisuuksia pulpahtaa esiin yllättävistä suunnista.

Keskenräisyys ja sen sietäminen venyttää pinnaa, mutta se toisaalta tuntuu olevan yksi tärkeimmistä opetuksista kaaoksen hallintaan.

Tekemättömiä töitä on muistilistalla jo pitkä rimpsu, mutta uusia projekteja putkahtelee sähköpostin, Mesen, Whatsuppin, tekstareiden ja puhelimien kautta pitkin päivää. On pakko pitää muistilistaa, koska muistillekin on tapahtunut jotain! Tärkeitä asioita pyyhkiytyy pois aivojen kovalevyltä ja edellispäivän tekemisiään ei meinaa millään enää tänään muistaa. Yhdessä päivässä tapahtuu toisinaan niin paljon, että viikko tuntuu vuodelta. Samassa rytäkkäkässä ajantajullekin on tapahtunut jotain outoa. Yksi päivä tuntuu väillä parilta tunnilta ja välillä taas viikolta.

Hetkessä elämisen taikaa, sydämen tahtiin

Mitä enemmän pystyy keskittymään yhteen käsillä olevaan asiaan kerrallaan, sitä luontevammin tuntuvat asiat järjestyvän. Mitä vähemmän katselee kelloon, sitä pidemmäksi päivä muuttuu. Päivän päätteksi on iloinen ylläri, kuinka paljon sitä saikaan aikaan. Kun liika järkeily jää vähemmälle, ja antaa asioiden tapahtua luonnollisessa tahdissaan, silloin tuntuu kaikki niin täydellisesti loksahtavan paikoilleen. Paremmin kuin olisi itse koskaan osannut etukäteen järkeillä.

Heittäytyminen flow-tilaan ja antautuminen synkronismille on valttia. Olen huomannut, että on myös erityisen tärkeää seurata sisäistä sykettään. Toisinaan vaan ei kulje eikä saa mitään aikaan, vaikka järjellisesti ajatellen kalenterissa olisi paras työaika. Silloin on parasta ottaa rennosti. Seuraava päivä voi olla jo huippuunsa täynnä vauhtia. Itselleni tämä sunnuntai on yllättäen lepäilyn sijaan huikeaa energiaa ja tekemisen meininkiä.

Enää ei ole kyse niinkään järkeilystä ja etukäteen suunnittelusta, vaan heittäytymisestä luottamaan, että kaikki etenee oikealla tavalla. On elettävä vain tätä hetkeä. Jonglöörin keilat tipahtavat täydelliseen järjestykseen, kun aika on oikea kokonaisuuden kannalta.

Nyt on uskallettava heittäytyä ennustamattomuuteen ja suunnittelemattomuuteen. On kuunneltava sisäistä navigaattoria ja sen sykettä. Lepää, kun siltä tuntuu ja työskentele, kun on virtaa. Tämä syke ei seuraa kalenteria tai mekaanisen kellon tahtia. Tämä on sydämen tahti.  Asiat muistilistalla tulevat tehdyksi, mutta usein aivan eri tavoin ja eri järjestyksessä kuin oli mielessään suunnitellut. Elämän kontrollista on vain uskallettava päästää irti. On annettava elämän tapahtua!

Sadonkorjuu ja kypsyyden aika

Maya-kalenterissa olemme tulleet alueelle, jossa ajan syklit tarjoilevat mahdollisuutta kerätä satoa tältä Maya-kalenterin synnytyskierrokselta. Jakson nimi on Keltainen Linna ja sen kesto on 27.10-17.12.2017. Aloitimme tämän uuden synnyttelyn ja Maya-kalenterin kierroksen 24.5.2017. Nyt onkin hyvä hetki pysähtyä inventoimaan elämänsä ja oman kehityksensä satoa tältä kierrokselta. Se mitä vasta ideana idätteli keväällä, millaisessa valmiissa muodossa se nyt näyttäytyy.

Mitä sinä olet saanut valmiiksi, tai kuinka elämä näyttäytyy sisäisen kehityksesi valossa? Tuntuuko että jokin asia tai ihminen ei enää tunnu omalta, tai tuliko tärkeä projekti valmiiksi? Saattaa olla tarve luopua jostain, tehdäkseen tilaa jollekin uudelle. Vastaavasti jokin näyttäytyy niin upeassa intohimon loisteessa, että siitä haluaa tehdä elämänsä kiintopisteen tulevaisuuteen. Käsillä ovat monin tavoin suunnan tarkistamisen, ja tekemisen terävöittämisen hetket.

Itse olen saanut valmiiksi tällä jaksolla täysin uudistuneet nettisivuni
Kutsunkin sinut lämpimästi vierailulle www.paivikaskimaki.com

Saat ilmaisen minitulkinnan omasta Maya-syntymämerkistäsi maya- merkkilaskurissa.
Voimamerkkisi laskuri antaa ilmaisen minitulkinnan siitä, mikä merkki kuvastaa henkistä tehtävääsi ja intohimoisen tekemisen laatuja.

Matkat osiosta löydät Hyvinvointi matkan Havaijille 7.3-21.3.2018
Tämä on toinen iso projektini, jonka sain tässä sadonkorjuun jaksossa koottua valmiiksi.
Matkalla pääsemme säätymään luonnolliseen oman sisäisen sykkeen tahtiin Havaijin kauniin luonnon helmassa.
Tiedossa on työkaluja itsensä kehittämiseen, siinä missä kehoa helliviä hoitojakin.

Upeaa nyt-hetken virtaa ja hyvin rentoa joulun aikaa meille kaikille.

Kiitos kuluneesta runsauden vuodesta kaikille lukijoilleni. <3

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image