Ajatusten vietävänä

Olen toki edelleen, mutta paljon vähemmän kuin 10 vuotta sitten. Tätä toki kutsutaan kasvamiseksi ja iän tuomaksi elämänkokemukseksi. Muistan kyllä elävästi sen hetken, kun tajusin, että olen tietyllä tapaa erillinen yksilö, tietoisuus, joka kokee ajatukset.

Ymmärsin, että ajatukseni eivät olekaan ihan niin totta, kuin mitä olin uskonut. Silti, olin elämässäni toiminut monissa tilanteissa kauhean vimman vallassa, uskoen, että pääni sisäiset ajatukset ovat täysin totta. Yksi asia, jota pidin tietämättäni totena, oli se, että tunteiden näyttäminen on heikkoutta. Eikä asia voisi olla ollut kauempana totuudesta.

Toisaalta, kun 10 vuotta sitten marssin ensimmäiselle itseni kehittämisen kurssille Jari Sarasvuon johdolla, uskoin edelleen vahvasti omiin ajatuksiini ja niiden tuottamiin haluihin. Ja vaikka kuinka uskoin ja yritin muuttaa ympäröivää todellisuutta, se työ vaan ei loppunut ikinä kesken. Aina oli jotain muutettavaa, kehitettävää ja korjattavaa.

Niin, sitten jossain vaiheessa törmäsin kirjainyhdistelmään nimeltä NLP, sain ensimmäiset konkreettiset työkalut omien ajatusteni parempaan tulkintaan, työstämiseen ja hallintaan. Sillä matkalla olen edelleen.

Ajatukset tarttuvat minuun edelleen voimakkaasti, mutta kiitos elämänkokemuksen, minulla on paljon työvälineitä niihin hetkiin. Ajatuksiin liittyvät vahvasti tunteet. Tunteet, yhdessä ajatusten kanssa johtavat puolestaan toimintaan. Sitä sitten voi vain jälkikäteen tulkita, että oliko toiminta sittenkin ”minun” toiveiden mukaista, vai olivatko ajatukset vieneet mennessään.

Ajatukset ja niiden kanssa toimiminen on elämän mittainen harjoitus; Voimme kokeilla mitä tahansa, aina päällä seisomisesta, treenaamiseen, joogaan, itsensä tutkiskeluun ja emme silti pääse itseämme pakoon. Emme pääse, vaikka lähtisimme Intiaan etsimään itseämme. Siellä se sama kaveri, samoine haavoineen ja ajatuksineen, katsoo peilistä takaisin.

Tälle matkalle, jota kutsumme elämäksi, tarvitsemme eväsreppuun hyviä työkaluja itsemme ymmärtämiseksi sekä roppakaupalla myötätuntoa – armollisuutta itseämme kohtaan.

ota nyt hetki itsellesi

sulje silmät

hengitä

ole hiljaisuudessa

huomaa, että sinä et ole ajatuksesi

olet sielu, kokemassa tätä elämää

anna itsellesi myötätuntoa ja armollisuutta

niitä ei voi koskaan saada liikaa

kiitä itseäsi

Sinä ihana ❤ Tasan 2 kuukautta jouluaattoon.  Saat ilmaisen toimituksen  (arvo 5,90€) verkkopuodin ostoksesta kun lisäät ostoskoriin  Lempeiden sanojen joulukalenterin . Etu aktivoituu koodilla JOULU24 ja on voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka.
Lempeiden sanojen joulukalenteri!
close-image
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image