Ajatusten vietävänä

Olen toki edelleen, mutta paljon vähemmän kuin 10 vuotta sitten. Tätä toki kutsutaan kasvamiseksi ja iän tuomaksi elämänkokemukseksi. Muistan kyllä elävästi sen hetken, kun tajusin, että olen tietyllä tapaa erillinen yksilö, tietoisuus, joka kokee ajatukset.

Ymmärsin, että ajatukseni eivät olekaan ihan niin totta, kuin mitä olin uskonut. Silti, olin elämässäni toiminut monissa tilanteissa kauhean vimman vallassa, uskoen, että pääni sisäiset ajatukset ovat täysin totta. Yksi asia, jota pidin tietämättäni totena, oli se, että tunteiden näyttäminen on heikkoutta. Eikä asia voisi olla ollut kauempana totuudesta.

Toisaalta, kun 10 vuotta sitten marssin ensimmäiselle itseni kehittämisen kurssille Jari Sarasvuon johdolla, uskoin edelleen vahvasti omiin ajatuksiini ja niiden tuottamiin haluihin. Ja vaikka kuinka uskoin ja yritin muuttaa ympäröivää todellisuutta, se työ vaan ei loppunut ikinä kesken. Aina oli jotain muutettavaa, kehitettävää ja korjattavaa.

Niin, sitten jossain vaiheessa törmäsin kirjainyhdistelmään nimeltä NLP, sain ensimmäiset konkreettiset työkalut omien ajatusteni parempaan tulkintaan, työstämiseen ja hallintaan. Sillä matkalla olen edelleen.

Ajatukset tarttuvat minuun edelleen voimakkaasti, mutta kiitos elämänkokemuksen, minulla on paljon työvälineitä niihin hetkiin. Ajatuksiin liittyvät vahvasti tunteet. Tunteet, yhdessä ajatusten kanssa johtavat puolestaan toimintaan. Sitä sitten voi vain jälkikäteen tulkita, että oliko toiminta sittenkin ”minun” toiveiden mukaista, vai olivatko ajatukset vieneet mennessään.

Ajatukset ja niiden kanssa toimiminen on elämän mittainen harjoitus; Voimme kokeilla mitä tahansa, aina päällä seisomisesta, treenaamiseen, joogaan, itsensä tutkiskeluun ja emme silti pääse itseämme pakoon. Emme pääse, vaikka lähtisimme Intiaan etsimään itseämme. Siellä se sama kaveri, samoine haavoineen ja ajatuksineen, katsoo peilistä takaisin.

Tälle matkalle, jota kutsumme elämäksi, tarvitsemme eväsreppuun hyviä työkaluja itsemme ymmärtämiseksi sekä roppakaupalla myötätuntoa – armollisuutta itseämme kohtaan.

ota nyt hetki itsellesi

sulje silmät

hengitä

ole hiljaisuudessa

huomaa, että sinä et ole ajatuksesi

olet sielu, kokemassa tätä elämää

anna itsellesi myötätuntoa ja armollisuutta

niitä ei voi koskaan saada liikaa

kiitä itseäsi

Alta voit halutessasi katsoa juuri kuvaamani videon, jossa pari ajatustani NLP:stä ja siitä, kuinka se on minuun tässä elämässä vaikuttanut. Samalla kutsun sinut kokeilemaan ilmaiseksi 15.5. alkavaa NLP:n Perusteet -verkkokurssia.

Kurssin tiedot löydät tästä.

P.S. Olen muuten eri henkilö, kuin nyt julkisuudessa paljon esillä ollut parisuhdebloggari Sami Minkkinen…

Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image