Ytimekäs opas tavoitteiden asettamiseen

Oivalsin viime viikolla Puhdistamon perustajan Joni Inkisen kanssa lounastaessa tärkeän seikan liittyen siihen, miten tavoitteita asetetaan. Asetamme usein tavoitteita liittyen lopputuloksiin: tulojen määrä, myyntimäärä, seuraaja-/lukijamäärä somessa, urheilussa painomäärä tai aika. Tämä voi olla lannistavaa, koska nämä ovat asioita joihin emme voi suoranaisesti vaikuttaa: lopputuloksia ja bonuksia.

Parempi vaihtoehto on miettiä, mitä tuollaisen lopputuloksen saavuttaminen voisi vaatia konkreettisella tasolla? Montako työtuntia, montako blogi-kirjoitusta, montako työ- tai treenipäivää tai millaisten pelottavien asioiden tekemistä se vaatisi.


Tämän jälkeen voimme asettaa tavoitteet siten, että meillä on suoranainen vaikutusvalta niihin. Eli montako treeniä aiomme suorittaa, kuinka usein julkaisemme blogi-kirjoituksen tai kirjoitamme kirjaan sivuja, montako työpäivää aiomme käyttää tai millaisia pelottavia asioita aiomme kohdata.

Bonus-unelmat on kuitenkin hyvä pitää mielessä.
Keräämme itsevarmuutta, kun olemme luoneet eteemme konkreettisen reitin ja näemme kaikki ne teot ja askeleet mitä aiomme toteuttaa. On helpompi uskoa itseensä ja unelmiinsa kun tietää mitä aikoo tehdä.
Kun pääsee tänne asti, voikin seuraavaksi aloittaa määräaikojen kirjaamisen ja itse työnteon.

”Unelma ilman suunnitelmaa on vain toive.” -Tuntematon

Tilaa Glassarin uutiskirje menestyjille tästä.

Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image