Keveän kutsuva kesäkurpitsaleipä

dsc_0892

Banaani tuo kesäkurpitsaleipään hitusen makeaa makutuntumaa.

Meillä suomalaisilla on läheinen suhde leipään. Olemme oppineet leipäkulttuurin mahdollisesti jo hyvin varhain katsellessamme virallisia ravitsemussuosituksia. Eli sitä tuttua ruokaympyrää, nykyistä ruokakolmiota. Siinä leivällä on oma paikkansa. Täysjyväviljatuotteita suositellaankin meille kuidun lähteenä. Leipää syödään niin päiväkodeissa, kouluissa kuin kotien ja työpaikkojenkin ruokapöydissä. Sitä syödään aamupalalla, välipalana ja iltapalana. Me suomalaiset syömmekin leipää keskimäärin noin 40 kiloa vuodessa.

Leivän ylle on aika-ajoin langetettu myös varjoja. Erään nimi oli karppaus. Myöhemmin keskustelua viljatuotteista on käyty myös samassa yhteydessä muun muassa gluteeniyliherkkyyden sekä suolisto – ja autoimmuunisairauksien kanssa.

Itse olen kaikkiruokainen mutta lähdin mielenkiinnosta muuttamaan elämääni ravintorikkaampaan muotoon noin 4 vuotta sitten silloin puhjenneen allergian vuoksi. Jätin kokeellisesti gluteenin pois ja vähensin maitotaloustuotteita. Innokkaana kotileipurina otin haasteen vastaan ja halusin tehdä elämästäni entistäkin herkullisempaa. Aloin sekoitella omia jauhoseoksia ja kehitellä uusia reseptejä. Koska tavoitteeni on syödä mahdollisimman ravinteikasta ruokaa, jätin valmiit gluteenittomat jauhoseokset kaupan hyllylle. Kokeilujen kautta keittiööni syntyi entistäkin maukkaampia makuja.

Tämän matkan varrella olen kehitellyt muun muassa lukuisia ihania leipäreseptejä. Haluankin nyt jakaa sinulle yhden lempileivistäni. Tässä se on, keveän kutsuva kesäkurpitsaleipä.

KESÄKURPITSALEIPÄ

1 dl mantelijauhoja

2,5 dl riisijauhoja

1 tl kanelia

1,5 tl  soodaa

1,5 kpl:tta keskikokoista kesäkurpitsaa

3 luomu kananmunaa

1 banaani (oman maun mukaan)

¼ tl suolaa

 

VAIHE 1) Paloittele kesäkurpitsa ja pyöräytä palat soseeksi tehosekoittimessa

VAIHE 2) Valuta kesäkurpitsasose siivilässä, jotta saat siitä ylimääräisen nesteen pois

VAIHE 3) Muusaa banaani

VAIHE 4) Sekoita yhteen kaikki kuivat aineet. Yhdistä kananmunat kuiviin aineisiin ja sekoita sähkövatkaimella. Lisää joukkoon muusattu banaani kevyesti sekoittaen. Ja lopuksi lisää kesäkurpitsasose. Sekoita ja tarkista taikinan maku

VAIHE 5) Voitele silikoninen leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele leipätaikinan päälle siemeniä ja paista uunin keskiosassa, 175 asteessa, noin 35 minuuttia. Leipä on valmis kun sen pinta on kauniisti paahtunut ja hammastikulla leipää painaessa tikkuun ei jää enää taikinaa.

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
  • Viihdy omassa arjessasi -kirja

    25,00  (sis. alv)
    Lisää ostoskoriin
  • Vuoden paras päivä -kirja

    28,50  (sis. alv)
    Lisää ostoskoriin
  • Ale!

    Voimaa paranemiseen -paketti

    46,90  32,90  (sis. alv)
    Lisää ostoskoriin