Miten Tyyni auttaa nukahtamaan – ja muita kysymyksiä rentouttavan juomajauheen käytöstä


Tyyni – rentouttava juomajauhe auttaa sinua kahdella tavalla: iltaisin nautittuna se auttaa unettomuuteen ja aamuisin ahdistukseen. Tässä yleisiä kysymyksiä Tyynin käytöstä.

Onko olemassa riski, että unen saantini tulee riippuvaiseksi Tyynin käytöstä?

Ei. Lähes kaikki unilääkkeet voivat aiheuttaa joko riippuvuutta (tarve jatkaa lääkitystä tai kokemus unettomuuden palaamisesta, kun lääkitys lopetetaan) tai sietokyvyn kasvua (tarve ottaa suurempi annos saman vaikutuksen ylläpitämiseen). Tämä johtuu siitä, että unilääkkeet syrjäyttävät aivojen luonnollisen unikemian. Tyyni ei aiheuta riippuvuutta tai sietokyvyn kasvua, koska se toimii yhdessä aivojen normaalin unikemian kanssa. Aivot päättävät, kuinka paljon melatoniinia tarvitaan ja milloin. Tämä auttaa ylläpitämään normaalia aivokemiaa.

Voiko tryptofaania nauttia turvallisesti?

Tryptofaani on välttämätön aminohappo, mikä tarkoittaa sitä, että keho ei voi tuottaa sitä itse ja sen täytyy saada sitä ruoasta. Kehomme tarvitsee tryptofaania serotoniinin esiasteeksi. Serotoniini puolestaan on hormoni, joka säätelee unta, mielialaa ja ruokahalua. Tyyni sisältää luonnollisen tryptofaanin lähteen, joka on peräisin luomulaatuisista kurpitsansiemenistä ja joka on sellaisessa muodossa, että kehon on sitä helppo hyödyntää.

Onko Tyynillä sivuvaikutuksia?

Auringonnousun tai valojen sytyttämisen jälkeen kestää noin puoli tuntia, että kehossa kiertävä melatoniini (elimistössä luontaisesti esiintyvä ”pimeähormoni”) poistuu kehosta. Tämän puolen tunnin ajan saatat kokea pientä uneliaisuutta, joka laantuu eikä vaikuta toimintaasi päivän mittaan.

Tyyni sisältää myös luomulaatuista rypälesokeria. Tyyniä käyttävien diabeetikkojen on hyvä tietää, että 2 ruokalusikallista juomajauhetta sisältää 13 grammaa hiilihydraattia (100 grammaa jauhetta sisältää 65 grammaa hiilihydraattia).

Jos käytät uneliaisuutta aiheuttavia lääkkeitä, kuten masennuslääkkeitä (reseptilääkkeitä tai rohdoksia kuten mäkikuismaa) tai litiumia, sinun tulisi välttää Tyynin käyttöä.

Nukuttaako Tyyni minut välittömästi?

Ei. Tyyni ei syrjäytä aivojen omaa luonnollista unikemiaa. Se antaa aivojen tuottaa niin paljon tai niin vähän melatoniinia kuin ne tarvitsevat. Melatoniini poistuu kehosta noin puolen tunnin kuluessa sen jälkeen, kun keho on altistunut yön jälkeen valolle, joten saatat kokea viipyilevää uneliaisuutta tänä aikana.

Miten Tyyni toimii muihin unettomuuden hoitoon käytettyihin lääkkeisiin verrattuna?

Tyyni on ainoa nukahtamisen apuväline, joka toimii aivojen oman luonnollisen unikemian mukaisesti. Se antaa kehon tuottaa melatoniinia, mutta se ei syrjäytä luonnollista unikemiaa, niin kuin saattaa käydä, jos käytät puhdasta melatoniinia sisältävää valmistetta nukahtamisen tueksi. Tyyni myös tehostaa unen viittä vaihetta, kun taas muut unilääkkeet, esimerkiksi reseptilääkkeet ja reseptivapaat, antihistamiinia sisältävät lääkkeet ehkäisevät syvää unta (unen vaiheet 3 ja 4) sekä REM-unta (unennäköä).

Voinko käyttää Tyyniä joka päivä tai ilta?

Kyllä, mutta se ei välttämättä ole tarpeen, koska Tyynin positiivinen vaikutus jatkuu muutaman päivän ajan sen käytön lopettamisen jälkeen. Hyvä nyrkkisääntö muistettavaksi on, että Tyynin paras hyöty saavutetaan muutaman käyttökerran jälkeen, ja sen vaikutus jatkuu muutaman päivän / yön ajan sen jälkeen, kun viimeinen annos on nautittu. Yksi keino optimoida tämä hyöty on käyttää Tyyniä 5–7 päivää / yötä peräkkäin ja sen jälkeen pitää 2–3 päivän / yön mittainen tauko käytöstä. Jos kuitenkin haluat käyttää Tyyniä päivittäin, sekään ei ole ongelma.

Kenen tulisi välttää rentouttavan Tyyni-juomajauheen käyttöä?

Jos aiot ajaa tai käyttää raskaita koneita yöaikaan, sinun ei tulisi ottaa Tyyniä tätä ennen. Jos olet raskaana tai imetät, sinun on syytä keskustella asiasta lääkärisi kanssa. Jos käytät masennuslääkkeitä, mäkikuisma ja litium mukaan luettuna, sinun ei tulisi käyttää Tyyniä. Jos olet diabeetikko, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Entä jos Tyyni ei toimi?

Tyynin vaikutuksen huomaamiseen menee aikaa kolmesta päivästä / yöstä jopa viikkoon, joten on tärkeää olla kärsivällinen ja antaa Tyynille aikaa alkaa toimia.

Löydät lisätietoa Tyynistä täältä.


Tyyni on ensimmäinen Hidasta elämää -tuoteperheen ravintolisä ja se tuodaan markkinoille yhteistyössä terveystuotealan pioneerin Biomedin kanssa. Tyynin on kehittänyt kanadalainen psykiatrian erikoislääkäri ja tutkija Craig Hudson.


tyyni_widget2