Mihin vuorokaudenaikaan käytän Tyyniä? Luontaistuoteneuvoja vastaa

Voiko Tyyni-valmistetta käyttää kun olen lopettelemassa SSRI-lääkkeiden käyttöä, kun molemmat vaikuttavat serotoniinitasoihin? Ja vielä kysyisin, mihin vuorokaudenaikaan Tyyniä otetaan ja pitääkö ottaa tyhjään vatsaan?

Tyyni sisältää luonnostaan kurpitsansiemenistä tulevaa tryptofaania, joka reagoi valoon. Tämä on ainutlaatuista nimenomaan siksi, että tryptofaanin lähde on luonnollinen ruoka eli kurpitsansiemenet. Kun Tyyni-juomajauheen ottaa aamulla, valoisalla, sen sisältämä tryptofaani muuttuu serotoniiniksi mikä rauhoittaa ahdistusta. Se myös lievittää stressiä ja kohottaa mielialaa. Kun Tyyniä ottaa illalla ennen nukkumaanmenoa, pimeällä, yöllä nukkuessa saa melatoniinia yön ajan ja uni on parempaa sekä yöllä tapahtuva valveillaoloaika pienenee. Siinä on myös B3- ja B6-vitamiineja, joita tarvitaan mainittujen aminohappojen muodostumiseen kehossa.

Mikäli kärsii univaikeuksista ja haluaa esim. lisätä unen määrää ja pienentää keskellä yötä tapahtuvaa valveillaoloaikaa tai haluaa vain optimoida unen laatua, Tyyni kannattaa ottaa noin puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tämän jälkeen kannattaa oleskella pimeässä tai hämärässä jotta saa Tyynistä parhaat tehot. Sopiva annosmäärä on 1 mittalusikallinen tyhjään vatsaan ja Tyyniä kannattaa ottaa vähintään pari kuukautta peräkkäin. Yksi hyvä tapa käyttää Tyyniä on käyttää sitä viitenä päivänä peräkkäin ja sitten pitää kaksi päivää taukoa, jonka jälkeen taas jatkaa. Jos käytön lopettaa, vaikutus jatkuu vielä kahden yön ajan.

Tyyniä voi ottaa myös aamiaisen jälkeen, jolloin se alentaa päivän ahdistusta sekä stressiä. Käyttö kannattaa aloittaa yhdestä mittalusikallisesta ja annosta voi nostaa itselle sopivaan määrään tunnustelemalla miten keho reagoi ja mikä käyttäjän yksilöllinen tarve on.

Tyynin käyttö on sallittua myös masennuslääkkeitä käytettäessä, mutta käyttö kannattaa aloittaa puolikkaalla annostuksella eli puolikkaalla mittalusikallisella. Yksinkertaisten hiilihydraattien syöminen samaan aikaan Tyynin kanssa voi tehostaa sen vaikutusta.

Tyyniä voidaan käyttää myös SSRI-lääkkeistä vierottautumisen apuna. Erityisen hyödyllistä Tyynin käyttö on silloin, kun lääkkeiden vähentäminen aiheuttaa vieroitusoireita.

Vinkki kaamosmasennukseen: Ota Tyyniä puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa ja aamulla herätessä oleskele kirkasvalolampun läheisyydessä tunnin verran. Toimii!

Tyyniä voi lisätä esim. manteli- tai riisimaitoon tai veteen.

Tutkimustyötä on tehty 20 vuotta. Tutkimuksissa on todettu, että esimerkiksi keskellä yötä tapahtuva heräily väheni 39%. Lisää Tyynistä voit lukea täältä.

Terveisin,

Emili Osara
luontaistuoteneuvoja


 

🌞 Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! ⭐️ Voimassa 31.7. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image