Nuku paremmin ja ennakoi kaamosväsymys – tämä on psykiatrian erikoislääkärin tutkimusten tulos

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa 35-vuotisjuhliaan viettävä Biomed Oy. Tämän kirjoituksen asiantuntijana on ollut erikoislääkäri Craig Hudson.


Biomedin Tyyni-juomajauhe on uutuustuote, joka rentouttaa ja auttaa parempaan uneen luonnollisesti. Lisäksi se on erittäin hyvänmakuinen. Ensi kertaa sitä maistaessani tuli mieleen lapsuuden kaakaojuomat, joten sitä on miellyttävä juoda. Jauheen voi lisätä esim. mantelimaitoon. Itse olen lisännyt pelkän vedenkin joukkoon ja hyvältä on maistunut.

Tyyni-juomajauheen on kehittänyt kanadalainen psykiatrian erikoislääkäri ja unitutkija Craig Hudson. Tyyni sisältää mm. tryptofaania sisältävää kurpitsansiemenjauhetta, joka auttaa muodostamaan serotoniinia ja melatoniinia. Siinä on myös B3- ja B6-vitamiineja, joita tarvitaan serotoniinin ja melatoniinin muodostumiseen ja edesauttamaan niiden mahdollisimman tehokasta toimivuutta kehossa.

Tyyni sisältää luonnostaan kurpitsansiemistä tulevaa tryptofaania, joka reagoi valoon. Tämä on ainutlaatuista nimenomaan siksi, että tryptofaanin lähde on luonnollinen ruoka eli kurpitsansiemenet. Kun Tyyni-juomajauheen ottaa aamulla, valoisalla, sen sisältämä tryptofaani muuttuu serotoniiniksi ja taas illalla pimeällä otettuna se muuttuu melatoniiniksi. Eli illalla ennen nukkumaanmenoa pimeällä otettaessa nukkuessa saa melatoniinia yön ajan ja uni on parempaa. Ja kun aamulla on valoisaa ja ottaa Tyyni-juomajauhetta, keho saa siitä serotoniinia, mikä rauhoittaa ahdistusta sekä vähentää stressiä ja masennusta päivän aikana.

Healthy pumpkin seeds spill from a round wooden bowl surrounded by autumn leaves, nuts, gourds and a tiny pumpkin

Tyyni parantaa unen laatua. Tutkimustyötä on tehty 20 vuotta. Tutkimuksissa on todettu, että keskellä yötä tapahtuva heräily väheni 39%. Jos käytön lopettaa, vaikutus jatkuu vielä kahden yön ajan. Yksi hyvä tapa käyttää Tyyniä on käyttää sitä 5 päivänä peräkkäin ja sitten pitää 2 päivän tauon. Tyyni kannattaa ottaa käyttöön useamman viikon ajaksi, vaikka osa ihmisistä saakin apua jo nopeasti.

Tuote sopii mainiosti niin univaikeuksista kärsiville kuin stressiä tai ahdistusta kokevillekin. Tyyni sopii myös mainiosti niille, joilla ei erityistä terveyshaastetta ole, mutta jotka haluavat optimoida esim. laadukkaan unen saannin ja kehon rentoutumisen.

Käyttö: Tyyni kannattaa ottaa noin puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa parempaan unen laatuun sekä unen määrän lisäämiseen. Sen voi ottaa myös aamiaisen jälkeen, jolloin se alentaa päivän ahdistusta. Käyttö kannattaa aloittaa yhdestä mittalusikallisesta, annosta voi nostaa itselle sopivaan määrään kun katsoo miten keho reagoi ja mikä kunkin yksilöllinen tarve on.

Vinkki kaamosmasennukseen: Ota Tyyniä puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa ja aamulla herätessä oleskele kirkasvalolampun läheisyydessä tunnin verran. Toimii!

Emili Osara
luontaistuoteneuvoja

tyyni_widget2


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013