Herkulliset kasvispihvit syntyvät kvinoasta ja bataatista

Kvinoa-bataattipihvit
(gluteeniton, maidoton, kasvisruokavalio)

Kvinoa = quinoa on eteläamerikkalainen hieman pähkinäiseltä maistuva siemenkasvi. Se on luontaisesti gluteenitonta ja ah, niin terveellistä. Kvinoa sisältää muun muassa rautaa, magnesiumia, fosforia, kalsiumia ja kuituja.

DSC_0268

Tällä viikolla Hannan terveysherkut tarjoilee herkkuhetkiä suolaiseen nälkään.

Sain idean näihin keveisiin kasvispihveihin työreissullani Los Angelesissa. Eräänä päivänä siellä asuva ystäväni tutustutti minut aivan ihastuttavaan kasvisravintolaan. Valitsin lounaaksi vegaani ”rapukakkuja” ravintolan tapaan. Nämä herkulliset kasvispihvit saivat makunsa muun muassa kvinoasta ja bataatista. Tämä lounashetki sai sormeni syyhyämään ja odottamaan kotikeittiöön pääsyä.  Tuunasin kasvispihveistä oman version, johon ihastuin.

Nyt haluan jakaa herkkureseptin myös sinulle. Haluankin kannustaa sinua kokeilemaan kasvisten monipuolista käyttöä niiden herkullisen maun lisäksi myös terveydellisistä ja eettisistä syitä.

DSC_0272

NÄITÄ AINEITA TARVITSET KVINOA-BATAATTIPIHVEIHIN:

  • 1 keskikokoinen bataatti
  • 2 dl Luomu Kvinoaa
  • 1 sipuli
  • 1 nippu korianteria
  • Himalajan Kristallisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • Lisää halutessasi myös muita lempimausteitasi

PAISTAMISEEN:

  • Luomu Kylmäpuristettua Kookosöljyä
  • Luomu Kookosjauhoja

TEE KVINOA-BATAATTIPIHVIT NÄIN:

VAIHE 1: Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä kylmän veden alla ja keitä kypsäksi miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Huuhtele kypsä kvinoa siivilässä ja laita sen jälkeen taikinakulhoon jäähtymään.

VAIHE 2: Kuori bataatti ja viipaloi se pieniksi kuutioiksi. Asettele kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunin keskiosassa, 200 asteessa noin 30 minuuttia. Muussaa paahtuneet bataattikuutiot haarukkaa apuna käyttäen.

VAIHE 3: Laita paistinpannu kuumentumaan liedelle, lorauta pannulle tilkka kookosöljyä ja paahda silputtu sipuli kevyesti. Silppua tuore korianteri. Lopuksi yhdistä kaikki kasvispihvitaikina-aineet taikinakulhossa ja sekoita hyvin. Tarkista maut sekä riittävä suolan määrä. (Suola tuo raaka-aineiden maut esiin, joten sitä tulee olla riittävästi.)

VAIHE 4: Kaada lautaselle kookosjauhoja. Muotoile taikinasta kämmenten välissä pihvejä ja pyöräytä ne kevyesti kookosjauhoissa. Paista tämän jälkeen paistinpannulla kookosöljyssä molemmin puolin.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image