Herkullinen kesäkurpitsasalaatti -resepti

emma_blogi

Saaristossa sijaitseva kasvimaa, jota äitini hoitaa, tekee minut iloiseksi kesäisin. Siellä kasvaa punajuurta, porkkanaa, kesäkurpitsaa, parsaa, artisokkaa, erilaisia papuja, herneitä, mangoldia, salaattia, perunaa, syötäviä kukkia ja yrttejä. Lisäksi pihalta löytyy omenapuita, kirsikkapuita, luumupuita, vadelmia, mustaherukoita ja tänä keväänä istutetut päärynäpuut.

Kesäkurpitsaa tulee juuri nyt hurjalla tahdilla, joten viimeksi mökillä käydessäni yritin syödä sitä mahdollisimman paljon. Ihastuin erityisesti todella simppeliin raastettuun kesäkurpitsasalaattiin. Kesäkurpitsassa on mieto maku, joten ainakin itselleni sen maustaminen on hyvin tärkeää. Muuten syöminen muuttuu nopeasti tylsäksi.

IMG_9652

RESEPTI

  • 1 kokonainen raastettu kesäkurpitsa

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä,
  • 3 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunaa
  • teelusikallinen dijon sinappia
  • pippuria ja suolaa

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta raastetun kesäkurpitsan päälle ja anna vetäytyä hetken. Kuvan kesäkurpitsasalaatti on koristeltu sokeriherneillä ja ruusupavun kukilla.

IMG_9654


Haluatko lopettaa ruoasta stressaamisen ja oppia kuuntelemaan kehoasi ja sen tarpeita? Läsnäolon keittiö -verkkokurssilla opit soveltamaan hyväksyvää tietoista läsnäoloa syömiseen. Tervetuloa mukaan!