Tiede Tyynin takana – näin luonnollinen rentoutumisjuoma toimii

Tyyni – rentouttava juomajauhe sisältää luonnollisen tryptofaanin lähteen, joka on saatu luomusertifioiduista kurpitsansiemenistä. Tryptofaani on välttämätön aminohappo, jota kehomme saa ainoastaan ruoasta. Se reagoi valoon, ja kehomme pystyy hyödyntämään sitä eri tavoin valoisassa ja pimeässä ympäristössä.

Kun Tyyni-rentoutumisjuomaa nauttii päiväsaikaan, sen sisältämästä tryptofaanista syntyy serotoniinia, joka säätelee mielialaa, tunteita ja ruokahalua, ja jonka tiedetään myös lievittävän stressiä, ahdistusta ja masennusta. Jos taas nautit Tyyniä illalla, tryptofaani muuttuu ensin serotoniiniksi, joka sen jälkeen muuntuu melatoniiniksi, joka on aivojen unimekanismia aktivoiva hormoni.

Aivomme ovat rakentuneet säätelemään melatoniinin tuotantoa niin, että sitä erittyy juuri oikea määrä edistämään unta yön aikana. Tyyni kannustaa tehokkaasti kehomme luonnollista aivokemiaa tuottamaan melatoniinia, joten se säilyttää unen luonnollisen rakenteen ja takaa turvallisen ja syvän unen.

Kun aivot tuottavat omiin tarpeisiinsa juuri oikean määrän melatoniinia, keho on viritetty luonnollista, levollista unta varten. Aivojen oikein säätelemä melatoniini häviää, kun se altistuu valolle, vieden mukanaan uneliaisuuden tunteen, eikä riskiä riippuvuuden kehittymisestä tai sietokyvyn muutoksista ole.

craighudson
Tyynin kehittäjä Craig Hudson vieraili huhtikuun 2016 alussa Suomessa luennoimassa unettomuuden luonnollisesta hoidosta ja esittelemässä uutta terveystuotetta kiinnostuneelle yleisölle.

Vaikka kurpitsansiemenet ovat Tyynin reseptin pääasiallinen raaka-aine, ne eivät pelkiltään syötynä ole riittävä tryptofaanin lähde. Syynä siihen on kurpitsansiemenen proteiinien sisältämät muut aminohapot, jotka kilpailevat tryptofaanin kanssa aivo-veriesteen läpäisemisestä.

Tyynin sisältämä luonnollinen tryptofaani on yhdistetty muihin tarkkaan valittuun ainesosiin, jotka auttavat sitä toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Rentoutumisjuoma sisältää tarkoituksella myös pienen määrän korkean glykeemisen indeksin (GI) hiilihydraattia. Sen roolina on yhdistyä muiden aminohappojen kanssa ja ohjata ne kohti maksaa, jolloin ensisijaisesti proteiineihin sitoutuva tryptofaani on etuasemassa pääsemässä aivoihin.


Tyyni on ensimmäinen Hidasta elämää -tuoteperheen terveystuote ja se tuotiin markkinoille yhteistyössä terveystuotealan pioneerin Biomedin kanssa. Tyynin on kehittänyt kanadalainen psykiatrian erikoislääkäri ja tutkija Craig Hudson.


tyyni_widget2