Irti epämukavuuksista kiitollisuuden avulla


Kiitollisuuden voisi sanoa olevan avain onnellisuuteen. Kokemamme onnellisuuden määrä on suoraan verrannollinen siihen, kuinka monesta asiasta osaamme olla kiitollisia. Länsimaissa on turvaa ja teknologiaa enemmän kuin muualla, mutta missä on yleinen onnellisuus?

Kun kaikki syyt olla onnellisia ovat toteutuneet, ahneus saattaa ottaa vallan. Haluamme enemmän ja parempaa, koska kaikki aiemmat syyt kokea kiitollisuutta on jo käytetty. Kun ihmisen perustarpeet täyttyvät ja muuttuvat itsestäänselvyydeksi, syitä olla kiitollinen voi olla vaikea löytää. Voisimme olla kiitollisia uudesta päivästä, terveydestä, syvästä hengityksestä, toisen hymystä, auringosta tai vaikka raikkaasta vesilasillisesta, mutta: ”…äh, nuo on niin tylsiä juttuja, mä tarvitsen TÄLLAISEN! – mullei vielä ole tätä ja Kim K:lla ja Keekilläki on tää!”.

Luennoitsija_Glassar

Jos mietitään kehitysmaita, siellä eletään karuissa oloissa, mutta aito iloisuus ja hymyily ovat yhtä tavanomaista kuin vakavuus täällä. He hyväksyvät tilanteensa ja tekevät siitä parhaan mahdollisen, olemalla kiitollisia niistä asioista mitä heillä on. Kun me länsimaalaiset etsimme onnea, se näyttää hieman samalta kuin joku etsisi heinäsuovan keskellä olevaa neulaa – pellolta. Onnellisuus löytyy sisältä, eikä ulkoa.

Emme tarvitse mitään uutta ollaksemme kiitollisia. 🙂

Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image