Luonnon eheyttävät voimat

Tuomas_blogi

Kaikki Lapin lumon kahdeksan osaa ovat nyt ilmestyneet ja olo on haikea mutta kevyt. Haluan kiittää sinua, kun olet kulkenut kanssamme tämän yhteisen matkan halki Lapin kauniitten maisemien. Toivoin alusta asti, että ohjelma kannustaisi ihmisiä lähtemään ulos erämaahan nauttimaan uskomattomista elämyksistä, joita maamme koskematon luonto meille tarjoaa. Euroopan puhtain ilma ja puhtaimmat vedet, mineraalipitoiset pohjolan kasvit sekä uskomattoman avuliaat, avoimet ja huumorintajuiset ihmiset.

IMG_476294815-13
Tunturissa hymyilyttää helposti.

Viime aikoina on monien silmiin osunut varmasti kiihtyvässä määrin julkaistuja tutkimuksia, jotka osoittavat, kuinka terveellistä ihmisen on liikkua ja hiljentyä metsässä. Jo muutaman minuutin oleskelulla luonnossa on uskomattomia vaikutuksia terveyteemme. Luvassa on muun muassa verenpaineen laskua, stressin poistumista kehosta ja vaikkapa itsetunnon nousua, ihan vain muutamia mainitakseni.

IMG_476294815
Kuvaajamme Ile joutui ohjelman teon aikana monenlaisiin tilanteisiin.

Monissa tutkimuksissa jo kauniin luontokuvan katseleminen on auttanut eheyttävästi henkilön terveys- ja vireystilaan. Onkin ollut aivan ihastuttavaa kuulla että Lapin lumon jaksot ovat auttaneet monia rauhoittumaan stressaavan työpäivän jälkeen, ja jopa auttanut uniongelmissa. Tämä toki tukee monia tutkimustuloksia, mutta on huikeaa saada konkreettisesti tällaista palautetta! Luonto antaa meille niin paljon.

IMG_476294815-10
”Jotkut tuntevat sateen, toiset vain kastuvat.”

Sydämeni pohjasta, kiitos sinulle, että olit mukana tekemässä tätä hienoa seikkailua todeksi. Haluan myös kiittää ennakkoluulottomia yhteistyökumppaneita, jotka tekivät tämän Suomen ensimmäisen slow tv –sarjan mahdolliseksi. Kiitos! Tämä on ollut uskomaton matka. Nyt ei muuta kuin suunnittelemaan omaa reissua pohjoisen lumoaviin maisemiin. Uskomattomat elämykset odottavat meitä ihan jo seuraavan puun takana!

IMG_476294815-3
Iloinen Lapin lumo -tiimi kiittää!

Vaikka kaikki jaksot on nyt julkaistu, löydät meidän edelleen Instagramista sekä Facebookista!

Katso kaikki Lapin lumo -jaksot täällä.


Lapin lumon mahdollistavat yhteistyökumppanit

sponsor_laplandhotels

sponsor_vaeltajankauppa

sponsor_lahitapiola

sponsor_cocovi