Erityisherkän elämää -verkkokurssi

MINÄ – ILO – RAUHA – LIIKE – RAVITSEMUS – HAAVANHOITO – LAHJA

  • Käytännöllinen, inhimillinen, ymmärrystä ja iloa lisäävä kurssi erityisherkälle ja herkälle
  • Sanotaan että herkkyys on lahja että rasite – miten opin löytämään sen lahjana?
  • Miten opin löytämään tasapainoa maailman menossa, joka tuntuu itselleni liian kovalta?

Erityisherkän elämää -verkkokurssi on sinulle, joka tiedät tai epäilet omaavasi erityisherkän piirteitä ja haluat oppia kunnioittamaan tätä ominaisuutta sekä löytämään tasapainoa teemoihin, jotka usein erityisherkällä tuottavat haasteita.

Kurssi alkaa 31.3.2017 ja kestää 7 vk.

Jälki-ilmoittautuminen sulkeutuu 9.4 klo 22:00.

Saat ladata kaiken kurssimateriaalin talteen itsellsi ja pääset kurssialustalle vielä kuukauden ajan kurssin päättymisen jälkeen.

Sisältää

7 viikon kattava verkkokurssi käsittelee erityisherkkyyteen liittyviä teemoja, voimavaroja ja sudenkuoppia. Kurssin tavoitteena on löytää ymmärrystä omasta herkkyydestä, sekä löytää käytäntöön konkreettisia työkaluja ja tapoja, jotka tukevat tasapainoista oloa ja elämää, jossa on hyvä olla sellaisena kuin on. 

Kurssi sisältää viikoittaiset äänitteet, kirjallista materiaalia, käytännönläheisiä harjoituksia ja mahdollisuuden keskusteluun muiden ryhmäläisten kanssa facebookissa.

Kurssiin kuuluu myös 4 rentoutusäänitettä, jotka jäävät käyttöösi.

Tämän lisäksi tutustut haastatteluäänitteissä ihastuttaviin erityisherkkien kurssikummeihin ja heidän näkemyksiinsä erityisherkille läheisistä aiheista.

 

Erkkari kuva (kopio)

Miksi osallistua kurssille?

  • Erityisherkät kokevat usein olevansa jotenkin outoja, viallisia ja ulkopuolisia. Oma herkkyys on lahja, mutta tuntuu monesta myös rasitteelta. Kuitenkin osa erityisherkistä ”kukoistaa” ja he näyttävät tulevan hyvin toimeen herkkyyspiirteensä kanssa.
  • Olennaista ärsykekuorman säätelyssä ja sopivan vireystason ylläpitämisessä on tutustuminen itseensä ja omaan yksilölliseen herkkyyteensä. Kehomieli-yhteys korostuu erityisherkällä, ja kokonaisvaltainen itsestään huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää.
  • Mikään määrä teoriatietoa ei loppujen lopuksi korvaa sitä, että toimit käytännössä hyvinvointiasi tukevalla tavalla. Yksi pieni asia siellä, toinen täällä ja huomaat että elämä on parempaa silloin, kun kohtelet itseäsi hiukan paremmin. 
  • Aiempien kurssien käyneet ovat kertoneet kurssin lisänneen ymmärrystä itsestä sekä he ovat löytäneet hyviä ajatuksia, työkaluja ja tapoja huolehtia itsestään
  • Kurssin jälkeen huomaat löytäneesi itsestäsi voimavaroja ja työkaluja kohdata tilanteita, jotka aiemmin helposti suistivat raiteiltaan.
  • Osaat tunnistaa paremmin tarpeitasi, milloin on aika hiljentää, milloin on aika ottaa kevyemmin ja analysoida vähemmän.
  • Opit tekemään rauhaa itsesi kanssa ja löydät hyväksyntää itsesi arvostelun sijaan.

Kenelle kurssi sopii?

Ihmiselle. Sopii myös sinulle joka et ole varma oletko erityisherkkä vai et, mutta epäilet että herkkyys ainakin jollakin tavalla koskettaa sinua.

Miten?

Kurssimateriaalin saat aina kerran viikossa, kullakin viikolla on oma teemansa. Voit luonnollisesti valita itsellesi sopivan hetken kuunnella äänitteitä. Kurssi sisältää myös tehtäviä, jotka sopivat hyvin arkeen: niiden ei ole tarkoitus lisätä kuormittumista, mutta ne kysyvät sinulta sitoutumista omaan hyvinvointiisi.

Kurssimme facebook-ryhmässä pääset myös jakamaan kokemuksia ja ajatuksia muiden kanssa. Vertaistuen ja tutkimisen voima on erittäin tärkeä osa matkaa. Tämäkin on vapaaehtoista, on myös täysin ok käydä kurssia itsekseen, osallistumatta keskusteluun.

Eher-kuvakuutio_600x594

Ilmoittaudu mukaan kurssille ja paranna elämänlaatuasi,

kurssin hinta 49€

ilmoittaudu_painike

Kurssin ohjaajat

Eevi Minkkinen

Eevi on työskennellyt ihmisten parissa monenlaisessa eri roolissa, sairauksien parissa sairaalassa, kunnon kohotuksen parissa personal trainerina sekä itsetuntemuksen teemojen äärellä itsetuntemusohjaajana. 

Eeviä on lapsesta alkaen kiinnostanut se mitä pinnan alla tapahtuu, erityisesti ihmissuhteissa ja tunnetasolla. Eevin taustaan kuuluu nuoruudessa vahvasti kielletty herkkyys, sen päälle rakennettiin valtavia suojakuoria ja panssareita. 

Eniten Eevi on oppinut elämältä itsestään, juuri niiden elämän käännekohtien kautta. Tänä päivänä Eevi osaa olla kiitollinen herkkyydestään, vaikka toki tämä on lopun elämän harjoitus joka ei suinkaan ole se helpoin juttu. 

Tuula Ahde

Erityisherkän elämää –sivuston synnyttäjä ja ylläpitäjä. Tuula toimii kurssilla kokemusasiantuntijan roolissa. Tuula on ollut mukana taustajoukoissa Suomen erityisherkät ry:ssä sen perustamisen valmisteluista asti. Hän on aktiivisena jäsenenä useissa kansainvälisissä HSP-ryhmissä sekä -yhteisöissä. 

Oma matka erityisherkkyyden ja itsetuntemuksen opintiellä sisältää edelleen päivittäin uusia oivalluksia ja arvokkaita kohtaamisia, mutta myös haasteita. Suorittamisen kautta haettu hyväksyntä, liika tunnollisuus ja oman kehon kuuntelun unohtaminen ovat johtaneet useampaan pohjakosketukseen. Hyväntuulisuuden ja ilon kautta on tämä sosiaalinen introvertti kuitenkin sieltä ylös rämpinyt.

Huomioitavaa

Verkkokurssi ei sisällä henkilökohtaista valmennusta tai ohjausta, mutta olemme facebook-ryhmässä seuraamassa keskustelua. Palaamme tarvittaessa paljon keskustelua herättäneisiin aiheisiin. 

Kurssi ei sovellu akuutin uupumuksen hoitoon, mutta voi toimia hyvin tukena muiden hoitomuotojen yhteydessä.

Ilmoittaudu mukaan kurssille:

ilmoittaudu_painike

Palautteita edellisiltä kursseilta:

”Opin hyväksymään itseäni enemmän. Ennen kaikkea ymmärrys itseä kohtaan lisääntyi.Opin paljon itsestäni ja ymmärsin paremmin tapaani toimia. Sain työkaluja arkeen. Kurssi oli erittäin hyvä. Kiitos. ”

”Kurssi antoi valtavasti oivalluksia siitä, miksi olen semmoinen kuin olen ja ”selityksiä” moniin vuosia ja vuosikymmeniä vaivanneisiin asioihin. Auttoi hyväksymään itseään ja vapauttamaan ajattelua muihin asioihin kuin oman viallisuuden pohtimiseen. Käynnisti hyvän prosesssin mielestäni itsessäni. Vertaistuki oli ehkä parasta. Koskaan ei ole pahitteeksi palata miettimään elämän tärkeitä kysymyksiä ja asioita.”

”Ensiksikin näin miehenä opin opastetusti katsomaan ””peiliin”” ja näkemään mikä olen. Tämä ””peilailu”” ja itsensä ajatteleminen on ollut kohdallani jotenkin kiellettyä tai sopimatonta. Tuli katsoa vain mallia esimerkillisistä miehistä ja pyrkiä olemaan mahdollisimman tarkkaan heidän kaltaisensa, onnistumatta siinä kuitenkaan alkuunsakaan. Kurssin myötä sain varmuuden siitä, että teen oikein olemalla oma itseni. Itkeskelemään en kyllä aivan heti aio ryhtyä – tuo on sen verran syväkoodattu sen miehenmallin opiskelun yhteydessä. Tipalla on kyllä ollut useamman kerran, ei vihasta, tuskasta tai katkeruudesta, vaan kauneuden ja muiden onnistumisen, sekä siihen eläytymisen johdosta.

”Lämpöiset kiitokset teille molemmille ihanasta kurssista! Pidin kovasti rennosta, avoimesta ja lämpimästä otteesta, jolla toitte erityisherkkyyden eri teemoja esille. Myös meditaatiot ja kummivierailut olivat tosi hyviä. Kaunista kevään jatkoa, toivottavasti jatkokurssi tulee jossain vaiheessa :)”

Usein kysytyt kysymykset

1. Joka viikko on uusi teema, kuinka kuormittava kurssi on?

Sisältö on tarkoituksellisesti tehty mahdollisimman vähän kuormittavaksi: äänitteet ovat keskustelunomaisia ja kokemuksellisia, tehtävät kuormittumisen vähentämiseen tähtääviä.

Kurssilla voi edetä myös omaan tahtiin ja saat kurssimateriaalin ladattavaksesi kurssin päätyttyä. Kurssialusta on käytössä kuukauden ajan kurssin päättymisen jälkeen.

2. Mihin menetelmään kurssi perustuu?

Kurssi ei edusta mitään tiettyä menetelmää, vaan olemme ottaneet kurssille mukaan laajasti niitä harjoituksia joita olemme kokeneet hyväksi.

3. Millaisia työkaluja kurssilla käytetään?

Kurssilla käytetään mm. tiedostamisharjoituksia, kirjoitusharjoituksia ja rentoutusäänitteitä.

4. Sopiiko kurssi 10-15 –vuotiaille?

Kurssi on tarkoitettu aikuisille. 15-16 –vuotias voi mahdollisesti osallistua, mikäli hän on itse motivoitunut ja hänellä on aikuinen tukena kurssin suorittamisessa.

5. Onko kurssi tarkoitettu erityisherkkyyden perustiedot omaavalle vai voiko osallistua, jos asia on uusi?

Ensimmäisellä viikolla käydään läpi erityisherkkyyttä ominaisuutena erillisessä äänitteessä. Kurssi siis sopii henkilöille, joilla on jo perustietous erityisherkkyydestä, mutta myös heille, joille asia on melko uusi. Kurssin tavoitteena on löytää ymmärrystä omasta herkkyydestä, sekä löytää käytäntöön konkreettisia työkaluja ja tapoja, jotka tukevat tasapainoista oloa ja elämää.

Ilmoittaudu mukaan kurssille (hinta 49€):

ilmoittaudu_painike