Vesi wanhin voitehista

Tuomas_blogi

Suomen ensimmäisessä slow TV -sarjassa, Lapin lumossa, on luonto pääosassa. Olemme halunneet tuoda katsojien, sinun, eteen välähdyksiä siitä taianomaisesta kauneudesta, joka meitä jokaista odottaa, kun astumme ulos. Luontoon. Jylhät metsämme, tuhannet kirkasvetiset järvemme, eläimistörikkaat suoalueemme ja henkeäsalpaavat tunturimme odottavat meitä pyyteettöminä, tarjoten niiden kutsuun vastaavalle unohtumattomia kokemuksia, sielua hiveleviä maisemia, puhdasta ilmaa ja sisäisen rauhan tunteen. Mielemme eheytyy  metsässä, tutkitusti, ja tunnemme olevamme osa jotakin suurempaa ja jopa pyhempää. Elämä saa jopa uuden merkityksen, ja moni ystäväni onkin hurahtanut luonnon helmassa niin kovin, että on löytänyt itsensä uudestaan, ja elämällensä jopa kutsumuksen.

Lapin lumo -sarjassa ovat vahvasti läsnä luonnon elementit; vesi, maa, ilma ja tuli, ja tässä blogikirjoituksessa perehdytään veteen, tuohon elintärkeään ja eheyttävään voimaan, joka meissä jokaisessa vallitsee.
vesiputous

Mikäli Lapin lumo on sinulle entuudestaan jo tuttu, olet saattanut huomata kuinka paljon monet kohtaukset kietoutuvat veden äärelle. Pohjoisen kirkkaina solisevat joet ja purot ovat lähdepohjaisia, ja tämän puhtaampaa vettä saa maapalloltamme hakea.

Onkin sanottu, että me suomalaiset olemme äärimmäisen onnellisia, sillä pohjavesivarantomme ovat laadukkaimpia koko maailmassa. Koko maamme on täynnä tuhansittain kirkasvetisiä järviä, lampia, jokia, puroja ja lähteitä. Veden hoitavat vaikutukset on tunnettu aina, ja niinhän se vanha ja viisas sanontakin kuuluu: ”Vesi vanhin voitehista.”

Pohjoisessa ja varsinkin tunturissa liikuttaessa voimme olla varmoja, että eläväiset joet, purot ja kosket ovat puhtainta vettä, ja voimme huoletta sammuttaa janomme ja eheyttää kehoamme niiden vitalisoivalla voimalla. Sanotaan, että elävä vesi värähtelee huomattavasti korkeammalla tasolla, ja kun kehoistamme noin 75 prosenttia on vettä, on sillä toki suuri merkitys, minkälaista vettä nautimme. Vaikka kraanavetemme on maailman mittakaavassa tarkasteltuna varmasti puhdasta, on se menettänyt kykynsä kantaa tärkeää informaatiota juostessaan satoja kilometrejä suorissa metalliputkissa, missä vesi ei pääse virtaamaan luonnollisen vorteksimallinsa mukaisesti. Myös raskasmetallijäämät, joita vanhoista putkista irtoaa, tekee siitä niin sanottua kovaa vettä. ”Kova, kuollut vesi” ei välttämättä läpäise solumme kalvoja ja täten kostuta ja eheytä kehojamme.

IMG_473180285

Vaikket aina jaksaisikaan juosta lähimmälle lähteelle täyttelemään juomakanistereja, löytyy läheltä varmasti merta, järveä tahi muuta luonnollisessa olomuodossaan olevaa uimapaikkaa, jossa pulikoiminen varmasti piristää aivan erilailla kun suihkun alla. Lapin purojen solina parantaa stressaantunutta mieltä ja kehoa jo pelkästään äänensä avulla, puhumattakaan kun siinä pulahtaa aamu-uinnille, tai vilvoittaa siinä vaelluksesta väsähtäneet jalkansa ja sammuttaa samalla janonsa.

Minulle elävä vesi on yksi tärkeimmistä hyvän olon tuojista, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Rakastan sitä tunnetta, kun pulahtaa saunan päälle järveen, vaikka paukkupakkasillakin, ja istahtaa sen jälkeen ulos veri suonissa kohisten. Käytän usein myös visualisaatiota pulikoidessani tai savusaunassa peseytyessäni, vesi vie pois vanhat energiat kehostani ja tuo uutta energisoivaa ja vitalisoivaa voimaa itseeni. Olo on usein kuin uudestisyntyneellä.

Tämän vuoksi Lapin lumossa nähdään paljon vapaana virtaavaa ”elämän nektaria”, ja viihdytään sen äärellä. Anna puronsolinan helliä sinua ja hymyile, sillä meillä on tätä ihmeellistä ainetta aina lähellämme. Saamme olla kiitollisia.

IMG_473180289-6-2


Katso kaikki jaksot täältä.

Lapin lumon mahdollistavat yhteistyökumppanit

sponsor_laplandhotels

sponsor_vaeltajankauppa

sponsor_lahitapiola

sponsor_cocovi

🌞 Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! ⭐️ Voimassa 31.7. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image