Onnellisten ihmisten koti

ELISA_BLOGI

Lapissa on taikaa, sen jokainen siellä vieraileva tietää. Lapista, Muoniosta, löytyy myös Pohjolan onnellisimmat ihmiset.

Lapin lumon seitsemäs jakso kuvattiin Olostunturin kupeessa ja sen lähettyvillä upeissa talvisissa maisemissa joulukuun alussa, auringon vielä kivutessa pariksi tunniksi valoa luomaan tykkylumisiin metsiin ja lumen peittämille rinteille.

IMG_4754

Olostunturi on tunnettu varsinkin laskettelumahdollisuuksistaan, mutta tarjolla on niin paljon muutakin. Talviauringon säteiden kimmeltäessä koskemattoman hangen pinnassa on upeaa lumikenkäillä tai hiihtää ja vain nauttia. Myöskin pilkkimisen ystäville löytyy monia valokuvauksellisia paikkoja, joissa narrata harjuksia ja taimenia.

IMG_4750

Lintubongauksesta kiinnostuneet voivat seurata joutsenien talvehtimista ja koskikarojen sukeltelua Kutunivalla.

IMG_4751

Ei siis ihme, että muoniolaiset pitävät itseänsä maailman onnellisimpina ihmisinä. Rento ja kiireetön suhtautuminen pitää stressin loitolla. Raikas ilma ja rikas luonto antimineen pitävät mielen positiivisena, ja pikku hillankeruureissu kesken muiden hommien tuo päivään aivan uutta hohtoa. Illalla voisi lähteä vaikka kalalle.

Talvinen Olos hivelee kaikkia aisteja, kun astelee lumisessa metsässä, joka muistuttaa enemmän jotakin mystistä taideteosta.

IMG_4748

Illalla rakovalkealla tähtien tuikkiessa kirkkaasti taivaalla sydämeen laskeutuu syvä rauha. Tervaisen kelon tuoksun ja ylöspäin leijailevien ja tanssivien kipunoiden katseleminen porontaljan päällä lumisen taikametsän suojassa on aikamoinen kokemus. Ja ei voi olla totta! Taivaalle kipuaa upeasti hohtavina ja muotoaan jatkuvasti muuttavia revontulia! Katse jää vihreänä väräjävälle taivaalle.

Lapin lumon kaikki jaksot ovat katsottavissa täällä.


Lapin lumon mahdollistavat yhteistyökumppanit

sponsor_laplandhotels

sponsor_vaeltajankauppa

sponsor_lahitapiola

sponsor_cocovi